Egyre rosszabb a viszonyom a szüleimmel, mit tegyek? Ez jó lenne?
Első vagyok, köszönöm a plusz információt, így már könnyebb egy fokkal válaszolni :)
Ha tényleg ezt szeretnéd, és ez a vágyad, akkor ne add fel, idővel majd ők is rájönnek, hogy úgysem tudnak eltéríteni tőle.
Azt gondolom, hogy egy mérnöki diplomával könnyebben tudnál elhelyezkedni, mint egy újságíróival, de ha nincs hozzá affinitásod, és nem azt szeretnéd csinálni, akkor veszett fejsze nyele. Újságíróként (igazi újságíróként) nagyon nehéz elhelyezkedni.
Megértem, hogy el akarsz menni, meg gondolom a suli miatt el is kell, de azért arra készülj fel, hogy a szüleid támogatására (anyagilag pl.) szükséged lesz, mert egyetem mellett nehéz annyit keresni, hogy egy másik városban el tudd tartani magad.
Nekem is volt olyan periódusom, amikor azt gondoltam, hogy soha többé nem akarok beszélni apámmal, de aztán ez megváltozott. Látod, már így is elérted, hogy kicsit jobban higgyenek benned, mert bekerültél a gimibe és bent is maradtál, szóval csak így tovább :)
Egyelőre próbálj nem veszekedni velük ezzel kapcsolatban, tarts ki az álmaid/céljaid mellett, 1,5 év még sok idő, felesleges előre veszekedni ezen.
27N
Abban igazad van, hogy a te életedben neked kell döntened.
A helyedben azonban megfontolnám a két(vagy több) lábon állást, pontosan az álmod miatt.
Újságíró vagyok, és tapasztalatból mondom, itthon nagyon nehéz, szinte lehetetlen elhelyezkedni bármelyik kommunikátor végzettséget igénylő munkában. Hacsak nincs protekciód, nincs esélyed.
Viszont nekem is ez volt az álmom, és megvalósítottam.
Nagyon hasznos, ha blogolsz, vlogolsz, önkéntes munkát végzel, gyakornoknak mész (lehetőleg ne csak kávét főzni).
Mellette azonban én is elvégeztem egy szakmenedzser képzést a szüleim nyomására, és milyen jól tettem! Ebben a szakmában találtam végül munkát, és már a tanulmányaim alatt is láttam, hogy a kettő (kommunikáció és idegenforgalom) nagyon összefér és függ egymástól.
Sok sikert az életben! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!