6 napra fogok júniusban elutazni külföldre repülővel, de nagyon fognak hiányozni a szüleim. Hogyan tegyem túl ezen magam?
Utolsó! Köszönöm a választ! Én is abban reménykedem, hogy majd ez az utazés után kinövöm ezt.
8. válaszoló! Belgiumba az osztályommal! Várom a segítséged!
Nos, ha osztálykirándulás lesz, akkor nagyon alkalmad/időd sem lesz arra, hogy annyira hiányold a szüleidet. Legalábbis amikor mi voltunk Olaszországban gimiben, nekünk nagyon zsúfolt volt a napi program, menni ide-oda, nézelődni, fényképezni, múzeumok, látványosságok. Plusz biztos van legjobb barát/barátnő, készüljetek fel előre, találjatok ki programot/elfoglaltságot arra az időre, amikor épp nincs valami közös tevékenység mindenkivel.
Valamint nem tudom van-e okostelód/internet rajta, csinálhatod azt is, hogy mondjuk minden második nap írsz a szüleidnek, hogy mi volt, mutatsz fényképeket, átbeszélitek, stb. Vagy csak egy pár sms, hogy jól vagy, ők is jól vannak. Hamar el fog menni az a 6 nap, így inkább próbálj arra koncentrálni, hogy ez egy klassz lehetőség, egy új élmény.
Hidd el, nem lesz ez olyan rossz, mint amilyennek gondolod :)
14 évesen igen szánalmas vagy... Mi 7 éves korunktól 2 hetes táborokba jártunk, és semmi gond nem volt. Amerikában tizenegy-két éves gyerekek 6-7 hetes táborokba mennek nyáron!
Szedd már össze magadat.
A legjobb barátnőm még a legelején visszamondta. Ő tette jól.
Minden osztálytársammal jóban vagyok egy szinten, de nem annyira nagyon nagyon. Várom a többi választ!
Egyáltalán akarsz menni? Mert nekem ezek után, nem úgy tűnik, mintha annyira vágyódnál rá.
Én 17 évesen három hónapot töltöttem külföldön. Olykor igen, hiányoztak a szüleim. Felhívtam őket telefonon, vagy beszéltünk Skype-on. Minden távolság áthidalható, kapcsolattartás szempontjából.
A legnagyobb probléma, hogy már előre azon agyalsz, hogy mennyire hiányozni fognak, nem pedig azon, hogy mit tudnál kiélvezni a lehetőségből. Másoknak osztálykirándulásra sincs épp alkalmuk, keretük. Csak azért, mert az osztályból nem jössz ki többekkel rendkívül jól, nem kéne eldobnod ezt az alkalmat. Bár feltételezem, hogy ez is hozzáad a kirekesztettség, magányosság érzésének gondolatához.
Off: Lehet, hogy én vagyok hülye amiért ilyesmi feltűnik, de nem értem, a kérdés szempontjából miért fontos, hogy repülővel fogsz utazni?
On: Azért nekem egy kicsit meredek, hogy 14 éves létedre ennyire ragaszkodsz a szüleidhez, szerintem ez már nem egészséges... 6 napot azért csak kibírsz. Ha hazajöttél akkor maximum sírva a vállukra borulsz. Egyébként az osztálykiránduláson szerintem ilyesmin nem lesz időd gondolkodni, mert úgyis programról-programra jártok majd, és hülyéskedtek. Este meg már olyan fáradt leszel, hogy egy pár perces alvás előtti elmélkedésre sem lesz időd.
Ne izgulj, főleg ne 3 hónappal korábban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!