A 18 éves lányom el akar költözni, mit tegyek?
Most fog érettségizni, és azután szeretne tovább állni. Nyaron dolgozni, majd szakmát tanulni és utána ha úgy alakul egyetemre menni. Ezek a tervei. Viszont nagyon féltem! Csúnyán összevesztünk ez miatt.
Elvált es özvegy anyuka vagyok, az apa 15 éve halt meg. Én akkor kimentem külföldre dolgozni, majd Pesten éltem élettársammal, most pedig Angliában dolgozom. A lányom 3 eves kora óta kisebb megszakításokkal a szüleimmel él, de nagyon rossz viszonyban vannak. A szüleim nagyon szűklátóak, és kikészítik a lányom idegileg és fordítva is, de még is otthont és ételt adnak neki. Féltem.. A barátjával akarnak először csak egy apartmanba menni.. Talán csak azert van bennem a ragaszkodás mert nem voltam ott vele soha?
ha eddig nem voltal az anyja akkor miert pont most akarod elkezdeni?
18 eves felnott ember, azt csinal amit akar.
Minek veszekszel vele? Te egy troublemaker vagy! Van annak a lánynak ill. a szüleidnek elég gondja nélküled is, nem kell, hogy még több problémát gyárts!
Ha kölcsönösen egymás agyára mennek a lányod meg a szüleid, akkor minek akarnád, hogy ez továbbra is fennálljon? Inkább arra kéne törekedned, hogy minél hamarabb létrejöjjön a költözés.
Mive harom eves kora ota kvazi szrtal a lanyod fejere SEMMI kozod hozza, hogy mit csinal. Ha kvalkodna, abba sem lehetne beleszolasi jogod.
Eddig nem torodtel vele, most mar hagyd beken, ne most akarj anya lenni. En legalabbis tuti szemberohognelek.
LEpontozzátok az utolsót, de nagyjából igaza van.
Sem jogilag-mivel elmúlt 18-, sem erkölcsileg -mivel nem foglalkoztál vele, nem nevelted- nincs semmi jogod beleszólni abba, hogy a lányod mit tesz.
18 évesen már el tudja dönteni azért, hogy mit szeretne, nyilván nem viccből akar elköltözni, mivel ott rossz neki. Van hova mennie, van, ahol szeretik. Nem értem, miért gond, hogy költözne.
Miért nem TE adsz otthont és ételt neki? Ha annyira rosszak a szüleidnél, miért a pasiddal élsz a lányod helyett? Ja tudom, könnyebb hetyegni, mint gyereket nevelni...
Lányod teljes joggal azt csinál, amit akar, ha eddig nem nevelted kicsit késő lenne 18 évesen beleszólni az életébe, nem?
Azt meg nem is értem, hogy még az eltartásába se adtál semmit, hogy a szüleidnek kellett etetni, eltartani? Így aztán tényleg nulla beleszólásod van, saját életed irányítgasd, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!