Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek ha az anyukám már...

Mit tegyek ha az anyukám már a basszus szó használatakor is rámszól?

Figyelt kérdés

2015. márc. 27. 20:30
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Sokáig gyerekekkel dolgoztam, nem szabadott káromkodni. Nehéz volt, oda kellett figyelni az elején, hiszen velük még a "h*lye" szó sem hangozhatott el.

Esetleg keress más indulatszót, ami eredetileg nem csúnya.

Egy szarkasztikus "na szép", vagy "csodás" ütősebb tud lenni egy basszusnál.

Szokj át a "jaj" szóra, ha mindenképp kell valamit mondani, amikor beütöd valamidet. Vagy arra, hogy "ejnye". Kicsit gyengének tűnnek a basszus után, de a célnak megfelel.

"Szedte-vette teremtette" - ezt mondtam hangosan, és mellé gondoltam, hogy "b*ssza meg a jegesmedve."

Ha meg összetettebbet akarsz akkor jönnek a klasszikus beszólások, tele van velük az internet:

Ó, hogy oda menj, ahova gondolom!

Rajzolna körbe a rendőr fehér krétával!

De szívesen hívnék hozzád mentőt!

Ha a mókusnak ilyen feje lenne, magára gyújtaná az erdőt.

2015. márc. 30. 18:08
 22/22 anonim ***** válasza:

Egyrészt tényleg az az igazi, ha az ember nem használ csúnya szavakat, mert miután egyszer rászoktam (és már engem is zavart), piszok nehéz volt leszoknom róla.

Viszont a stílusosabb mondatok szerintem is jó megoldásnak számítanak:

Hű a brummogóját!

Azt a rézangyalát!

Teringettét!

Azt a hét- meg a nyolcszázát!

Ezeket annak idején tényleg káromkodásnak használták, de ma már jóformán szépirodalmi értékük van.

2018. márc. 11. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!