Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Azok a gyerekek akiket otthon...

Azok a gyerekek akiket otthon bántalmaznak azok milyenek lesznek? (12-18 évesek)

Figyelt kérdés

Zárkózottak? Félénkek? Erőszakosak? Persze, ez egyéntől függ, de úgy általában. Másik dolog, hogyha szemtől szembe megkérdezed őket vagy nagyon egyértelműen utalsz rá, akkor általában letagadják, nem?

Csupán érdeklődés.

2015. márc. 11. 21:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én személyiségzavaros vagyok, az énképem sem teljesen jó (40 kilósan is azt hallgattam, hogy kövér vagyok, folyton csak a hibáim lettek kiemelve). Az önbizalmam nagyon alacsony.

Most próbálok minden negatívum ellen küzdeni, ami a fejemben létezik (kövér vagyok, semmirekellő vagyok, stb.), nagyon nehéz, de nekem sokat segít, hogy a párom maximálisan támogat, és ha rámtör a személyiségzavaromból adódóan valami hülyeség, akkor nyugodtan tűri, próbál észhez téríteni.

Egyébként alapvetően vidám, humoros csaj vagyok, sok baráttal, és állítólag nagyon magabiztosnak tűnök. Kb. úgy tudnám jellemezni, hogy olyan, mintha a vállamba kapaszkodna néhány démon, amit cipelek magamon, de amúgy senki sem látja őket...

Érdekes viszont, hogy anyám elmondása szerint nagyanyám ugyanazt csinálta anyámmal, mint amiket anyám velem. Szóval ő nem tudott kitörni abból, hogy bántalmazott felnőttként ne bántalmazza a saját gyerekét... remélem, hogy én viszont sosem fogom a gyerekemet bántalmazni.

2015. márc. 12. 09:54
 12/19 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Az egyik válaszadóhoz hasonlóan amúgy rólam sem gondolja senki, hogy bántalmaztak valaha is, olyan derűsen szemlélem az életet. Mindig arra gondolok, hogy a humorérzékem mentett meg attól, hogy valami borzasztóan bekattant legyek.
2015. márc. 12. 09:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Vagy nagyon gyámoltalanok lesznek, akik félnek mindentől, vagy pedig agresszívek és másokon vezetik le az otthonról hozott feszültséget.

Ez az általános, de minden eset egyedi.

2015. márc. 12. 14:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat s részvétem mindenki számára. Nagyon örülök, hogy sokaknak sikerült a boldog élet.
2015. márc. 12. 16:27
 15/19 anonim ***** válasza:
Mit jelent a bántalmazás? Mert mondjuk az én gyerekkoromban a szülők és a tanárok még egy csapatban játszottak. Ha csintalankodtam, az iskolában is, otthon is megkaptam a magamét. Akkoriban még senki sem rohant személyiségi jogokra hivatkozva feljelentést tenni. Még a kalauz is lepofozott a vonatról, ha oda nem illőn viselkedtünk. Mi ezt (áldott jó gyerekek lévén) szörnyen igazságtalannak tartottuk, mégse mondtuk el otthon, mert aznapra elég volt a verésből. :))
2015. márc. 12. 17:04
 16/19 anonim ***** válasza:

Bántalmazás az, amikor ok nélkül és előre megfontolt szándékkal, feszültséglevezetésből, ritkábban élvezetből (mint apukám) veri a szülő a gyereket.

21L voltam.

2015. márc. 12. 17:07
 17/19 A kérdező kommentje:

Ahogy az utolsó megfogalmazta.

Én itt gondolok bármilyenre. Érzelmi, verbális, fizikai, szexuális és ezek keverékére

2015. márc. 12. 18:31
 18/19 anonim ***** válasza:
Nekem mindhárom fajta bántalmazásban részem volt (fizikai, érzelmi, szexuális). Hát az eredmény...13-szor voltam pszichiátrián, rendszeres gondozásra járok, pszichés alapon leszázalékoltak, annyi diagnózisom van, hogy felsorolni is sok lenne.
2015. márc. 16. 20:55
 19/19 anonim ***** válasza:
Engem bántalmaztak,általános iskolábam az osztálytársaim,lelkileg,fizikailag,akkor az apám is lelkileg,fizikailag..Eljutottam arra a pontra ha bárki agresszivan lepett fel ellennem en is agressziv lettem de annyira,hogy az ellenfel rogton leallt..Volt,hogy apam a nyakamnal fogva felragott a falra es folytogatott mikor 17 voltam,megfogtam es fejbe konyokoltem teljes erombol,es sokszor volt meg,hogy osszeverekedtem vele, mostanaban csak szavakbam probal megfelemliteni de nem hagyom magam..Ha barhol barki megakar felemliteni,szavakkal vagy tettekkel en kiallok magamert es.ugyanolyan agresszivan reagalok..Sokan nem neznek ki ezt belolem mert egy mosolygos,kedves,nevetgelos 20 eves lany vagyok, de ha valaki agresszivan lelkileg v fizikailag bamtalmazni akar amit kap azt nem teszi zsebre... Belolem ezt valtotta ki...
2015. dec. 8. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!