Nem akarom tovább csinálni a szüleim álmát. Ez miért baj?
Édesanyám tanult zenélni egy darabig,de abbahagyta és ezt most nagy hibaként éli meg. Ezért engem is beírattak zenére,vonóshangszerre. Jártam is 10 és fél évet,játszottam zenekarban,külföldön is voltunk, de most már meguntam,nem szeretem, nyűgnek érzem,pedig ennyi év után pont hogy az örömről kéne szólnia..ráaadásul nem is érek rá.
Abba szeretném hagyni de a szüleim foggal-körömmel ragaszkodnak a folytatáshoz. Hogy "ők csak ezt kérik tőlem". Meg persze a fenyegetés hogy nem fizetik az edzést ha nem járok..meg azzal érvelnek hogy hónapok alatt elfelejtem.(ez hülyeség,mert tudnék gyakorolni kölcsönhangszeren) Tény hogy ez így olcsó és van egy grátisz csellóm,amit vissza kell adni ha abbahagyom.
Anyámnak nagy álmai vannak hogy milyen zenekarokban kéne játszanom,meg kicsiket tanítanom de ez sose fog menni,ha nem szeretem és nem érdekel amit csinálok.
Szerintetek is hülyeséget csinálok?
8:
Ha valamit örömből csinál, akkor előbb-utóbb érteni is fog hozzá. 19 évesen még előtte van a világ, nem értem miért kellene kínszenvedéssel olyat csinálnia, amit nem szeret, csak ráerőltették. Az eltemetett haszon elvét kell nézni, az hogy 10,5 évet belefeccölt, nem azt kell nézni, hanem azt, hogy miért tegyen bele még több évet, ha egyszer nem akarja.
Én ugyanígy voltam egy bizonyos sportággal, annyi különbséggel, hogy én 15 évesen vívtam meg a forradalmat anyámmal szemben, bár már 12-13 évesen elkezdődött (olyan 7-8 éves koromtól űztem), és éppen az tartott sokáig az elhatározás, mert olyan érveket kaptam, hogy utólag meg fogom bánni, és ettől nagyon féltem. Aztán a valóságban ma már csak azt bánom egyedül, hogy nem előbb hagytam abba, de a döntést, hogy abbahagytam, azóta is áldom.
8:
Folyt.
A lepontozást pedig éppen azért kapod, mert ugyanazt a félelmet akarod elültetni a kérdezőben (mi lesz ha megbánom utólag), mint amit anno belém ültettek. Nyilván nem érzed a súlyát, de ez egy nagyon aljas dolog.
8-as vagyok.
Tanuljon MELLETTE valami mást, de ne hagyja abba. Legyen a hétköznap a zenéé, a hétvége meg az új dologé. (Mert egyébként támogatom a több lábon való állást.)
Ez a szüleid álma.
Neked a saját életedet kell élned.
Jót akarnak de a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.
Te mit szeretnél csinálni?
13:
Szerintem a művészet olyan dolog, amit nem lehet úgy jól csinálni hosszútávon, hogy csak a megélhetés, vagy több lábon állás miatt kell (de nem írta, hogy neki ez lenne a megélhetése). Ha nem szereti csinálni, akkor nincs értelme, hogy csinálja.
8
Köszi a valaszt es en fel is pontoztalak mert az en kerdesem nem volt ertheto ebből a szempontbol. Kimaradt hogy az elvileges szintemhez kepest sokkal lejjebb vagyok,tehetsegem nagyon nincs es csak hobbikent csinaltam,nem mint eletformat.
Jarok egyetemre amugy szoval van tobb lab.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!