Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnál, ha a friss...

Mit szólnál, ha a friss jogosítványos lányod kölcsönbe kapna a 18 éves barátjától egy luxusautót?

Figyelt kérdés

A fiú családja eszméletlenül gazdag, az apukája és az Ő szülei nem is magyarok.

A lány nem fogadna el ajándékba egy ilyen volumenű dolgot, ezért a fiú "kölcsönbe" adja, hogy használja.

2015. márc. 11. 15:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Kölcsönadási szerződés mindenképpen. Jogok, kötelezettségek, és felelősség beleírásával (tisztázni kell, hogy károkozás, büntetés estén ki milyen felelősséggel tartozik (normális esetben a használóé a teljes felelősség, ha törik a kocsi és a lánynak kell kifizetni legalább nincs vita, bármennyire is szívás a szülőknek)). Elkerülhetőek vele a kínos kérdések, valamint nagyon sok bonyodalom. (pl nem foghatják rá, hogy lopta)
2015. márc. 11. 17:01
 12/24 anonim ***** válasza:
77%

Nem örülnék, nem a pénz meg ilyenek miatt, hanem amiatt, hogy attól, hogy valaki megszerzi a jogsit nem jelenti hogy megvan a kellő tapasztalata.. és ezt az oktatók is mondják.. még sokáig ajánlott tapasztalt jogsis mellett vezetni..és leginkább nem egy ilyen nagy teljesítményű autót.. ráadásul ha akármit csinálsz, 2 évig frissnek számít a jogsid, egyből elveszik, nem olyan toleránsak első 2évben..

Amiatt meg ne bántsátok hogy gazdag a pasija.. és akkor mi van? irigykedtek? mit akartok? a pénzesek csak pénzesekkel lehetnek, vagy mi? akkor bezzeg az lenne a problémátok..

friss (1éves) jogsis 20/L

2015. márc. 11. 17:30
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindegy, ha nem luxus autót kap is kölcsönbe, nagyon kockázatos. Igen, van ilyen helyzet, a lányom szokta vezetni a barátja kocsiját, úgy, hogy ő nincs ott mellette a kocsiban. Szerintem ilyenkor a fiúé a felelősség, ha a lányom összetörné a kocsiját, hiszen ő adta oda neki. Mindenesetre én azt mondtam a lányomnak, hogy ha összetörné a kocsit, ő lenne a felelős, és illene kifizetnie a kárt és inkább ne nagyon vezesse ami nem a sajátja.
2015. márc. 11. 18:01
 14/24 anonim ***** válasza:
75%

Tanulásra nem luxusautó való, már csak azért sem, mert abban általában viszonylag erős motor van, amit "uralni kell". Ha az udvarló a Cascót is fizeti, akkor is igen jelentős lehet az önrész, az esetleges okozott kárról nem is beszélve (amit elvileg a kötelező áll, de ment már tönkre biztosító...)

Ahogy az 1. mondja az írott szerződés már csak azért is alapvető, hogy a rendőröket meg lehessen nyugtatni egy igazoltatáskor.

2015. márc. 11. 18:17
 15/24 anonim ***** válasza:
50%
Ez olyan mintha megvásárolná a lányodat!
2015. márc. 11. 18:24
 16/24 anonim ***** válasza:
82%

a kérdező a lány, aki próbálja beadagolni anyucinak, honnan van a kocsi...

az én gyerekem nem fogadna el még tényleges kölcsönt sem, nem hogy ilyet, tehát nem kéne szólnom hozzá semmit

2015. márc. 11. 18:36
 17/24 anonim ***** válasza:
Mivel valószínűleg a lány is van 18, meg nem tilthatnám. Viszont nem örülnék és a papírra kötelezném, különben mehet amerre lát, mert én biztosan nem fizetném az esetleges költségeket. Mondjuk lehetne több esze is. Ez nem csak az anyagiakról szól. Az én anyámat a nagypapám nagyon sokáig el sem engedte friss jogsival, hanem ott ült mellette amikor vezetett. És ő csinálta jól. Nem hogy luxusautóval furikázni 0 tapasztalattal... Sokan hitték már hogy tudnak vezetni, akik azóta a temetőben vannak. Szép meg jó, de szerintem friss jogosítvánnyal mindenkinek lehetne annyi esze hogy a gyakorlatra fekteti a hangsúlyt lehetoleg felügyelettel és nem a legdrágább autóval.
2015. márc. 11. 18:44
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
18 éves, jogilag felnőtt, nem szólhatnék bele szülőként, de nagyon nem lennék elragadtatva a dologtól. Egyrészt friss jogosítvánnyal senkinek sincs elég tapasztalata egy ilyen teljesítményű autóhoz (akkor sem, ha azt gondolja magáról), másrészt egy luxusautón a tükör többe kerül, mint egy átlag magyar ember havi fizetése. Ha kárt csinál, azt 18 évesen nem fogja tudni megfizetni, a szüleit belerángatni pedig hatványozottan felelőtlen és igazságtalan dolog. Én azt gondolom, hogy mindenki olyan autót vezessen, amiért önállóan vállani tudja a felelősséget (anyagilag is, és vezetéstechnikailag is).
2015. márc. 11. 19:00
 19/24 anonim ***** válasza:
Ha már szórni akarja a pénzt, inkább páncélautót venne neki gyakorolni.
2015. márc. 11. 19:16
 20/24 anonim ***** válasza:
38%
Köszönjük az újabb kamukérdést. Bár itt egyelőre még csak a nagybetűs "vele"-ről és a gazdagságról ismertelek fel.
2015. márc. 11. 22:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!