Miért nem engedik h vele legyek?

Akkor mar nem vagy olyan kicsi hogy indok nelkul eltitsanak tole.
A lanyok vonzodnak a rosszfiukhoz, aminek altalaban nem szokott jo vege lenni.
Szerintem a szuleid nem az anyagi kulonbsegek miatt tiltanak, hanem azert mert egy bukott, rossz hiru fiuval baratkozol, akirol joggal feltetelezik hogy rossz hatassal lehet rad.
Mivel az ember 16 evesen amugy is azt gondolja hogy mindent mindenkinel jobban tud, ezert kar minden szentbeszed, en csak egyet mondok: hasznaljatok gumit. Mindig.

Sokat filozofálgattam én már ezeken a dolgokon. Nem ennyire szélsőségesen, de hasonló volt a helyzetem anyósomékkal, amikor gimisek voltunk. Nem mondtak olyat, hogy szakítsunk, de éreztették, hogy nem túl boldogok tőlem, és eleinte kőkeményen korlátozták a találkozásainkat, nem bíztak bennünk. Azt gondolták, rossz hatással leszek a lányukra. Én ezen irtózatosan meg voltam sértődve, haragudtam, lázadtam, utáltam őket.
Így felnőtt fejjel gondolkodtam el, hogy mi lett volna, ha nem tipikus tinikként viselkedünk, hanem felnőtt ember módjára kimondjuk, hogy mennyi fájdalmat okoznak a tilalmak, mennyire igazságtalannak érezzük és készek vagyunk mindenféle kompromisszumra egymásért. Nem ezt tettük, megsértődtünk, és vagy elhallgattunk és csendben duzzogtunk, vagy követelőztünk és visszavágtunk. Persze, ettől minden csak rosszabb lett, mert úgy érezték, lázítom a lányukat ellenük.
Az ilyen helyzetekben szerintem ez a gond: a lányok soha nem merik a szüleik szemébe mondani az érzelmeiket, helyette vagy lesütött szemmel hallgatnak és inkább kibújnak, vagy hisztiznek és hangosan lázadnak. A srácok meg azonnal virtust éreznek, önérzeteskedni kezdenek és démonizálják a csaj szüleit. A szülők pedig így beigazolódni látják a sejtésüket: "ez a fiú bizony rossz hatással van a lányomra".
Kérdező, nem ismerem a szüleid, de ülj le és gondold végig: vajon ha őszintén és komolyan megmondod nekik, hogy mennyire fáj neked, hogy tiltanak a sráctól, hogy mennyire szereted, akkor is szó nélkül eltiltanak? Ha elmondod nekik, hogy teljesen megérted az aggályaikat, de a srác nem lesz rád rossz hatással, ezután is tanulni fogsz, és te fogod őt felhúzni, nem ő téged le, akkor is ordítoznának veled?
Egyébként: megkérdezted, miért ordít veled? Biztosan a pénzügyi helyzet az oka?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!