Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti laknátok egy telken a...

Ti laknátok egy telken a szüleitekkel, de külön házban?

Figyelt kérdés
Nézegettem a házakat és sok olyan van ahol a 3 szobás ház mellett van egy kisebb épület ami lakóépületté van alakítva. Arra gondoltam, hogy a szüleim és kisebbik tesóm lakhatna a nagy házban, a másik testvérem a párjával, és esetleg ha majd lesz gyerekük, a gyerekkel laknának a kisebb épületben. Ezt még nem vetettem fel nekik, de jó a kapcsolatuk a testvéremmel meg a barátnőjével is, még elég fiatalok, nem tudnának saját házat venni, de ez mégsem olyan, mintha egy házban laknának.
2015. febr. 13. 13:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

igen, de az anyósommal nem..

oka van, a férjem is lakna az én szüleim mellett, de anyukája mellett nem..

sok dologtól függ szerintem, hogy mműködik-e

2015. febr. 13. 14:46
 12/18 anonim ***** válasza:
Az 5-ös válaszólval én is egyetértek. Nem laknék szívesen egy telken senkivel sem.
2015. febr. 13. 14:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Semmiféleképpen!!! Sajnos láttam már olyat, hogy nagyon jó volt a kapcsolat, de mégis tönkrement az együttélés miatt. Pedig ott is csak az udvar volt közös.
2015. febr. 13. 14:58
 14/18 anonim ***** válasza:
61%

Azt mondják hogy az ideális távolság a szülőktől az ha közel vannak, de papucsban nem lehet átmenni egymáshoz.

Hidd el a saját családi életet képes az összezártság megmérgezni. Aztán ott vannak azok a viták még hogy ki mennyit kíván az idők folyamán felújításra költeni. Vagy ha az egyik család szeretné gyerekbaráttá tenni az udvart a másik pedig nem. Vagy az egyik család kutyát szeretne tartani az udvaron , a másik pedig játszóteret a gyerekeinek stb. Sok-sok vita forrása lehet a közös otthon. A kis ház a telken a szülőknek akkor ideális ha gondozásra szorulnak

2015. febr. 13. 15:02
 15/18 anonim ***** válasza:

Kizárt!! Ideális távolság, ha nem lehet papucsban átmenni, de még nem hűl el a kaja, ha átviszed.

Lenne probléma a kerten is. Szülő paradicsomot ültetne, gyerek vadkendert, vagy virágot.

Egyik macskát tartana, másik kutyát.

Fiatal alszik hétvégén 10 óráig, havat meg lapátolja az öreg..Túl nagy a közelség, vitára adhat alkalmat.

Nem kell belelátni egymás dolgaiba, megszűnik a magánélet.

2015. febr. 13. 15:34
 16/18 anonim ***** válasza:
Soha!! Lattam en mar jokapcsolatott tonkre menni, es Akkor? Osztatlan kozos tulajdon! Es a rokonok haragja.... mondom Soha!
2015. febr. 13. 16:31
 17/18 A kérdező kommentje:
nem arról van szó, hogy én akarom megszabni ki hol lakjon (én külön élek), csak így olcsóbb lenne, mint venni két házat külön telken és gondoltam felvetem nekik ezt az ötletet
2015. febr. 13. 16:32
 18/18 anonim ***** válasza:
56%
Akkor te most a szüleidnek és a testvéredéknek keresel otthont? Azt is vedd számításba hogy így olyan mintha csak egy ingatlant vennétek , mert szinte lehetetlen eladni csak az egyiket ha valaki mégis költözni szeretne. Ne legyen még jó sokáig téma, de mi lesz az örökléssel? A szüleid házrészéből te is szeretnél majd örökölni? Akkor is lesznek erős viták a testvéredékkel.
2015. febr. 13. 19:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!