Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért hiszik azt a szüleim,...

Miért hiszik azt a szüleim, hogy tanulni könnyű?

Figyelt kérdés

Pedig ők is voltak diákok és volt, hogy pótvizsgára kellett menniük.

Ha kapok egy ötöst, természetesnek veszik. Nem dicsérnek meg, csak azt mondják, hogy "jól van", vagy hogy "helyes". Matekból rossz vagyok, szóval abból már a 4esért megdicsérnek.

Ha viszont rossz jegyet kapok, lecsesznek, apukám üvöltözik (egyetlen dolog amit szívből utálok az emberekben), volt, hogy megmondta, hogy nem találkozhatok az akkori barátommal. (Nem tartotta be végül)

Azt hiszik, a gépezés és a barátokkal való találkozgatás miatt nem jut időm rá, de ez nem igaz.

Tudjátok, a helyzet az, hogy belefáradtam. Dicséretet úgysem kapok, ráadásul hiába tanulok, úgy se biztos, hogy jó jegyet kapok.

Kaptam én már egyest több órás tanulás után. Hiába érzem azt, hogy tudom, ha olyat kérdez a tanár, amiről nem tudtam, hogy meg kell tanulni, vagy nem jut eszembe a nagy stressz miatt, vagy csak félig-meddig tudom, de az neki nem elég. Úgy vettem észre, hogy a legtöbb tantárgyból akkor írok kettes tz-t, ha két-három napig készülök rá...

Csak ezt kéne valahogy megértetni a szüleimmel. Tanárhoz meg azért nem szeretnék járni, mert apám már akkor is be van sokallva, ha elkérem a zsebpénzemet, hogy én milyen drága vagyok...

2015. febr. 4. 22:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
35%

mert dolgozni, megélni sokkal nehezebb mint tanulni.

más dolgod sincs, amit teljesítened kell

2015. febr. 4. 22:12
 2/20 anonim ***** válasza:
35%

Nem olvastam el a leírásodat , MERT TUTI CSAK TIPIKUS TINI HISZTI...hogy jaj de ott a faszbúk hát így hogy tanuljak...meg jaj annyi dolgom van...meg a többi maszlag..te döntesz tanulsz vagy mész kapálni

23/F

Ja és nem nehéz tanulni csak rá kell jönni a módjára és rövid idő alatt sok mindent beleverhetsz a kis fejedbe

2015. febr. 4. 22:18
 3/20 A kérdező kommentje:

Hát 23 éves létedre elég nagy gyökér vagy :D

Olvasd el és rájössz, hogy nem az.

Tanulok, DE HIÁBA!!

Amúgy de, más dolgom is van. Facebook? Nem. Mindennap megnézem, mint minden más ember, akinek van, de nem tudok rajta órákat lógni, ha akarok se, mert beszélgetésen kívül nem tudok mit csinálni.

Mi a más dolgom? Sportolni, építeni a kapcsolataimat, ilyenek.

2015. febr. 4. 22:24
 4/20 anonim ***** válasza:
54%

Még gyerek vagy, ezt tényleg nem értheted.

Mi dolgod van?

Bemenni a suliba és tanulni, illetve otthon is tanulni.

Kell dolgoznod? Kell főznöd, mosnod, mosogatnod, aggódnod, hogy lesz-e a hónap végére pénz?

Nem.

A szüleidnek nincs nyári meg őszi meg téli szünet, nekik max. 1 évben van 1 hét.

Akármilyen kedvük is van be kell menni dolgozni.

Nekem sajna gyerekkoromban alig adatott meg, hogy tanuljak. Nem volt saját szobám, nem volt íróasztalom, alig volt pénz füzetre vagy könyvre, 100 éves ruhákban jártam, sokan csúfoltak a suliban, de mégsem panaszkodtam.

Otthon is rengeteget segítettem, tök fiatalon már dolgoztam a suli mellett.

Bármit megadtam volna, ha cserélhettem volna bármelyik osztálytársammal.

2015. febr. 4. 22:24
 5/20 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, az öcsém jutott rólad eszembe. :)

Anyuék nálunk is elvárták a jó tanulást, a jó jegyeket. Az öcsém lázadott ez ellen, és folyton feszültség volt otthon, mert anyuék azt szerették volna, hogy legyen két nyelvvizsgánk, legyenek jó jegyeink, jó egyetemre mehessünk.

Az öcsém - nyammogva ugyan - de csinálta. Megcsináltuk amit akartak! (mondjuk engem nem kellett nagyon nyaggatni, volt hozzá kedvem, energiám is, neki nem nagyon).

Mostmár középkorúak leszünk lassan, és nagyon hálásak a szüleinknek. Mostmár értjük, és az öcsém is érti, mire való volt ez a "rabszolgahajcsár" viselkedés anyuéktól.

Épp a minap mondta, de jó, hogy ennyit nyüstöltek... :) Most külföldi egyetemen tanít az öcsém, mondhatni, "behozta az árát" a sok tanulás, kínlódás, veszekedés otthon.

Kitartás! :)

2015. febr. 4. 22:30
 6/20 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, feltételezem, 18 alatt vagy. Na, neked egyetlen dolgod van: a tanulás.

Ha most nem fekszel rá, az elvesztegetett időt és a hiányzó alapokat szinte lehetetlen lesz bepótolni később.

Sok ember van, aki munka, család, gyerekek mellett jár egyetemre, és csinálja. Össze kell szedni magad, és tanulni. A jövőd a tét.

2015. febr. 4. 22:51
 7/20 A kérdező kommentje:
18 felett vagyok
2015. febr. 4. 22:52
 8/20 anonim ***** válasza:
54%

Jajj, hogy ti milyen prolik tudtok néha lenni. Szegény gyerek tanul, csak k*rvára nem értékeli senki sem, így jó hogy semmi kedve nincs az egészhez, másnak se lenne ha csak lebasznák de meg nem dícsérnék. Egy gyereknek meg nem csak a tanulás a dolga, nem tudom milyen gyerekkorotok lehetett, de ezek szerint a tanulás volt az egyetlen értelmes dolog benne, de az is hiába.

Tenni nem tudsz ellene, esetleg mondani nekik, hogy te mennyit tanulsz a dolgozatokra és hogy néha még így sem sikerül, leülni beszélni velük, hogy téged zavar ez a hozzáállás.

2015. febr. 4. 23:01
 9/20 anonim válasza:
61%

Jelenleg úgy néz ki, hogy érettségi nélkül max. benzinkutas lehetsz, vagy rabszolga valamelyik multinál. Érettségivel és szakmával max. 200-at kereshetsz, de csak három műszakban (éjszaka, délután és sokszor szombaton is dolgozol), vagy 12órás munkarendben (6-tól 6-ig nappal és éjszaka, hétvégén is). Fősulival és idegen nyelvvel, csillagos ég (rajtad múlik), de 200-tól álltalában többet kapsz (8-tól 16:30-ig dolgozol, hétvége szabad).

33/F vagyok, én még emlékszem, hogy tanulni nehéz. Viszont ettől függ, hogy a további életed kellemes lesz e, vagy nyomorékra dolgozod magad fillérekért.

A szüleid azért ilyenek, mert törődnek veled és nem akarják, hogy egy senkiházi kis lúzer legyél. Rossz, hogy állandóan a tanulással buzerálnak, de inkább ez, mint, hogy le se tojjanak.

És, ha megfogadsz egy tanácsot: tanulj nyelvet! Euro zóna van. Abban az országban vállalsz majd munkát ahol akarsz. A németek ötször annyi fizetésért csinálják ugyan azokat a melókat, mint mi. Simán jelentkezhetsz egy külföldi munkahelyre is, de ehhez nagyon kell vágni a nyelvet.

Szóval tanulni ezért érdemes, nem a dícséretért.

2015. febr. 4. 23:11
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, te amúgy hol élsz?

Rengeteg szakma van, ahol koránt sincs 12 óra munka meg a többi, amit itt elővezettél.

2015. febr. 5. 01:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!