Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek egy 14-15 éves...

Szerintetek egy 14-15 éves lány menjen koleszba?

Figyelt kérdés
Nagyon féltem a lányomat, ő se szeretné de nem tudom hogy fogja -e bírni az utazást.

2015. febr. 10. 10:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

én is 1.5 órát járok munkahelyre, suliba régen szintén ennyit jártam, szerintem ez még elviselhető mennyiség...mondjuk én hiperaktív vagyok ha 3-kor fekszek akkor is toppon tudok lenni 5-kor...ha a lányod nagyon fáradt reggelente vagy nem tud felkelni akkor érdemes ezen elgondolkodni...mert, hogy egyikőtök sem akarja és tűrhető az utazás mennyisége...a buszon tud aludni, olvasni, tanulni, netezni telefonon...szóval az a 1.5 óra az nem kidobott idő! csak jól kell hasznosítania :)

21F

2015. febr. 10. 11:18
 12/18 A kérdező kommentje:
Korán kelő, nem kell ébresztenem így is felkel 6-kor.
2015. febr. 10. 11:24
 13/18 anonim ***** válasza:
54%
akkor valószínűleg nem lesz gond az utazással = nem kell koleszba mennie :)
2015. febr. 10. 11:33
 14/18 anonim ***** válasza:

én imádtam..

14-től koleszos voltam

őszintén szólva szigorúbban fogtak mint sokakat otthon..

sok szabály volt, sok büntetés, ha nem tartottad be..

nagyon nem mindegy a koli sem, mi megnéztük előtte, megismerkedtünk néhány nevelővel..stb

elején nagyon nehéz volt, főleg anyunak..rettegett féltett, aggódott.. nekem nem volt időm rá..új suli, új emberek, új lakhely, új közeg.. mire belerázódtam, megszoktam hogy hétvégente járok csak haza.

soha nem csinálnám másképp…könnyebb volt az életben önállósodni, leszakadna, felnőtté válni..

sok ismerősöm egyetemre került el..hát megszenvedték, plusz közép iskolában könnyebben megy az átállás, mint felsőoktatás mellett

2015. febr. 10. 12:28
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
1,5 óra utazás nem gáz, Bp környéki településekről rengetegen járnak be tanulni/dolgozni a városba, az is ennyi idő. Ha meg koránkelő, főleg nem. Inkább a hazafelé utazás ideje hiányozhat a tanulásra fordított időből, tényleg kényelmesebb átsétálni az iskolába a koleszból. Ezt nektek kell kitalálni, mi mennyit ér.
2015. febr. 10. 13:02
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

14 évesen én is koleszba mentem. Az első fél év kb elég durva, de meg lehet szokni, utána már nincs gond. Önállóságra tanít, kreatívvá tesz, rengeteg barátot lehet szerezni. Meg nem minden koli egyforma, vannak nagyon laza, meg vannak szigorú helyek, utána kell nézni.

Mikor végeztem úgy jöttem el, hogy untig elegem volt belőle, de ha újra választhatnék, akkor is a kolit választanám. Minden szörnyűsége ellenére, életem egyik legjobb időszaka volt.

Én azt javaslom, hogy próbálja ki. Ha nem tetszik neki, akkor maximum kiköltözik.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy nem lettem alkoholista-rbanc se drogos-suttyó. Persze ismerek olyat, aki többször aludt a detoxban, mint a koliban, de ez mindenkinek a saját döntése. Ha megkínálnak valamivel, lehet nemet is mondani. Ha meg valaki nem tud vagy nem is akar az ilyenekre nemet mondani, az csak a saját gyengesége, ne kenje egy épületre.

2015. febr. 10. 13:34
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Gimiben nekem is volt sok koleszos osztálytársam, ismerősöm. Mind nagyon szerették. Napi 3 óra utazás, az nem csak felesleges, de körülbelül lehetetlen is hosszútávon.

Elég nagy már, semmi baja nem lesz a koliban. És egész biztos vagyok benne, hogy két hét után már imádni fogja.

2015. febr. 10. 13:58
 18/18 anonim ***** válasza:
Szerintem a kollégiumtól nem kell félteni, 14-15 éves, már nem kisgyerek. A nap nagy részét úgyis iskolában tölti. A középiskolai kollégium pedig nem engedi olyan szabadon a diákokat, hogy így fogalmazzak. Vannak szabályok, vannak felügyelőtanárok, van tanulószoba, programok és csak engedéllyel hagyhatod el az épületet délutánonként meghatározott ideig. Nyilván ettől függetlenül lehet inni, cigizni, bulizni is csak meg kell találni rá a módját, de ehhez nem kell kollégiumba menni....viszont szerintem a legtöbb helyen odafigyelnek rájuk, hiszen az ő felelősségük. Egyedül úgyse fog mászkálni, de úgyis hamar megtanulja majd, hogy mi hogyan működik és sokkal könnyebben lehet barátokat szerezni, hiszen több időt töltenek együtt. Szoktak külön kollégiumos programok is lenni és az is jó élmény, szórakozás. Szerintem a kollégium sokkal jobb megoldás mert a 1,5 óra ugyan nem sok, szerintem kibírható és ez sem olyan rossz ötlet, de problémás lehet a napi buszozás. A kollégium mégiscsak helyben van és, ha bent kell maradni valami miatt az iskolában vagy valamilyen program van vagy akármi, akkor sokkal könnyebb megoldani az ilyen helyzeteket.
2015. febr. 10. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!