Félelem a közelgő apaságtól - más is volt így?
Miért nem a feleségeddel beszéled meg?
Neki is ugyanúgy megváltozik az élete, és ugyanúgy aggódhat azokon a kérdéseken, mint.
És ráadásul neked legalább nem kell szülnöd :)
Ez szerintem nemtől függetlenül megjelenik a legtöbb ember gondolatában.
Hogy megnyugtassalak, nagyjából a következőképpen fog zajlani: megszületik, rengeteg figyelmet és energiát leköt már csak az újdonsága miatt is. Az első néhány hétben emiatt igény se lesz másra, egyszerűen sodródsz az élménnyel és a napi teendőkkel.
Később pedig belesimul az ember életébe, egyszerűen hozzászoksz, hogy ő is van és az igényei figyelembevételével kell alakítani a programokat, így ez természetessé válik.
nekem 5 éves a nagyobbik, 3 a kisebbik és még mindig nem emésztettem meg, hogy vége a szabad életnek. DE! Ha esetleg nincsenek otthon hétvégén, mert a nagyszülőknél vannak, már 2 óra múlva iszonyatosan hiányoznak, nem találom a helyemet és rohadtul unatkozom!!!! Megnézhetek 5 filmet, elmehetek este szórakozni, azt csinálok amit csak akarok, de mégsem tudok nélkülük meglenni! Mert ők az életem már, csak ők számítanak, csak a család a fontos, semmi más. Szerintem sosem lehet túlleni az érzésen, hogy az élet visszavonhatatlanul megváltozott, de saját érdekedben érdemes a szép oldalára koncetrálni, hogy mennyi örömet is tudnak okozni (a sok bosszúság mellett..)
és igen, életed egyik ki....szottul legnehezebb időszaka áll előtted is, egy újszülöttel minden van csak nem móka, vidámság és kacagás! Készülj fel rá!
Hallgasd a magzat zajait. Hajolj közel, tapogasd meg Anya hasfalán át. Mutatkozz be neki, mondd "én vagyok Apa". Beszélj hozzá. Énekelj neki. Kacagva örülj, amikor rúg egyet. Simogasd meg. Ígérd meg neki, hogy szeretni fogod és vigyázni fogsz rá.
Törődj Anyával. Masszírozd meg. Vedd át a házimunkát. Lágy hangon, szeretetteljesen beszélgess vele. A babát ebbe is vond be. Néha amikor Anyának mondasz valamit, hajolj hozzá is közel, és lágyan kérdezd meg: "ugye igazam van?" vagy "te vajon mit szólnál hozzá?" vagy "majd meséld el, hogy ez neked is tetszett-e"
Ne érdekeljen, hogy melyik rokon néz bolondnak!
Készülj rá. Szerezz babaágyat. Beszélj a család idősebb nőtagjaival. Beszélj anyukáddal. Tanulj meg pelenkázni, cumiztatni, büfiztetni. Tanulj meg néhány kedves altatódalt. Vegyél jó minőségű, puha, rugalmas HORDOZÓKENDŐT. Íratkozz be tanfolyamra, vagy tölts le oktatóanyagot a netről, és tanuld meg megkötni.
Készítsd össze a szüléshez meg a kórházba szükséges dolgokat. Ismerkedj össze a szülészorvossal, a személyzettel. Tudatosan készülj a nagy találkozásra.
LEGYÉL JELEN a a vajúdáskor, a születéskor. Úgy fogd Anya kezét, hogy teljes erőből megszoríthassa, és ne érdekeljen, hogyha fáj. Nézz Anya szemébe. TELJES SZÍVEDBŐL KÍVÁND, bárcsak átvehetnéd tőle a fájdalmait, bárcsak inkább neked fájna!!! Nézd végig, ahogy kibújik a fejecske, aztán HOPP kiugrik a pici test. Az ápolók segítenek óvatosan megfogni, de várd meg amíg fellélegzik. Nézz a kis szemébe. Segíts neki lélegezni. Ha kell, fújj picit az arcocskájába. TE VÁGD EL A KÖLDÖKZSINÓRT. Ragaszkodj hozzá. Kérj egy törölközőt és csomagold jó melegbe, úgy tedd Anya mellei alá. Ha el akarják vinni lemérni és adatokat felvenni, te magadd vidd!! Lágyan emeld fel, és addig is nézz a szemébe és beszélgess vele, mint ha máris értené.
Ne érdekeljen, hogy melyik ápoló néz bolondnak! :D
Szeresd és vigyázz rá, hiszen megígérted.
<< más is volt így? >>
Háromszor. Az elsővel 36 évesen....
Igen változni fog az életetek.
De most is változik. Minden másodpercben más, öregszünk. Egyre közelebb kerülünk a halálhoz. Ezen nem agyalunk mert másodperből "sok" van és nem tudjuk mikor következik be.
Gyermeked várható születésnapját meg már az elején is írásba adják.
Változás nem eredendően rossz. Attól függ hogyan éled meg. Ha jobb lesz így az életed akkor nem fogsz bánkódni a régi miatt.
Most sem hiányzik az előző kapcsolatod mert a mostani jobb.
Eleinte fárasztó aztán már lesz olyan éjszaka amikor már csak 5 kor kell. Utána lesz olyan is, reggel már magától játszik. Lesznek majd olyan reggel amikor 8kor még ágyban lesztek :)
Változik az életetek de még egy szerethető ember kerül bele. Ha szeretsz szeretni akkor jól jársz ;-)
Feltételekkel de egy pár hónapos gyerekkel már oda mész ahova akarsz. Viheted síelni, vitorlázni, hegyetmászni.
Ha szülei rendben vannak akkor ő is jól fogja magát érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!