Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy a szüleim ne...

Mit tegyek, hogy a szüleim ne beszéljenek így a kisfiammal? 35/N

Figyelt kérdés

Az egész onnan indul ,hogy a férjem akivel még gimiben jöttem össze egy picit macis testalkatú(175cm/85kg) és ez a családomnak soha nem tetszett,mivel elég sportos család vagyunk.Egyébként ő is sportol csak neki ilyen a genetikája.

Közben született 3 gyerekünk ,a 2 idősebb lány és anyukám szerint "szerencséjükre rám ütöttek".Van fiúnk is aki viszont az apjára és ez miatt a szüleim állandóan kritizálják.Olyanokat mondanak neki ,hogy "ne egyél annyit mert olyan leszel mint az apád" és még sorolhatnám.

2015. márc. 23. 18:40
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
27%

Nem derült ki hogy a kisfiún van-e plusz vagy sem. Ez kis korban persze nehezen megállapítható. Annyiban igaza van a szüleidnek hogy ezt most kellene kezelni, amíg növésben van. Persze a beszólogatás nem oldja meg a problémát. Ha van gond, akkor elsősorban rajtad múlik hogy tudsz-e kezdeni valamit a helyzettel, nem a gyereken.

Nálunk ugyanez a helyzet egyébként, 3 gyerekből egy aki pocakos, most másodikos. Szeptember óta diétán van, megbeszéltük hogy nagy a pocak és ez nem maradhat így. Azóta az egész család egészséges kajákat eszik, mind az öten. A férjem is fogyott 20 kilót :), és a fiamon is elég látványos a változás (mivel még növésben van ezt nincs értelme számszerűsíteni, de több számmal kisebb nadrágot hord). Nagyon szépen tartja a diétáját, büszke vagyok rá.

2015. márc. 23. 20:11
 12/19 anonim válasza:
90%
Hát nem tudom hogy beszélhetnek így vele :/ ilyet soha nem értettem de megfelelni mindenkinek úgy se fog engem az egyik dédim piszkál azzal hogy sovány vagyok holott nem is lát és ki se látszik a hájból plusz osztályba legizmosabbak közé sorolnak ;D de azért elveszi az önbizalmát az embernek ha főleg közeli hozzátartozó oltogatja de ha olyan stílusú mint én akkor tűr tűr és egyszer elszakad a cérna úgy hogy mindenki meglepődik :D és akkor persze hogy ő lesz a hibás mert mért ne.
2015. márc. 23. 20:19
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha így beszélnének a gyerekemmel-ha lenne-,biztos mondanám anekik,hogy még egy ilyen és felejtsék el,hogy a lányuk vagyok és tőlem vannak unokái.
2015. márc. 23. 20:43
 14/19 anonim ***** válasza:
74%

Én egy ideig nem mennék hozzájuk, így talán észrevennék, hogy így nem viselkedik egy normális nagyszülő. Egy gyereket nem szabad diétáztatni, inkább a mozgásra kell ösztönözni. Nem szabad sértegetni , mert sérülni fog, saját magamról tudom.

Gyerekként kifejezetten kövér voltam, volt olyan családtagom, aki szóvá is tette. Sokáig bántott a dolog, csúnyának láttam magam. Aztán gimibe kerültem, ahol elkezdtem úszni, mert a suliban sok osztálytársam csinálta, hát én is kedvet kaptam hozzá. 1 év alatt minden pluszkiló lement rólam, normális testalkatom lett. Sosem diétáztam és nem is szedtem vissza a kilókat. Viszont az én genetikám olyan, hogyha stresszes vagyok, akkor fogyok. Hát most egy ilyen időszakot élek. Ráadásul elkaptam egy betegséget is, ami szintén nem segíti a súlygyarapodást. Most néhány családtagom azzal piszkál, hogy elfogyok. Egyszerűen rosszul vagyok tőlük és inkább kerülöm a társaságukat. Az, hogy ki hány kiló, mindenkinek a magánügye. Nem csak a csokievéstől függ, hanem a genetikától és sokminden mástól is. Csak ezt néhány embernek nehéz felfognia. A kisfiad néhány pluszkilóval lehet kiegyensúlyozott és egészséges gyerek, én is az voltam. Most soványan nem mondható el ez rólam.

2015. márc. 23. 20:47
 15/19 anonim ***** válasza:
87%
Mennyi idős most a kisfiú?
2015. márc. 23. 23:14
 16/19 anonim ***** válasza:
egy eletre elvesziti az önbizalmat, esetleg evesi gondjai is lehetnek a jövöben, tudom mirol beszelek. mindig megkaptam, h vigyazzak, figyeljek oda mennyit eszek, mar megint hiztam, nagy lesz a seggem... 38as merettel, egy olyan csaladban ahol mindenki elhizott volt, en meg 175 cm es 60 kilo. mar altalanosban kovernek ereztem magam.. aztan idovel tenyleg olyan lettem amilyennek mindig is lattam magam.. most felnott fejjel ertem meg ra, h probajam feldolgozni es elengedni ezt a flusztraciot es tegyek az alakomert es h szep vagyok ha annak latom magam.
2015. márc. 24. 09:29
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Anyaként KIZÁRÓLAG a gyerekeid lelki-testi-szellemi épségéért vagy felelős. A dolgod ebben az esetben, hogy világossá teszed: NEM beszélhetnek így a gyerekeiddel, különben nem találkozhatnak. S ezt be is tartsd.
2015. márc. 24. 10:54
 18/19 anonim ***** válasza:

Ha nem édességről van szó, akkor azonnal visszaszólnék, hogy "Sajnálod az unokád elől az ételt?! Micsoda nagymama az ilyen?!"

Később pedig négyszemközt megmondanám neki, hogy legközelebb majd akkor jövünk, amikor a fiamat is képes lesz szeretni és elfogadni.

Az más kérdés, hogy gondolom, a férjedre (az alakjára) eddig is tettek megjegyzést, ha most ez így jött elő. Ezt már korábban határozottan le kellett volna állítani, hogy ne 3 gyerek után legyen ez téma.

Ha a feleségem alakját a családomban bárki kritizálni merte volna annak idején, azonnal megkapta volna tőlem a beosztását.

2015. márc. 24. 11:00
 19/19 anonim ***** válasza:

Mondd el nekik, hogy a gyerkőc alkatán nem lehet változtatni, akár sokat eszik, akár nem. Viszont egy normál testalkatú gyerekből is lehet lelki sérültet csinálni, ha állandóan az alakja miatt szekálják. Azért ezt mondd el nekik.

És tedd hozzá, hogy ha még egyszer meghallod, hogy ilyet mondanak, akkor látták utoljára az unokákat. A lányokat is. És ehhez tartsd is magad. Majd ha belátták, hogy milyen nagy bajt csinálnak, akkor újra unokázhatnak.

2015. márc. 24. 11:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!