Tényleg elveheti tőlem?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 21 éves lány vagyok, egyedül nevelem a 6 éves öcsémet, akit azért vett el anyánktól a gyámügy mert egy alkoholista. kb 4 hete nem iszik, és már telefonált hogy vissza akarja venni az öcsémet. Ezt én nem szeretném. Egyrészt mert 4 hét pia mentesség még nem jelent semmit, másrészt vele sem törődik úgy ahogy anno velem sem tetTe. Tehetek valamit, azért hogy nálam maradjon a testvérem? Nem is akar vissza menni, de a gyámügyes nő azt mondta, hogy az ő véleményét nem veszik figyelembe mert még kicsi :-( Félek hogy anyám meg a szintén alkoholista pasija mellett tönkre megy a kis lelke. így is minden este sír mióta szoba került, hogy lehet hogy vissza kell költöznie. Mit tegyek?
2015. febr. 27. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
én nem hinném, hogy olyan könnyen visszaadnák neki, de ha mégis vissza kell mennie, akkor én a helyedben biztos meglepném őket váratlanul és ha csak egyszer is részegen találnád, hívnám a rendőrséget és újra elvetetném tőle, akkor már nem sok esélye lenne újra visszakapni
2015. febr. 27. 17:23
 2/6 anonim ***** válasza:
minden ügyről kellenek papírok, ezalatt azt kell érteni ha részeg lesz egyszerre kell kihívni a rendőrséget(ha veszélyezteti ezzel az öcsédet) és a mentőket(mondván túúl sokat ivott és közveszélyes),akkor jegyzőkönyvet kérni róla ,a papírt meg el kell tenni amit ad a rendőrség és mit diagnosztizál a kórház,ezt pedig be kell mutatni a bíróságnak, ha ez nem elég több papíros kell gyűjteni a mentális problémáiról,minden erről szóló hivatalos anyagot ha tudsz gyűjts össze.
2015. febr. 27. 17:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát sztem azért a gyámügy se hülye h egy 4 hete tiszta nőnek vissza adják a gyereket. Ez ennél hoszabb dolog lesz sztem
2015. febr. 27. 18:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én gyermekjóléti szolgálatnál dolgozom, és leírom, mit gondolok erről.

Gondolom családba fogadással került hozzád az öcséd. Ez igazából a két fél (szülő és a családba fogadó gyám-jelen esetben feltételezem, hogy te ez vagy) önkéntes nyilatkozata alapján történik a gyámhivatalban. Elvileg. A gyakorlat azért azt mutatja, hogy az önkéntesség csak a törvényben adott, mert legtöbbször erre azért kerül sor, mert a gyereket a gondozó szülő veszélyezteti, és ki kellene emelni a családjából, és azért, hogy ne kerüljön gyermekvédekmi szakellátásba (gyerekotthon, nevelőszülú, úgymond ne legyen "állami gondozott" vagy "intézetis"), a gyámhivatal és a családgondozó megpróbál keresni a családban egy olyan személyt aki alkalmas arra, hogy a gyereket nevelje, és vállalja is.

A családba fogadás elvileg bármikor felbontható, ha valamelyik fél kéri.

Sajnos az tényleg úgy van, hogy egy hat éves gyerekek álláspontját nem veszi figyelembe a hatóság.

Ettől függetlenül azt gondolom, nincs mitől aggódnotok, mert a szakemberek nem hülyék, és nem hinném, hogy van az a gyámhivatal, aki felvállalja azt a felelősséget, hogy egy 4 hete tiszta anyához visszahelyezi a gyereket. Ami reális mondjuk, ha már fél éve, vagy egy éve tiszta. De garancia nyilván akkor sincs. Ez az egyik része. A másik, ha anyukád mégis kéri a családba fogadás megszüntetését, és lesz egy maghallgatás a gyámügyön, akkor a jegyzőkönyvbe ragaszkodj hozzá, hogy belekerüljenek az ezzel kapcsolatos félelmeid, és a korábbi rossz tapasztalataid. Ezek után nem hinném, hogy anyukádnak lenne arra esélye, hogy újra ő nevelje a tesódat.

Mennyi ideje neveled a tesódat? Esetleg ideiglenes elhelyezéssel került hozzád, mert akkor kicsit más a helyzet, azt is leírom szívesen, de szerintem a családba fogadás a valószínűbb.

Ha van kérdésed, szívesen válaszolok még. Remélem tudtam segíteni.

2015. febr. 27. 21:54
 5/6 A kérdező kommentje:

A dolog elég bonyolult, megpróbálom röviden leírni.

Tavaly júniusban volt az öcsém 5. Szülinapja. Már korábban szóltam anyunak hogy azon a héten szombaton elmegyek érte, és elviszem állatkertbe. Mikor szombaton reggel 8kor (!) értementem, anyámék már akkor totál részegek voltak. Boti (öcsém) mondta, hogy minden nap ez van, ne törődjek vele... Vasárnap este 8ra vittem haza, még mindig tök részegek voltak. Aznap mondta a tesóm először, hogy nem szeret otthon lenni. Azóta 2-3 naponta meglátogattam, érte mentem az oviba, sokszor vittem ide-oda. Sajnos szinte minden alkalommal piásak voltak az ősök mikor láttam őket. Aztán december elején, nálam aludt a tesóm, és tiszta lila foltos volt a teste :-( megverte az apja mert nem adtak neki kis konyakot a boltban, amiért leküldte. Persze nekem sem kellett több, nem is vittem haza. azonnal rendőrségre mentünk, ők hívták a gyámügyet, és kb karácsony előtt 4 v 5 nappal kaptam egy papírt, hogy ideiglenes elhelyezésre nálam kerül sor. A cuccait el sem hoztuk, vettem neki szép új ruhákat játékot, mindent. Azóta anyám egyszer sem akarta látni és nem is kereste, leszámítva azt mikor nem rég hívott, hogy vissza akarja venni tőlem.

2015. febr. 28. 07:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Közben az illetékesek voltak nálam, megnézték a lakást, ellenőrizték a jövedelmem. ( nem ugyanaz az apánk és így az én apámtól én csinos kis összeget kaptam amiből lakást tudtam venni. Ezzel is előrébb vagyok mint anyu aki albérletben lakik)
2015. febr. 28. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!