Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az őrületbe kerget a családom,...

Az őrületbe kerget a családom, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Rám telepszenek, a kezükben akarják tartani az életemet, pedig magamtól is képes vagyok erre, 26 éves vagyok!!! Állandóan aggódnak, azt képzelik, hogy segítségre van szükségem és rám erőltetik a "segítségüket", hallgathatom mindig a "jó tanácsaikat", nem értik meg, hogy nekem ez mennyire a terhemre van. Ha ellenkezem, akkor azzal jönnek, hogy "ők csak jót akarnak", és hogy értsem meg, hogy segítség nélkül senki nem boldogul. Velem van a baj, hogy nekem ez már sok????

2015. márc. 6. 21:56
 1/7 A kérdező kommentje:
Ritkán vagyok otthon, másik városban élek, de amikor hazamegyek, akkor kapom az ívet rendesen. Ráadásul mindig lelkiismeret-furdalásom van, hogy megbántom őket.
2015. márc. 6. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Annak idején nekem is sok volt, ismerem az érzésed, de mai fejjel már rájöttem, hogy hülye voltam és ma már örülnék neki, de azért megpróbálnék akkor is beszélni velük, hogy ezt ne csinálják, nem kell aggódni, nincs semmi bajod, boldogulsz stb. Lehet, azért nem bírják elhinni, mert nem látják, mert másik városba vagy, aztán amikor kicsit otthon vagy "kényesztetnének" csak hát átesnek a ló túlsó oldalára, talán az is elég lenne, ha sűrűbben tartanád velük a kapcsolatot. Bár gondolom, h az nem akaródzik.
2015. márc. 6. 22:45
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem, ez sajnos nem ez a helyzet. Ez elviselhetetlen.
2015. márc. 6. 23:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Egyes szülők nehezen válnak le a gyerekeikről, mikor eljön az idő, hogy kéne, nem tudnak mit kezdeni a megüresedett napjaikkal, nálunk egy fokkal rosszabb a helyzet, még nem találtam megoldást.

A te szüleidnek van baráti köre, akikkel azért néha összeülnek csevegni munkán kívül? Mert az enyémeknek pl. ilyen nincs.

2015. márc. 6. 23:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Én is örülnék neki, ha 10 éves lennék, de 26 vagyok. Úgy érzem, nem tartanak tiszteletben, életképtelennek érzem magam mellettük, aki tőlük függ mindenben.

Beszélni nem lehet, mert akkor meg azzal jönnek, hogy higgyem már el, hogy segítségre mindenkinek szüksége van, meg hogy örülhetnék.

2015. márc. 6. 23:30
 6/7 A kérdező kommentje:

Á nem, pont ez a baj, hogy nincs életük.

Nálunk sem csak ennyi a probléma, de ennyit osztottam meg.

2015. márc. 6. 23:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Én úgy kezeltem ezt, mert velem is így bántak az anyámék, azt mondtam nekik miután elköltöztem otthonrol, hogy ha beleszólnak az életembe és nem hagynak békében a tanácsaival, akkor nem fogok haza járni, mert a saját életemet akarom élni. Azóta abbahagyták, és bevált. Próbáld így, határozottan megmondani nekik, és akkor majd leszállnak rólad. Légy határozott.
2015. márc. 12. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!