Azok a gyerekek akiket otthon bántalmaznak azok milyenek lesznek? (12-18 évesek)
Zárkózottak? Félénkek? Erőszakosak? Persze, ez egyéntől függ, de úgy általában. Másik dolog, hogyha szemtől szembe megkérdezed őket vagy nagyon egyértelműen utalsz rá, akkor általában letagadják, nem?
Csupán érdeklődés.
Én személyiségzavaros vagyok, az énképem sem teljesen jó (40 kilósan is azt hallgattam, hogy kövér vagyok, folyton csak a hibáim lettek kiemelve). Az önbizalmam nagyon alacsony.
Most próbálok minden negatívum ellen küzdeni, ami a fejemben létezik (kövér vagyok, semmirekellő vagyok, stb.), nagyon nehéz, de nekem sokat segít, hogy a párom maximálisan támogat, és ha rámtör a személyiségzavaromból adódóan valami hülyeség, akkor nyugodtan tűri, próbál észhez téríteni.
Egyébként alapvetően vidám, humoros csaj vagyok, sok baráttal, és állítólag nagyon magabiztosnak tűnök. Kb. úgy tudnám jellemezni, hogy olyan, mintha a vállamba kapaszkodna néhány démon, amit cipelek magamon, de amúgy senki sem látja őket...
Érdekes viszont, hogy anyám elmondása szerint nagyanyám ugyanazt csinálta anyámmal, mint amiket anyám velem. Szóval ő nem tudott kitörni abból, hogy bántalmazott felnőttként ne bántalmazza a saját gyerekét... remélem, hogy én viszont sosem fogom a gyerekemet bántalmazni.
Vagy nagyon gyámoltalanok lesznek, akik félnek mindentől, vagy pedig agresszívek és másokon vezetik le az otthonról hozott feszültséget.
Ez az általános, de minden eset egyedi.
Bántalmazás az, amikor ok nélkül és előre megfontolt szándékkal, feszültséglevezetésből, ritkábban élvezetből (mint apukám) veri a szülő a gyereket.
21L voltam.
Ahogy az utolsó megfogalmazta.
Én itt gondolok bármilyenre. Érzelmi, verbális, fizikai, szexuális és ezek keverékére
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!