Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, tényleg vérig sértő...

Szülők, tényleg vérig sértő ha a gyerek megváltoztatja a családnevét?

Figyelt kérdés
Felnőttként. 10 ezerért lehetővé teszi Magyarország kormánya. Ez olyan szörnyűség, hogy egy szülő teljesen magára vegye?

2015. márc. 7. 20:19
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én Szőke vagyok, elvileg cigány név (a bőröm meg világító fehér, a szemem kék :D), de sosem változtatnám meg, imádom apukámat, és szerintem belerokkanna kb.
2015. márc. 7. 21:09
 12/26 A kérdező kommentje:
Én is kijavítottam mindenkit. De minden egyes alkalommal mikor hivatalos ügyet intéztem vagy új embert ismertem meg :S Már a tök#m kivolt vele.
2015. márc. 7. 21:10
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Te még akkor jól jártál!!! Van ismerősöm,(magyar) és angol nyelvterületen él, Killer a vezeték neve, de esze ágában sincs megváltoztatni a nevét. Ez mindenkinek különböző tűrésköszübétől függ

És a kérdésre válaszolva: nem esne jól, ha a gyerekem megváltoztatná a nevét. Mivel nagyon szeretem, nem csinálnék igazán nagy műsort belőle, ha mégis megtenné. Mivel nagyon szeret, eszébe sem jut, hogy ezt megtegye.

egy Oláh

(akit sosem ért semmiféle megkülönböztetés a neve miatt)

2015. márc. 7. 22:04
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Én tervezem idővel megváltoztatni. Apám egy alkoholista f..sz, soha egy jó szót nem hallottunk tőle. De bezzeg ezzel a név dologgal nagyon el volt szállva, pont ezért venném inkább fel anyám nevét. Ez egyfajta gesztus lenne az irányába, ezzel jelezném hogy becsülöm azt, hogy ő nevelt fel. Egyetlen akadály az, hogy sulival most végzek, melózok is, és 100 dologban kellene jelezni hogy változik a nevem.
2015. márc. 7. 22:04
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Volt időszak, mikor én is szívesen megváltoztattam volna, mert nagyon nem voltam jóban az apámmal. Egyébként is nagyon poénosak az emberek, megszámlálhatatlan alkalommal hallgattam meg, hogy tényleg jellemző-e rám, ami a vezetéknevem (egy melléknév, így természetesen külföldön ki se tudják mondani, van benne cs betű...)

Aztán úgy döntöttem, hogy még pár évig elviselem, mert egyébként már hozzánőttem, és majd mikor férjhezmegyek, megváltoztatom. Sose akartam senki -néje lenni, így meg duplán jó :)

Apám 100%, hogy megsértődött volna, ha csak úgy eldobom a nevem. Mint nő, ezt annyira nem tudom átérezni, de megértem, ha neki fontos, hogy ugyanaz legyen a nevünk. Szerintem egyező vezetéknév nélkül is ugyanúgy az apám lesz. Ahogy anyám is az anyám, pedig az ő vezetéknevét nem kaptam meg soha.

2015. márc. 7. 23:20
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az fura, hogy ha a személyes ízlése miatt változtatja meg, azt mindenki leszólja, de ha házasság miatt, azon nem sértődik meg senki. Mintha a családba beházasodó idegen érzelmei fontosabbak lennének, mint a családtag személyes ízlése.
2015. márc. 8. 01:56
 17/26 anonim ***** válasza:
94%
mikor engem kidobtak otthonról mert meleg vagyok és az apám nevét viseltem nem igazán törődtem vele ki hogy sértődik meg :) nekem örömet okozott eldobni a kereszt- és vezetéknevemet is
2015. márc. 8. 08:21
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Első, az Oláh nem is cigány név. Az Oláh románt jelent(igaz, csúfnév), de nem cigányt. Amúgy, nekem is vannak Oláh nevű ismerőseim, volt osztálytársaim(ikrek), sosem nézett senki furán rájuk a nevük miatt. Sőt, volt Varga, Lakatos és Rostás is az osztályunkban és egyik sem volt cigány.
2015. márc. 8. 09:29
 19/26 anonim ***** válasza:
58%
Ha elnézitek az utónévkönyvet, nem csodálkozom ha egyre többen fogják megváltoztatni a keresztnevüket.
2015. márc. 9. 13:51
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Apukám 18 évesen változtatta meg a vezetéknevét, a papa nem bánta. Annyi csak, hogy a testvérének ugyanaz maradt a neve, így sokan azt hiszik, hogy féltestvérek. Én a keresztnevemet változtattam meg, anyámat nagyon zavarta, apukám örült neki.
2015. márc. 9. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!