Normális, hogy ilyen? Mit tegyek?
Mióta anyukám okostelefont kapott teljesen "megőrült". A fejébe vette, hogy rossz hatással vannak rám a közösségi oldalak. Nem tiltott el, csak megkérdezte hol vagyok regisztráltva. Én meg felsoroltam, hogy Twitter, Facebook és Instagram. Először gondoltam csak kíváncsi volt, megkérdezte. Aztán pár napja észrevettem (teljesen véletlenül, egy plázában voltunk és valamit megnéztünk a telefonján wifivel), hogy le van töltve neki az insta, a twitter és a Messenger. Jó, goldoltam a messengerén a saját üzenetei vannak, nincs közöm hozzá mit tölt le. Aztán bevillant egy értesítés, hogy xy üzent neked. Na most ez az xy az én osztálytársam, aki tényleg írt akkor nekem (ezt otthonról lecsekkoltam.).
Aztán otthon megnéztem, kik követnek instan/twitteren. Meg is láttam egy-egy gyanús profilt. Egy bejegyzés sem volt, csak engem követett. Letiltottam, másnap pedig anyám ott hisztizett, hogy tegyem vissza.
Ezeken felül pedig minden héten megnézi a telefonomat, hogy milyen alkalmazásokat töltök le.
Tudom, hogy egy anyának az a dolga, hogy figyeljen a gyerekére stb., de mégis normális, hogy ennyire ellenőriz. Úgy gondolom megbízható vagyok (nem osztok meg fürdőruhás vagy meztelen képet, sőt instan nincs is kép rólam), szóval nem értem miért csinálja ezt. Hogyan tudnám neki finoman jelezni, hogy több magánéletre van szükségem? 14/L
Elhiszem, hogy idegesítő, de csak aggódik (talán túlzottan). Próbálj felnőttesen beszélni vele, azaz nem veszekedve, nem duzzogva, és biztosítsd róla, hogy ismered az Internet veszélyeit, tudod a határokat, semmi rosszat vagy veszélyeset nem teszel, de hogy a barátaiddal mit beszélgettek, azt nem feltétlenül szeretnéd megosztani vele. Kérd, hogy bízzon kicsit jobban benned.
Másrészt, ha tényleg nincs semmi "gáz" tartalom fent veled kapcsolatban, miért nem engeded, hogy kövessen? Hátha így megnyugodna. Amiről nem akarod, hogy tudjon, azt meg privátban intézd a barátaiddal.
Ha boldog-boldogtalannak engeded hogy kövessenek, miért pont anyukádat tiltod csak le?
Be lehet állítani azt a twittert eleve úgy, hogy ne lássa SENKI a barátaidon kívül, hogy mit firkálsz!
Tedd ezt meg!
Ha mégis nyilvánosan csevegnél, akkor meg ne zavarjon hogy anyukád is olvas!
Az internet NEM privát (még úgy se, ha minden beállítást használsz), így nincs értelme ott magánéletről beszélni.
Magánélet az, ha személyesen csevegsz valakivel...
Mondd el neki azt amit leírtál. Hogy zavar, hogy annyira nem bízik benned, hogy álnéven követget.
Szerintem még jól is cselekedtél, már felnőtt vagyok de a furcsa emberkéket én is automatikusan tiltom mindenhol.
kedves kérdező;szerintem térjünk vissza erre a kérdésre 20-30 év múlva,hogy akkor mit fogsz gondolni.
Most,a kérdésre válaszolva,hidd el,hogy teljesen normális,hogy ilyen,és azt tudod tenni,hogy többet beszélgetsz vele magadról,meg azokról a dolgokról,amiket csinálsz.A te magánéleted az ő felelőssége,ha bármi rossz történik veled,az neki jobban fog fájni,mint neked.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!