Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális úgy haza adni pénzt,...

Normális úgy haza adni pénzt, hogy nem lakik otthon az ember?

Figyelt kérdés

Egy rokonomról van szó. A bárátjával élnek albérletben, ott nem fizet rezsit de kaját felezik. másfél-kéthetente megy haza péntek-szombat-vasárnapra.Néha hetente. Amikor haza jön azt eszi amit főznek (nem sjaát költségre), mos, netezik, fürdik stb. egyszóval mindent csinál. Hétfő reggel mikor elmegy dolgozni néha visz ételt.

Havonta 13 ezer forintot ad le, olyan formában hogy a rezsi bizonyos részét fizeti.

Ti mit gondoltok erről?

Havi szintem am kb. 35-50 000 ft-ot tud félre tenni, mivel ugye a barátjánál nem fizet rezsit.

2015. márc. 30. 23:55
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Hát, magyarázd el neki, hogy semmi sincs ingyen. Ő talán kap a boltban ingyen bármit is? Nagyon bután gondolkodik, ha azt hiszi, hogy ingyen kéne ellátást kapnia.

Vagy kérdezd meg tőle, hogy ő talán eltartana téged minden hónapban 10 napig? Valahogy döbbentsd rá, hogy nincs igaza.

2015. márc. 31. 00:32
 12/25 A kérdező kommentje:
A kérdésnek semmi köze ahhoz, hogy a barátjánál fizet-e...
2015. márc. 31. 00:46
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt nagyon egyszerűen el lehet kerülni. Ha terhes a dolog számára akkor nem kell hazamenni.

Biztos anno megegyeztek valamiben, hogy pont 13 ezer forint jött ki.

Vagy tetszik neki vagy nem, dönteni kell.

2015. márc. 31. 03:32
 14/25 anonim ***** válasza:
53%

A gyereknek a szülő iránti szeretetéről hallottatok-e már?

Más.

Az, hogy a rokon hogyan éli családi életét, az érintetteken kívül másnak sok köze nincs. Sőt, semmi.

.

A kérdező feltesz egy fél kérdést és teljes értékű választ vár.

Nem tartalmazza a kérdés, hogy a gyerek szülője/szülei milyen anyagi viszonyok közt él(nek), van-e még otthon, eltartásra szoruló családtag.

2015. márc. 31. 05:56
 15/25 anonim ***** válasza:

Alaphangom azt nem értem, mi köze van bárkinek ahhoz, hogy a párja hazaad-e egy kis pénzt vagy sem. Mégha az emebr párjáról is van szó, az agyam ledobná az ékszíjat, ha bejelentené, hogy ugyan ne adj már anyádnap*apádnak pénzt. Nehogy már 13 ezren menjen a szarrágás na meg ahogy akérdező válaszaiból átjön, te vagy az, akinek apárja hazaad és nem fizet bele a közös rezsibe. Gyakorin való vinnyogás helyett inkább le kéne ülni és megbeszélni ember módjára, hogy ok, otthon is van, fizeti az ottani költségeit, akkor lesz szíves az albérletben is beszállni mindenbe egy kcisivel, nem csak a kajába.

Az már csak egy mellékes gondolat, hogy milyen kapcsolat az, ahol az egyik fél rendszeresen ennyit hazajár együttélés mellett...

2015. márc. 31. 06:47
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
na jó de akkor most sehol nem akar fizetni ez a lányka? mindenki tartsa el őt???
2015. márc. 31. 08:05
 17/25 anonim ***** válasza:

13 ezer nem sok, két hétvégére a kaja, plusz amit elvisz simán kerül annyiba. Ha nem menne haza hétvégére, hanem főzne, akkor is elköltene ennyi pénzt. Akkor most nem mindegy, hogy az anyukájának, vagy a boltos néninek adja?

Az én szüleim sosem kérnek pénzt, inkább mindenért adni próbálnak. Én meg veszek nekik valamit abból, amit adtak (pl. karácsonyra, szülinapra), amit aztán ki akarnak fizetni, szóval nálunk nem hajlandóak segítséget elfogadni, pedig mi állunk jobban.

2015. márc. 31. 10:12
 18/25 mi a fene ***** válasza:
Helyzete válogatja, ha neki nem megterhelő adjon az anyjának. A boltban mindenkinek fizetni kell !
2015. márc. 31. 10:25
 19/25 A kérdező kommentje:
Némelyik ember olyan okos... Ne a párja vagyok
2015. márc. 31. 10:34
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

De ha külön élnek a barátjával akkor miért kell napokra hazamenni? Csak látogatni szokták az emberek a szüleiket, nem hazamenni , ott aludni, mosni. Szóval nem értem.

Ha összeköltöztek akkor miért jár anyukához mosni?

Amúgy nem sok ez a 13 ezer, nagyjából reális. De ha nem tetszik az illetőnek hogy adjon, nem természetes neki, akkor nem kell hazajárni napokra. Maradjon a barátjával aki nagy részben eltartja.

2015. márc. 31. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!