Szülők, tényleg vérig sértő ha a gyerek megváltoztatja a családnevét?
Te még akkor jól jártál!!! Van ismerősöm,(magyar) és angol nyelvterületen él, Killer a vezeték neve, de esze ágában sincs megváltoztatni a nevét. Ez mindenkinek különböző tűrésköszübétől függ
És a kérdésre válaszolva: nem esne jól, ha a gyerekem megváltoztatná a nevét. Mivel nagyon szeretem, nem csinálnék igazán nagy műsort belőle, ha mégis megtenné. Mivel nagyon szeret, eszébe sem jut, hogy ezt megtegye.
egy Oláh
(akit sosem ért semmiféle megkülönböztetés a neve miatt)
Volt időszak, mikor én is szívesen megváltoztattam volna, mert nagyon nem voltam jóban az apámmal. Egyébként is nagyon poénosak az emberek, megszámlálhatatlan alkalommal hallgattam meg, hogy tényleg jellemző-e rám, ami a vezetéknevem (egy melléknév, így természetesen külföldön ki se tudják mondani, van benne cs betű...)
Aztán úgy döntöttem, hogy még pár évig elviselem, mert egyébként már hozzánőttem, és majd mikor férjhezmegyek, megváltoztatom. Sose akartam senki -néje lenni, így meg duplán jó :)
Apám 100%, hogy megsértődött volna, ha csak úgy eldobom a nevem. Mint nő, ezt annyira nem tudom átérezni, de megértem, ha neki fontos, hogy ugyanaz legyen a nevünk. Szerintem egyező vezetéknév nélkül is ugyanúgy az apám lesz. Ahogy anyám is az anyám, pedig az ő vezetéknevét nem kaptam meg soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!