Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki hogy tudta feldolgozni...

Ki hogy tudta feldolgozni édesanyja halálát?

Figyelt kérdés
Most halt meg anyukám, egyelőre még fel sem fogom. 33 éves vagyok, van egy 6 éves és egy 2 hónapos kisfiam. Nagyon sok a kérdés bennem. Kimutassam a fájdalmam? Nem akarom magamba sem fojtani, nem akarok pánikbeteg lenni, mert már voltam. Hogyan lehet túlélni ezt? Eljárjak kikapcsolódni vagy inkább üljek itthon? Nem bírok még beszélni sem róla, idegesít a sok részvétnyilvánítás a segíteni akarás, holott senki nem tud most segíteni nekem. Temetés után "könnyebb" lesz vagy nehezebb? A gyerekek éltetnek, miattuk érdemes összeszednem magam, csak nagyon nehéz...
2015. jan. 7. 12:05
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szoros volt a kapcsolatunk, a legjobb édesanya volt, itt lakott mellettünk, mindene az unokái és a gyerekei voltak, mindent megtett értük, egyelőre nem tudom elképzelni nélküle...
2015. jan. 7. 12:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Idő. A gyászmunkának ideje van, nem szabad siettetni. Vannak különböző fázisai, szakaszai, amelyek természeten váltják egymást. Szerintem segítőek azok a művészi megfogalmazások, amelyek kifejezik azt a nyomasztó és erős fájdalmat, amit érez ilyenkor az ember. Zene:Mozart Requiem, Bach Passiói, sok kantáta, de tőle szinte minden.
2015. jan. 7. 12:16
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte részvétem.

Ne fojtsd magadba. Pláne a nagyobb gyerekkel már meg lehet beszélni, az ő szintjén a szomorúságodat.

Azt csak te tudhatod, hogy neked most otthon jobb vagy társaságban, ezt mindenki másképp dolgozza fel.

A temetés után nem lesz könnyebb még, csak lezárul ott egy szakasz.

Kitartás, és remélem van valaki aki tényleg melletted áll most.

2015. jan. 7. 12:17
 4/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 4 éve éltem át ugyanezt egy 4 éves gyerekkel. Mindannyiunkat nagyon megviselt. Igazából csak az idő segített és hogy sokat beszélünk róla. (nálunk sajnos várható volt már a betegség miatt, de így is nagyon megrázó.)

Nem tudom ti a gyerekkel hogy szeretnétek tudatni, vagy sem, én mindent elmondtam neki, nem is lehetett volna másként, hisz ő is végigkísérte a kórházba járást, kezeléseket stb és arról beszélgettünk mindig milyen szép emlékei vannak a mamáról és azt mondogatom neki, hogy van valaki az égben aki vigyáz rá. És persze ránk is. Nem akarom, hogy elfelejtse, mert tényleg nagyon jó ember és nagymama, anya volt.

Szóval meg kell őrizni a szép emlékeket, sokat gondolni rá, de a gyereket miatt talpra állni.

Nem tudsz mást csinálni.

2015. jan. 7. 12:27
 5/15 anonim ***** válasza:
3%
Te csak örülhetsz,hogy ilyen sokáig élt.Én kicsi gyerek voltam,mikor megárvultam,anya majdnem annyi volt,mint te.Na,az a valami.Te ezt most úgysem fogod fel,pedig így is nagy mázlista vagy.
2015. jan. 7. 12:53
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Ja,és természetesen sehogy nem tudtam feldolgozni,de ez látszik is.Tönkrement emiatt az egész életem.Nem akarnál a helyemben lenni.
2015. jan. 7. 12:56
 7/15 anonim ***** válasza:
82%
54%- te egy eszméletlenül sötét tapló vagy... gondoltam, szólok.
2015. jan. 7. 13:06
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Sírj ha "kedved tartja", igenis jöjjön ki minden, mert később lehet csak frusztrált leszel. Előbb-utóbb fogsz tudni beszélni róla, csak most nagy a sokk. A részvétnyilvánítások engem is idegesítettek mikor anyu meghalt, ámbár engem azért, mert nem éreztem őszintének őket az osztálytársaim részéről (amikor látványosan sajnálnak, hogy szegény ...nak meghalt az anyukája, közben meg ott rúgnak beléd ahol tudnak, nekem nem őszinte részvét).

Feldolgozni 100%-ban nem lehet, hiányérzeted mindig lesz, de a bánat, és fájdalom el fog múlni.

2015. jan. 7. 13:23
 9/15 anonim ***** válasza:
0%
#7:Te meg gondolom anyád mellett nőttél fel,ha ilyeneket írogatsz.Az olyan könnyen beszél.Majd,ha neked is tönkrement volna az életed önhibádon kívül,csak a szerencsétlensèg miatt,akkor nem tudom mit szólnál.Szóval unalmas a kommented.
2015. jan. 7. 13:52
 10/15 anonim ***** válasza:

De banyek akkor se kellene ilyeneket írogatni, hogy örülhet, hogy eddig élt az anyja. Egy anya elvesztése mindenkiben törést okoz, legyen 3 éves, 33, vagy 63.

Mi is gyerekként vesztettük el anyut, a tesóm 4,5 éves volt, én meg 11, mégis normális felnőttekké váltunk.

2015. jan. 7. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!