Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehet az a gyerek akire a...

Mit tehet az a gyerek akire a szülő kudarcként tekint?

Figyelt kérdés

Mivel nem olyan lett, mint amilyennek elképzelte (külsőre, vérmérsékletre stb..)

Változzon meg a "gyerek" 180°-ot vagy a szülőnek kell beletörődni abba, hogy nem vált valóra az álma?

2015. márc. 3. 18:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az első lépés , amint teheti minél távolabb kerüljön az ilyen "szülőtől".Az ilyen "szülő" közelében leginkább csak az fog erősödni a gyerekben,hogy ő egy "selejt".
2015. márc. 3. 18:51
 12/16 anonim ***** válasza:
Sajnos anyukám is ilyen.Amióta megmondtam 16-17 évesen,hogy nem leszek tanár,azóta elborult az agya.Azóta a kuzinomat ajnározza,aki ugyan tanár lesz,angol felsőfokkal és francia középfokkal rendelkezik,jogsija van és dolgozik az egyetem mellett,csak iszonyatosan zsarolható érzelmileg és nem képes kiállni az igazáért a családja előtt,amihez nem kell lexikális tudás.Viszont én ennek a felét se értem el,valamint nem nagyon tudom magamat túráztatni más véleményén és nem vagyok érzelmileg zsarolható.Mondjuk hozzá hasonlóan ugyanúgy járok egyetemre,csak vidéken és anglisztikára.
2015. márc. 3. 18:52
 13/16 anonim ***** válasza:
El, el, nagyon messzire. Az ilyen szülő megmérgezi a gyereket, nem is kellett volna szaporodnia. Nem gyárban készülünk, nem lehet előre eltervezni, hogy ilyen és olyan lesz a gyerekem, azt fogja tanulni, amit én akarok, az fogja érdekelni, amit én kitaláltam neki, okos és ügyes és szép és tökéletes lesz, hogy megfeleljen a környezetem elvárasainak. A gyerek önálló személyiség, mint írtad, megvan a saját érdeklődési köre is, fordítson hátat az ostoba szülőknek és legyen boldog azzal az élettel, amit saját maga választott.
2015. márc. 3. 22:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a szülőnek kellene alkalmazkodnia. A gyerek születése előtt nem írt alá semmilyen megegyezést senkivel, hogy a gyereke az ő teljes mini verziója lesz, testileg, lelkileg egészséges, illetve pont olyan, amilyennek ő elképzelte.
2015. márc. 4. 12:47
 15/16 anonim ***** válasza:
Nagy tetű szülő lehet. A szeretet fogalmát még hírből sem ismerheti.
2015. márc. 4. 15:19
 16/16 anonim ***** válasza:
sajnos ezt én is átéltem. A szüleim a sikereimet soha nem említették, de ha valami nem sikerült akkor kaptam az áldást. Én elköltöztem otthonról, közben tanultam, diplomáztam. Az egyetem alatt írtam egy nagyon jó üzleti tervet, amit egyik csoporttársam apjának elvittem hogy olvassa el, ő egy sikeres vállalkozó volt. 3 nap múlva csörgött a telefonom hogy találkozzunk. Azt mondta hogy nagyon jó és ő a tőkét adja hozzá, vágjunk bele. Belevágtunk, 1 év alatt kitudtam neki fizetni az a pénzt amit belefektetett tőkének mert sikeres lett a vállalkozásunk. Mikor kifizettem neki, mondta hogy mostmár akkor "törlesztettem" és csináljam egyedül a céget, én hálából 20%-ot neki adtam a cégből mivel ha ő nincs, nekem ma nincs cégem. Egy kudarc voltam a szüleimnek, más szemében viszont nem, volt aki segített, aki mellém állt. Szüleim pár éve megkerestek hogy bajban vannak és ha tudok akkor segítsek. Segíteni segítettem, utaltam nekik pénzt, de mint szülők, soha nem fogadom el őket. Jó pár éve nem voltam "otthon", nem tartjuk a kapcsolatot, nem ismerik az unokájukat, nem ismerik a feleségemet és nem is fogják.
2015. márc. 13. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!