Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A ti szüleitek mennyire...

A ti szüleitek mennyire nehezen élték meg, hogy felnőttetek, saját lábra álltatok, elköltöztetek? Mennyire próbáltak visszafogni? Hogyan lehet ezt könnyebbé tenni?

Figyelt kérdés
2015. febr. 22. 19:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerintem egy olyan felnőtt akinek normális életfelfogása van megérti, hogy a gyereke előbb-utóbb úgyis kiszáll a fészekből. Vannak a családban páran akiknél a 30 feletti "gyerek" még otthon él, és sajnos tudják hogy nem ez az élet rendje.

Szerintem amelyik szülő sopánkodik, sír-rí, az csak önmagát sajnáltatja.

2015. febr. 22. 22:24
 12/13 A kérdező kommentje:
Nekem van olyan család a rokonságomban, ahol egy fedél alatt élnek a szülővel a gyerekek felnőttként, családdal is, mikor még kicsik voltak, akkor apukának nagyon bejött az élet, és felépíttettek egy többgenerációs házat. Nekik ez így működik. Engem csak anyagi okok nem engedtek korábban elköltözni. De bármi önálló döntésemről volt szó, nem támogattak.
2015. febr. 22. 23:42
 13/13 anonim ***** válasza:

nekem kemény volt, anyám kitépte a telefonzsinórt a falból mikor azzal a férfivel beszéltem aki később a férjem és a gyermekem apja lett.

ellenezte, mert ő 16 évvel volt nálam idősebb.

összecsomagoltam és eljöttem onnan, utána 10 hónapig nem is beszéltünk anyámmal.

a férfi akivel elmentem életem egyik legfontosabb embere volt, ma már halott.

büszke vagyok hogy annak idején megtettem ezt a lépést, életem egyik legjobb döntése volt.

2015. febr. 23. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!