Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fogjátok feldolgozni,...

Hogy fogjátok feldolgozni, mikor Anyukátok meghal?

Figyelt kérdés
egyáltalán túl lehet ezt az állapotot élni ?
2015. febr. 7. 12:21
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
50%

Aki megszületik, annak meg kell halnia. Ha ezt nem tudod elfogadni, elég nehéz életed lesz.

Nyilván hiányzik nekünk, akit szerettünk, de az ő élete (hívők esetében a földi élete) véget ért. Van akinek sok év, van akinek kevesebb, sokaknak nagyon kevés jut, de ez az ő élete, ő így volt értékes ember. Egy felnőtt halálát, akit már nem kötnek kötelezettségek az élethez (felnevelte a gyerekeit, gondozta és eltemette a szüleit) számomra sokkal könnyebb elfogadni,mint egy fiatalét, ne adj'isten kisgyermekét. Náluk tényleg csak az örök életbe vetett hit sefgít. De a halál az élet része, történnek balesetek, vannak halálos kimenetelű betegségek. Egyszer pedig mindenkinek meg kell halnia, hiszen új gyermekek születnek, és az élet csak így folytatódhat tovább.

2020. dec. 23. 11:44
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is eszembejut néha, mindig sírok!
2020. dec. 23. 11:44
 23/27 anonim ***** válasza:
48%

Nekem az a gáz, hogy nem tudok gyászolni. Ha eszembe is jut egy halott szerettem/ látok valakit, vagy állat esetén egy olyan színű macskát/fajtájú kutyát, csak megjegyzem magamban, hogy "jé, de hasonlít". Eszembe jut a hangja, a nevetése, de ennyi.

Mikor mamám ősszel meghalt, nem sírtam, és nem azért, mert olyan mély volt a fájdalmam, hanem, mert sosem állt hozzám közel: mindig kellemetlen volt, mikor átjött hozzánk, nem lehetett miatta játszani, mert beszélgetni kellett, ami abból állt, hogy 90%-ban ő beszél, 10%-ban a többi 5-6 ember, aki akkor ott volt, és az is kb akkor, míg levegőt vett.

Cicáink halálán sírtam (a sajátom hiánya kb 2 hónapig tartott, és fél évig jutott eszembe gyakran), de nem visel meg annyira, mint a nővéremet, aki most is hiányolja a 3 és fél éve meghalt cicáját.

Másik, még élő mamám nővérei közül az egyiket megsirattam, de rá mindig "halottként" tekintettem, azóta csodáltam, hogy még él, mióta 3 éves voltam. Az idősebbik nővérét, akit jobban kedveltem, nem sirattam meg, mert aznap este elmentem otthonról, és úgy elkábított a szerelem napokra, hogy egyszerűen nem tudtam gyászolni, és a temetésen is csak mamám sírása miatt lettem szomorú.

Igazából a halál nekem nem ezt a hiányérzetet szokta hozni, hanem a bűntudatot, hogy "miért nem érzek semmit?". Általában rájövök, hogy azért, mert kötődési gondjaim vannak, de nem értem, miért csak én vagyok ilyen a családból. Szabályosan félek attól, mi lesz, ha anyám/apám/másik mamám/kisebbik tesóm, akiket tényleg szeretek, meghalnak, és mindenki megsiratja majd őket, én meg csak állok majd, mint egy darab fa, és nem érzek majd semmit, megint csak sajnálatos azok iránt, akik sírnak. :/

2020. dec. 23. 17:06
 24/27 anonim ***** válasza:
63%
Valaki soha nem veszíti el a szüleit, mert előbb hal meg. Nekem nincs gyerekem de mindkét szülőm él úgyhogy tudom miről beszélek. Ha nem élek elég sok ideig, nem fogok örjöngeni, ha mégis meghalnak a szüleim, csak gyászolni tudok, ellenkezni nem. Ha pedig lesz gyerekem és ő hal meg előbb, akkor már biztos előtte végzek egy pár millió hellyel az örök ranglistán ahol most a világ leg idősebb embere van az élen. Nem kell beképzeltnek lenni, és természetesnek venni hogy a szüleid előbb halnak.
2020. dec. 23. 19:32
 25/27 anonim válasza:
19%
Ha elmegy az utolsó ember is aki téged igazán és őszintén szeretett,akkor bekattansz és kiakarod majd nyírni magadat,de azután rájössz majd hogy sokkal értelmesebb ha inkább másokat nyírsz ki,pl.akik eddig rosszak voltak hozzád.
2020. dec. 23. 20:14
 26/27 Angel3000 ***** válasza:
100%
Szia! Èn ez èv októberèben veszitettem el Èdesanyámat, beteg volt, Kórházba kerûlt. Naponta 3 x bementem hozzá, mert kûlônben senki se etette vagy itatta rendesen. A vègèn èn tettem tisztába is, mert az ápolók rácsukták az ajtót ès nem törödtek vele! Èn csináltam mindent majdnem, fel is javitottam az állapotát, de a hanyag ápolók rosszul kôtôttèk be a katètert ès elfertôztèk, amibe majdnem belehalt, de kûzdöttem èrte ahogy tudtam. Már majdnem 1 hónapot volt ezen az iszonyatos helyen, amikor átvitettem a Pèterfi Kórház Krónikus Belgyógyászatára. Ott nagyon szèpen foglalkoztak az idôs emberekkel, kitûnô volt minden, de sajnos már annyira le volt gyengûlve Anyukám, hogy kèt hónap után meghalt. Nehèz idôszak volt mögöttem ès nehèz idôszak várt rám mig eltemettem. Nagy fájdalom ès keserûsèg ûlt szivemen! De Anyukámnak már megválltás volt mert annyit szenvedett.
2020. dec. 24. 03:19
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Anyum borzasztó érzékeny így amikor nagymamám elment nagyon sokáig gyászolt , és úgy gondolom nagyon is jót tett, hpgy túllépjen rajta. Mai napig rendszeresen emlegetjük nagymamámat a jellegzetes dolgairól, mint függönny feltevésnél a nem jól van az úgy lányom, te azt nem tudod vagy karácsonyfa díszítésnél hogy kell rá a seprű is és úgy látom hogy a gyász átment a keserédes boldogsàgba, hogy részei lehettünk az életének
2020. dec. 24. 11:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!