Angol után könnyű vagy nehéz franciát tanulni?
Nem jelenthető ki.
Én pl. utálom az angolt és imádom a franciát, így könnyen tanulom, de ismerek fordított esetet is.
Angolt kb. 10 évig szenvedés volt tanulni, utána egy év alatt felhoztam igen komolyra a tudásom, de egyszerűen mindig keserű szájízzel tanultam. Jó dolog, hogy ismerem a világ nyelvét, de engem sosem fogott meg.
Franciából jó tanárnőm volt, megszerettem a nyelvet, mind logikája, mind szépsége miatt. Fele annyi idő alatt jutottam vele el ugyan oda, mint ahol most angolból tartok. Számomra különleges nyelv. Meghozta a kedvem a további nyelvtanuláshoz is, így tanulok olaszul és oroszul, de még sok más is tervbe van véve mellé.
Első voltam.
Allons-y, esetleg önálló nyelvtanulásra a Pons nyelvkönyvek. 1000 kérdés 1000 válasz és Impeccable kicsit később nagyon jól fog majd jönni. Esetleg Duolingo.com oldalon kiegészítheted, szinten tarthatod magad.
Filmnézésre ezt az oldalt ajánlom: [link]
Szia!
Én ugyanebben a helyzetben vagyok.
Angol (felsőfok) után egyedül akarom elsajátítani a francia nyelvet.
Neked mi a célod vele és milyen szint az elsődleges célod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!