Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Áruljátok már el hogy mi...

Áruljátok már el hogy mi reláció van ugyan benne?

Figyelt kérdés
Anyával sokat veszekedem, mivel van egy megtakarítása amin szerepel 2 millió, ám a folyószámláján meg -300.000 körülbe van folyamatosan, "A" hitel. Annyira próbálom megértetni vele hogy a megtakarításából vegyen le és egyenlítse ki a folyószámláját, ne fizessen a banknak feleslegesen havi 4e reket. De egszerűen, "buta" nagyon sajnálom hogy ezt a jelzőt kell rá mondanom, de ostoba. Nem bírja megérteni hogy arra a 300.000 jelenlegi alapkamatok mellett, semmi érdemi összeget nem kap havonta. És tübbet érne ha rendbe hozná a folyószámláját, és töröltetné az A hitel funkciót, tehát hogy ne tudjon 0 ft alá menni.
2015. márc. 29. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a 2 M olyan megtakarítás ,aminek van futamideje, akkor csak őriási bukással bonthatná fel..

Masreszt azt a megtakarítást valamiért elindította, lehet éppen a taníttatásodra, vagy a nyugdíjára (ami ugye nem, vagy nagyon kevés lesz)

Akkor már nem lesz min sakkozni, valamiből kell enni, fűteni..

Úgyhogy lehet RÁCIÓ abban amit csinál..

Nem értesz te sem a penzügyekhez..

2015. márc. 29. 22:41
 12/16 A kérdező kommentje:
Nezzetek, jelen helyzetben hogy a kormány még tovabb csökkentette az alapkamatot 2,1 rol 0,9 ha jol emlékszem, semmi kamatot nem kap 2 millara. En pl 3 milara nem kapok csak havi tisztán 1300 ft ot. Szoval ne akarjatok mar nekem beadni h a kamatjabol tobb jon be. Most fog lejarni a lekötés ezert is javasoltam neki. Mire a nyigdijas koraba er, boven visszahozza ha nincs hitele. Ezzen nem is vitatkoznék, a szamok beszelnek. Rovid tavon kényelmes lehet, de ha lehetosegink van tanacsosabb rendezni, es 0 hoz igazítani az eletszinvonalt nem pedig a -300e hez tobb éven át. Arrol nem beszelve, azt a megtakarítást nem szeretné a jövőben bármire is terhelni. Vagy akkor befektethetne kincstarjegybe ott mar 3% korul van az eves kamat. (es az tőkebiztositott)
2015. márc. 30. 00:01
 13/16 A kérdező kommentje:
Elírtam: 1,9 alapkamat
2015. márc. 30. 00:03
 14/16 anonim ***** válasza:
Szia! Eléggé meg vagy győződve a saját igazadról tehát akkor tök mindegy hogy itt ki mit hord össze. Szerintem anyud tudatában ez nem csapódik így le. Lekötötte a 2 misit és nem nyúl hozzá mert bukná a kamatot. Tök mindegy mit mondasz neki. Amúgy igazad van a 300ezer kamata több mínuszban mint a 2m é pluszban de ha most onnét levenné és ide betenné úgy érezné hogy az a pénz elveszett. Szóval ennek inkább lelki okai vannak nem számtani
2015. márc. 30. 04:17
 15/16 anonim ***** válasza:
65%
A 2 millio gondolom a vésztartalék, és valőszínú le van kötve. Én sem nyúlnék hozzá, ha egyszer hozzányúlsz, attól kezdve könnyen elmegy.
2015. márc. 30. 04:17
 16/16 anonim ***** válasza:

Eddig sehol sem elkötést írtál,hanem megtakarítást..

A megtakarítás mást is takarhat, mint normál banki lekötést, ami, mint írtad semmit nem hoz kb..és még a kamat adót és ehót is meg kell fizetni..kb csak arra jó, hogy az ember ne a párna alatt tartsa, de ne is lássa napi szinten a számláján..

Visont amit helyre kellene tenni, hogy miért kell etnnivel tűlnyújtózkodni, mint a takarótok ér, hiszen már rövidtavon is gondot okoz, nemhogy hosszú

11.

2015. márc. 30. 06:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!