Barbi44 kérdése:

Kinek mi a véleménye?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom, azóta tartó lelki terrort, állandó félelmet egy bizonyos személlyel kapcsolatban, már nem élünk együtt (apám), de a kapcsolatot nem szakítottuk meg (mivel anyagi oldalról még sajnos függök tőle).Pl.: Mindig rettegtem hogy milyen idegállapotban jön haza, és attól függően mit tesz, de van jó oldala is. Az érdekelne hogy kinek mi a véleménye, megszakítaná-e a kapcsolatot az illető személlyel?

2015. márc. 3. 08:47
 1/9 A kérdező kommentje:

A kérdező vagyok:

Illetve lehagytam azt, hogy szerintetek tovább lehet-e lépni a félelmen a kapcsolat megszakítása nélkül?

A válaszokat előre is köszönöm!

2015. márc. 3. 08:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Nalunk ugyanez volt, de engem rendszeresen meg is vert. Ha en nem kerestem, o se keresett, igy mar 5 eve nem talalkoztuk. Ezzel en letudtam a dolgot.
2015. márc. 3. 09:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha felnőtt ember vagy, akkor teremtsd meg a feltételeit az életednek (lakhatás, étkezés stb.), igyekezz tanulni és dolgozni és akármennyire is kecsegtető a bántalmazó apától jövő "ingyen" pénz, inkább mondj nemet a lelki békéd, önbecsülésed érdekében.

Tudom, könnyebbik út lehet elfogadni a szülői támogatást, de ilyen áron? Nekem lenne annyi tartásom, hogy inkább élnék szerényebben a saját munkámból, mint elfogadjam a pénzt attól, aki engem bántalmaz, semmibe vesz- egy ilyen ember ne vásároljon meg!

2015. márc. 3. 10:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha nem éltek már együtt nem értem mért rettegsz még mindig? Felnőtt vagy és akkor is bántalmaz, ha látogatóba mész hozzá? Akkor mért látogatod? Én ilyen emberrel már rég megszakítottam volna a kapcsolatot.
2015. márc. 3. 10:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem érdemes megszakítani vele a kapcsolatot. Már csak azért sem, mert a későbbiekben nehezebb lenne felé nyitni, ha meggondolnád magad. A félelem úgy fog megszűnni, ha nem függsz tőle semmilyen szinten. Ha külön élsz és önmagadról gondoskodsz nem fog tudni beleszólni a dolgaidba. Főleg akkor nem ha lesz egy párod akivel a döntéseket együtt fogjátok meghozni.
2015. márc. 3. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el a Mérgező szülők című könyvet, sokat fog segíteni.
2015. márc. 3. 11:47
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a véleményét! Azért nem szakítottam meg még a kapcsolatot velük mert éppen állást keresek és még nem tudom eltartani magam, de igyekszem minden lehetőséget megragadni.

Köszönöm a könyv ajánlást, szívesen olvasnék ilyen könyveket ha tudtok még kérlek írjatok.

2015. márc. 3. 16:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha már nem élsz együtt vele, miért kell még mindig rettegni tőle. Talán elmehetnél egy pszichológushoz.
2015. márc. 4. 17:27
 9/9 A kérdező kommentje:

Azért rettegek még tőle mert találkoznom kell, vele mert még nem tudom eltartani magam, és olyankor jön elő ez az érzés.

Voltam pszichologusnál csak sajnos nem kapok több alkalmat ingyen.

2015. márc. 5. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!