Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális úgy haza adni pénzt,...

Normális úgy haza adni pénzt, hogy nem lakik otthon az ember?

Figyelt kérdés

Egy rokonomról van szó. A bárátjával élnek albérletben, ott nem fizet rezsit de kaját felezik. másfél-kéthetente megy haza péntek-szombat-vasárnapra.Néha hetente. Amikor haza jön azt eszi amit főznek (nem sjaát költségre), mos, netezik, fürdik stb. egyszóval mindent csinál. Hétfő reggel mikor elmegy dolgozni néha visz ételt.

Havonta 13 ezer forintot ad le, olyan formában hogy a rezsi bizonyos részét fizeti.

Ti mit gondoltok erről?

Havi szintem am kb. 35-50 000 ft-ot tud félre tenni, mivel ugye a barátjánál nem fizet rezsit.

2015. márc. 30. 23:55
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Mert szeret hazamenni, hianyzik neki a család. Ezért tölt másfél-2 hetente otthon 2-3 napot. Mi ebben a furcsa?
2015. márc. 31. 12:42
 22/25 piroska és a farkas ***** válasza:
100%
Az a baj, h az említett " nő" még ott tart, mintha kollégiumbol járna haza hétvégére. Márpedig, ha jol értem, nem erről van szo. felnőtt keresete van, együtt él a párjával. Ha a vasárnapi ebédet vagy a szombat estét a szülei házában töltené vagy töltenéK a párjával, eszembe nem jutna, h bárki bármit fizessen. De így.. ahogy vki kiszámolta, ez kb havi 6-10 nap, annak MINDEN költségével együtt. Én azt nem értem, h miért nem egyértelmü, h a felnőtt nő ehhez hozzájárul. És igen, ahogy vki kérdezte azt hiszem, ha látogatoba megy haza, miért mos? mert az megintcsak egy más kategoria... Anya, úgy hiányzott a főztöd, ja, meg lejáratnék 2-3 adag mosást is, ne már nálunk menjen a villanyora...
2015. márc. 31. 14:21
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon magas az, hogy valakivel együtt él valaki, ás közben "hazaviszi" a mosnivalót. A "haza" neki már eleve az a lakás, ahol a párjával él.

Az illető képtelen felnőni, és szó szerint ingázik a pótpapa (barát), és valós szülei között, de őt mindenki tartsa el.

2015. márc. 31. 14:33
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez teljesen korrekt megoldás, és nem tudom, hogy miért van úgy kiakadva az illető, aki - bár nem lakik otthon - mégis hozzájárul valami minimálisan a szülei költségeihez.

A szülők sok éven át felnevelték, gondoskodtak róla, taníttatták, mindent nekik köszönhet, szóval szerintem az a minimum, hogyha önálló keresete van, akkor igyekszik nekik anyagilag is könnyebbé tenni az életet.

Én 37 vagyok most és 28 éves koromig otthon laktam. Amióta volt önálló keresetem, mindig is konkrét összeggel hozzájárultam a háztatráshoz, mert ez a normális.

Most is 2-3 hetente hétvégén járok haza a szüleimhez hétvégéken. Bár ilyenkor nem fix összeget adok nekik, de egy-egy nagybevásárlásnál én fizetem a számlát 8-10000 FT, vagy, ha az autót kölcsönkérem, mindig teletankolva, lemosatva vizem vissza (mégha csak pár liter benzint használtam el, akkor is).

Ez a minimum, amit a szüleinek megtehet az ember. Szerintem.

2015. márc. 31. 16:40
 25/25 anonim ***** válasza:
Szerintem normalis ha az ember segiti a szuleit. Ugyanugy ahogy forditva is normalis. Persze ennek onkentesnek kell lennie, kikovetelni, elvarni felnott emberek eseten nem lehet mar egyik oladlrol sem.
2016. ápr. 12. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!