Valaki meg tudna magyarazni ezt a viselkedest?
Én megértem, ha kiakadsz az ilyenen, az én faterom is hasonló dolgokat vágott mindig a fejemhez. Egy gyereknek, pláne a saját szülője nem kéne, hogy ilyenekkel rombolja az önképét és önbizalmát, de lehet a fater rátok vetíti ki saját hibáit és problémáit önmagával. Enyém pl. egyszer fejemhez vágta, hogy miattam fontolják a válást, mikor ők csalták egymást meg, ekkor voltam 14 éves, és szerintem mondani sem kell, ez mélyen bántott.
Fater egyszer úgy érvelt, mikor tovább akartam tanulni, hogy ő olyanhoz nem partner (anyagi támogatással), hogy én olyasmit tanuljak illetve csináljak, amiből neki személy szerint haszna nem származhat. Mindig kereste az egyszerűbb, olcsó megoldást maga számára, nem törődve másokkal.
Segíteni nem tudok, még mindig gyakran összekapunk, pedig már nem vagyok kis taknyos (dehát a kényszer miatt kénytelen vagyok még velük lakni). Csupán együtt érezni tudok, és ha van valami, meghallgatok bárkit és próbálok segíteni.
Apukám ugyanilyen. Detto ugyanilyen. De attól még nagyon szetet bennünket, de képtelen szavakkal kimutatni. Tudod, a férfiak amúgy sem érzelgősek, és sokat a ló túloldalára is átesnek.
Több oka lehet. Szerintem pl:
- ő sem kapott elismerést, bízatást, dícséretet az ő apjától v. szüleitől, és a rossz apa szerep rögzült benne, képtelen attól eltérni
- belerozsdásodott az életbe és annyira borulátó, hogy a legjobb dolgokba is rossz következményt lát bele
- lehet neki is voltak álmai, nem tudta valóra váltani, és azt hiszi, hogy a gyermei sem lesznek képesek rá
- saját kisebbségi komplexusát próbálja így kompenzálni, hogy Benneteket alulértékel, magát felértékeli
Ezt jó lenne nagyon is tisztába tenni magadban (tesódnak is), hogy ez csak az Apukátok ÜRES BESZÉDE, és ez nem törvényszerű, sőt nem is igaz, hogy senkik vagytok. Nem szabad elhidd, és arra is figyelj, hogy a tudatalattid se higgye el!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!