Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok azokról a...

Ti mit gondoltok azokról a belföldi egyetemistákról, akik havonta-kéthavonta látogatják meg szüleiket? Elítélendő?

Figyelt kérdés
2015. febr. 9. 00:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem elítélendő. Egy pécs-bp távolság 5000 ft oda-vissza, az út intercityvel is 3 óra, sebessel 4. Abból egy hétig lehet enni, ba be tudja osztani a pénzt.

Egy barátnőm békescsaba-kaposvár vonalon mozgott, az 8 óra utazás volt. Nyilván nem ment haza minden héten.

2015. febr. 9. 07:55
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
1:50 perc is elég sok, attól függ, hogy milyen a közlekedés, de olyan 100-150 km között lehet, és majdnem 4 óra utazás, kb. 2400-2800 Ft összesen diákkedvezménnyel, azért ez nem kevés. Ha ráadásul otthon nincs is minden rendben, veszekednek, akkor nyilván minél ritkábban fog hazajárni.
2015. febr. 9. 08:49
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

nem..

sokan már középiskolában sem mennek haza minden héten, ha kollégisták

én havi 1-szer maradtam benn 14-19-ig

aztán lettem egyetemista, hetente, majd 2 hetente jártam haza…a vége felé csak havonta, 1,5 havonta..

haza soha nem költöztem, most is havona másfélhavota megyek a szüleimhez

a férjem régen sem ment haza havpota.. jelenleg hozzájuk évi2-3szor megyünk, nem élünk külföldön..

ki ítélne el?

nekünk jó így akkor másnak miért fáj?

2015. febr. 9. 10:24
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Ritka értelmetlen kérdéseket tesztek fel ma.

Nyilván aki Szentesen lakik és és a Szegedi Egyetemre jár, az akkor megy haza, amikor jólesik neki.

Szentesről Győrbe járni már közel sem annyira vicces. Sem időben, sem pénzben.

2015. febr. 9. 10:38
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem is csak attól függ, hogy mekkora a távolság.

Bár már nem vagyok egyetemista, de külön élek a szüleimtől, mindannyian Budapesten. A szüleim elváltak, így alapból két családom van, plusz párom családja. Ha csak egyszer megyünk egy hónapban mindenkihez, akkor már csak egy teljesen szabad hétvégénk marad egy hónapban. Emellett megvan a magunk élete, dolgozunk mindketten, és emellett tanulunk - mindkettőnknek muszáj továbbképeznie magát a szakmán belül, amire sokszor csak hétvégén jut idő. Plusz ott a háztartás is, és valamikor ki is kéne kapcsolódni.

Így, bár csak néhány megállóra lakunk egymástól, sokszor én is csak kéthavonta jutok el a szüleimhez. Akik amúgy ugyanígy élik a saját életüket, szóval van olyan, hogy felhívom őket, hogy a hétvégén otthon vannak-e, de épp nem érnek rá, és eltoljuk egy héttel a találkozót.

27N

2015. febr. 9. 12:50
 16/20 anonim ***** válasza:
76%
Elítélendőnek nem elítélendő, de azért havonta hazajárni kicsit sokallom! Nincs neki saját élete, saját dolga?
2015. febr. 9. 12:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
A havonta-kéthavonta utazás nyilván azért fáj az anyukának, mert láthatólag a fiú családjához akár hetente is haza mennek. De hogy ez tényleg csak a lányon múlik-e azt én nem tudhatom. Itt lehet a kiskutya elásva.
2015. febr. 9. 13:25
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
ööö... ez sok vagy kevés?
2015. febr. 9. 15:41
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még annyit hozzátennék:

Telefonálás...van hogy naponta telefonálok, beszélek öcsémmel, anyámmal, vagy ők velem, ha érdekes dolog történik, de van hogy 1-2 hetente telefonálnak csak hogy megvagyok e még. Egyszerűen élem az életem, megy a mókuskerék, ők is élik az életüket, nincs igazából mit mesélni. Meg egy idő után az ember bele is un a sok "mesélésbe" amit akar azt megbeszéli a párjával, ismerőseivel.

Vagy hazamenés...hazamegyek, beszélgetnék velük, de elkussoltatnak mert épp xy megy a tévében...onnantól kedvem sincs hozzájuk szólni egész hétvégén. Meg alapvetően elmondható, hogy telefonba messziről többet beszélünk, mintha otthon ülök.

2015. febr. 9. 16:02
 20/20 anonim ***** válasza:
Rengeteg oka lehet, hogy egy egyetemista nem megy haza minden hétvégén a szülőkhöz (tanulás, elfoglaltságok, anyagi természetű okok). Ha elfelejtkezik rólunk nah az elítélendő, ha nem megy haza az nem számomra... Egyébként ez családi dolog, arra kell törekedni, hogy "mindkét félnek" megfelelő legyen a megoldás!
2015. márc. 1. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!