Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet az a gyerek akire a...

Mit tehet az a gyerek akire a szülő kudarcként tekint?

Figyelt kérdés

Mivel nem olyan lett, mint amilyennek elképzelte (külsőre, vérmérsékletre stb..)

Változzon meg a "gyerek" 180°-ot vagy a szülőnek kell beletörődni abba, hogy nem vált valóra az álma?

2015. márc. 3. 18:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

N, én ezt nem értem. Mindenki úgy jó, ahogy van és senki nem táncolhat úgy, ahogy a másik elképzelni. Mellesleg egy kölyök felett nem uralkodni kell. Ha azonban a viselkedése problémás, sőt kibírhatatlan, akkor vigye orvoshoz, vagy álljon a szülő a talpára és igenis parancsoljon neki.

,,hogy nem vált valóra az álma"

Na, most ez sok mindent takarhat. Ez a kérdés nincs bőven kifejtve.

ha az nem vált valóra, hogy nagy valaki legyen belőle, az nem a szülő hibája teljesen, csak részben.

Amúgy kicsit bővebben ezt nem lehetne kifejteni, vagy valami?

2015. márc. 3. 18:18
 2/16 A kérdező kommentje:

Viselkedéssel probléma nincs, sőt.

Egyszerűen annyi a probléma a szülőnek, hogy nem lett egy erős kiállású, helyes fiatal aki még tanult ember is.

Egyszerű szakmunkás képesítéssel rendelkező csendes gyerek, másabb érték rendel, más hobbival.

2015. márc. 3. 18:24
 3/16 anonim ***** válasza:

Minél előbb meg kell tanulnia, hogy ne tegye függővé a magáról alkotott képét attól, hogy mások - beleértve a szüleit is - mit gondolnak róla.

Most persze írhatnám, hogy a szülőnek kell beletörődnie. De minek? Nem tudsz odaállni elé egy varázspálcával, hogy csiribú, csiribá, mostantól beletörődtél abba, hogy ilyen lett a gyereked.

Szóval ezzel az oldalával ne foglalkozz, felesleges. Azzal foglalkozz, amire van ráhatásod.

2015. márc. 3. 18:24
 4/16 A kérdező kommentje:
ez a szülőnek kudarc, mivel a többi rokon gyereke és ismerősök-barátok gyerekei mind "szebbek, okosabbak, életképesebbek"
2015. márc. 3. 18:25
 5/16 A kérdező kommentje:
(nem én vagyok sem a szülő sem a gyerek)
2015. márc. 3. 18:26
 6/16 anonim ***** válasza:

Ha a szülő egy 180 cm-es daliás gyerekre vágyik, és Te csak 150 cm vagy, azt el kell fogadni. De ha elhízott vagy, vagy éppen tudnál változtatni a külsődön, az a Te feladatod.

Az sem mindegy, miért éli meg a gyereket kudarcként. Ha világhírű zongoristát akart belőle, és nem lett, a szülő elfogadja. De ha csemetéje csak bukdácsol az iskolában, az kudarc, amin a gyereknek kell változtatni.

2015. márc. 3. 18:26
 7/16 anonim ***** válasza:
43%
Természetes, hogy minden szülő okosnak akarja a gyerekét, amit teljesen megértek. Ha lenne esze, akkor ütni, fenyíteni kellett volna érte, ha meg nincs rá esze és reménytelen, nyomi az illető, akkor a szülő hiába sír....
2015. márc. 3. 18:27
 8/16 A kérdező kommentje:
itt nem egy buta lusta kövér emberről van szó, van végzettsége, csak nem lett olyan "daliás" mint ahogy azt szerették volna, ezért kudarcként élik meg és hol a szemébe mondják, hol csak éreztetik vele
2015. márc. 3. 18:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Szerintem lényegtelen a külső, vagy az, hogy mennyire talpra esett valaki, ha az illető nem akar változtatni,és jól érzi magát a bőrében. Szerintem az ilyen szülő nyugodtan bekaphatja.. Neki az lenne a fő, h a gyereke boldog legyen, független attól, h ő mit szeretne. Segíteni kéne, és nem vissza húzni. Az ilyen nem szülő..
2015. márc. 3. 18:35
 10/16 anonim ***** válasza:
72%
Az ilyen szülőt a gyerek lecseréli.
2015. márc. 3. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!