Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Közületek ütötte már meg...

Közületek ütötte már meg valaki az anyját?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Hárman élünk együtt, anyám, nagymamám, aki anyám anyja, és én. Rengetegszer érzem úgy, hogy anyu tönkreteszi az életünket. Nagyon szeret engem, azt mondja, csak értem él, és ez igaz, mert természete miatt rajtam kívül senkije sincs. Mamát gyűlöli. Rendszeresen nekitámad, sértegeti, lehordja mindennek, pl. vén tehén, meg hasonlók. Alig beszélnek. Én gimibe járok, igyekszem jól tanulni, de ez nem mindig sikerül. Ha nem olyan jegyet hozok haza, ami jónak számít, anyunak meg épp olyanja van, azt mondja, hogy semmirekellő görény vagyok. Pár hónapja volt, hogy szünet volt, mama kiment papámhoz a vidéki házba, ami innen 20km-re van, én meg anyuval itt maradtam. Egyik nap fogalmam sincs miért elzavart otthonról, hogy kotródjak el onnan. Kimentem én is, de este felhívott és magán kívül ordított a telefonba hogy te állat, megöllek, meg hasonlók.

De van, hogy mamával is és velem is nagyon jó a viszonya. Egyébként azért élünk hárman, mert még a születésem előtt anyu odaköltözött mamához minden bejelentés nélkül.

Anyu egyébként dolgozik, de valamiért nem áll meg nála a pénz. Nyáron volt egy balesete, emiatt hiteleket vett fel, most kapott fizetést de kemény 5000 ftja maradt egész hónapra. Előre félek, mi lesz, ha nem tudja megvenni a gyógyszerét így, ami nélkül nem önmaga.

Mamával egymáshoz szólni is félünk. Nyomorogva éljük az életünket.

Volt már, hogy hazamentem, és 6tól 11ig folyamatosan ordítva sértegetett minket. Másnap sírva mentem suliba, szóltam az ofőnek meg az iskolapszichológusnak. Végül nem lett semmi, megmondtam anyunak hogy ez volt az utolsó húzása. De ma is ordított mamával mert hétvégén nem működik a tévé, lehülyézte meg minden, pedig a tévét is, mint mindent, mama fizet itthon.

A kérdés témája: mikor hat éves voltam, volt hogy a szemem láttára verte a saját anyját, egyszer egy vezetékes telefonnal majdnem agyonütötte, ez a nyolcadik szülinapomon volt, aztán én olyan pofont kaptam, mert sírtam, hogy napokig szédültem.

Nem bírom ezt már sokáig. Miért nem lehet olyan életem, mint bármilyen osztálytársamnak? Meddig kell ezt még tűrnöm? Mit tehetnék?

A kérdésem nem kamu. Bár az lenne.

2015. febr. 8. 00:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
58%

# 9/10 ma 05:45

Ja lépjen le..

És szerinted mihez kezd majd üres zsebbel mega kis tapasztalatlan fejével 18 évesen?

Megy a sarokra, vagy valami cigány / arab stricihez szobára?

Aztán anyagos prosti lesz aki már csak a tűszúrásért vagy a bogyóért kefél?

Vagy csak úgy ki a vak világba, hátha szerencsém lesz alapon?

15, 20 évvel ezelőtt még én is azt mondtam volna, hogy ok lépjen le, akkor még volt egy kicsivel több lehetőség, de ma már ehhez túl sok a fiatal és túl sok a munkanélküli, és a gazdasági rendszer rövidtávon bedarál, ha tapasztalatlan vagy és fiatal..

2015. febr. 8. 05:53
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Aza gyóygszer amit írsz nyilván antidepresszáns amit az orvos írt fel..

Jah..

ez egy olyan cucc amit a szervezet megszok, (tolerál) és egy idő utáne egyre több és több kell belőle.

Egyébként anyádnál azért nem áll meg a pénz, mert egyrészt fizeti a hiteleket a baleset miatt másrészt olyan gyógyszerre költ amiből egyre többet kell majd szednie.

Nem tudom mennyire szükséges a kocsi a munkához vagy az egyéb életvitelhez, de nálatok sürgős "gazdasági" erőforrás átszervezést kell csinálni.

A kocsit el kell adni, a tv előfizetést lemondani, vagy megszüntetni szüneteltetni, tökmindegy csak ne keljen fizetni!

Minden olyan dolgot ami nem szükséges,

pl vonalas telefon / internet egyszerűen megszüntetni!

Amíg ez nem történik meg addig nem is fog megállni nálatok a pénz! És amíg nincs pénz addig nem lehet változtatni semmin!

Se a munkahelyen, se a tápláltsági állapoton, se a szakképzettségen semmin!

2015. febr. 8. 06:03
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

8asnak írnám, te normális vagy? Egy 16 éves lányról van szó, nem tűnt fel? Mi az, hogy miért hagy bármit is, vagy épp mi az, hogy ő tanítgasson bármit is az anyjának? Az agyam eldobom komolyan mondom.

Kérdező: sajnálom a helyzeted, ha ez talán kicsit segít másoknak sem egyszerűbb, és sokaknak nagyon nehéz. Szerintem egy dolgot tehetsz, hogy a te életed jobb lehessen, tanulásra koncentrálj teljes erőből, aztán amint betöltöd a 18at húzz el itthonról, szerintem még az országból is - az utóbbit az anyagiak miatt írom főleg -.

2015. febr. 8. 07:38
 14/15 anonim ***** válasza:

11es: te is látom mese országban élsz. Miért kerülne ilyen helyzetben, amiket írsz, ha ki vonulna? Miért is a semmire menne ki. Vagy szerinted a kérdező nem tanul semmit se?

Egyenlőre az a nagy büdös helyzet, hogyha ilyen anyagi helyzetben itthon maradna később is a kérdező soha a büdös életbe nem lesz itthon jobb és szebb élete. Pont, hogy itthon kerülne utcára, vagy épp kereshetné max. a testével meg a betevő falatot, ha épp egyáltalán úgy tehetne. Okos tojás, nyisd ki már a szemedet és nézz már körbe, hogy mi zajlik az országba. Lehet neked jó itthon, de az max csak te vagy.

2015. febr. 8. 07:43
 15/15 anonim ***** válasza:

opció 1: bőröndöd összepakolod és besétálsz a gyámügyre és kéred az intézeti elhelyezésedet

opció 2: legközelebbi atrocitásnál rendőrt hívsz

2015. febr. 8. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!