Anya miért nem engedi meg hogy szakközépiskolába menjek?
A szakközép lenne pedig a legjobb megoldás, mert ott kapsz szakmát is, és lesz érettségid is.
Tehát dolgozhatsz a szakmádban is, de tovább is tanulhatsz.
Szerintem te kevered a szezont a fazonnal.
Ha szakmunkásképzőbe mész, onnan nem nagyon van tovább.
Ha szakközépiskolába, akkor normálisan le is tudsz érettségizni.
Szerintem ők csak a szakmunkást ellenzik, hiszen a szakközép egész más kategória, ott szakmát és érettségit IS kapsz.
Egyébként én például gimnáziumba és szakközépbe jártam, így lett egy gimnáziumi érettségim és egy szakmám is. Ez is egy opció.
Hallgass a szüleidre. Ugyan most nehéz átlátni, mit mondanak, de tény, hogy neked most az a fontos, hogy nyitva hagyd magad előtt a lehetőségeket. Az elkövetkező néhány évben rengeteget fogsz változni, talán egész mást szeretnél majd csinálni, mint most. Jó ha ennek a lehetőségét nem dobod el.
Egyébként milyen szakma érdekel?
A szakközépben is leérettségizel (szakképzőben nem!!!), elvben ugyanazt tanulod. A gyakorlat teljesen más. A szakközepek nagy részében a gyerekek nem motiváltak, nem hajtanak, nem érdekli őket a tanulás, ők valami szakmát akarnak,ahhoz szükséges az érettségi.
Van valami konkrét elképzelésed, hogy mit akarsz tanulni?
A gimnáziumok között is nagy a különbség, menj egy gyenge gimibe, vagy erősebb szakközépbe, ha nem akarsz egyetemre menni, érettségi után is tanulhatsz szakmát, sőt, sok szakmánál feltétel is az érettségi.
És mi az a szakma, amit annyira szeretnél csinálni?
Szerintem a szakközép nem rossz, érettségid is meglenne és úgyis az az első lépcső, ami majd egy esetleges egyetemi tanulmányhoz kell.A szüleidnek igazuk van.Sajnos még diplomával is sokan kerülnek szalag mellé dolgozni, de azért nagyobb az esélyük, hogy normális munkát találjanak, normális fizetésért.Ebben az országban ma nem becsülik meg és nem is fizetik meg a szakmunkásokat!
Esetleg megoldás lehet, ha a vágyott szakmádnak utána nézel, létezik-e felsőbb fokon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!