Franciát vagy németet tanuljak?
A francia lágyabb nyelv, közkedvelt. A hangokat nehéz kiejteni és az írásmóddal lesz bajod. Talán jobb nyelv, mint a német.
Én tanulok franciát, könnyű, jó.
Én azt tanácsolom, azt válaszd amihez jobban van kedved.
Nagyon jó nyelv mind a kettő. A francia ott kicsit nehéz a kiejtés, de nagyon szép nyelv.
Angol, német nyelvet választ majd minden magyar diák, talán mert kevés a francia iskola, vagy messze van, nem tudom, én a franciát választanám.
nem tudom, hány évig fogjátok a 2. nyelvet tanulni, de nekem heti 4-5 franciaóra mellett sem sikerült 3 év alatt eljutnom addig, hogy el tudjak alapszinten beszélgetni valakivel. ötös voltam belőle, de nem volt időm foglalkozni vele. angol nyelvvizsgára meg 12.-ben az érettségire készülés mellett pont a franciaórákra volt szükségem, de egy középszintű érettségi még akkor se nagyon ment volna belőle, ha komolyabban veszem. az meg különösen zavaró volt, hogy párhuzamosan tanultam az angollal, mert mindig a másik nyelven jutottak eszembe a szavak:D
egyébként nekem is jobban tetszik, mint a német, viszont ha esetleg majd te is külföldre akarsz költözni, akkor az tényleg nagy segítség, ha már élnek ott rokonaid.
szóval, ha a franciát választod, akkor nagyon feküdj rá, és legyél nagyon kitartó, mert az angolnál sokkal nehezebb. a ragozás például elég szörnyű az angolhoz képest (persze lehet, hogy a németben is az), több a gyakori igék közt a rendhagyó ige, mint amelyik nem az, és szerintem elég sok igeidő/alak/nemtudommi van, és mindegyikben más igék a rendhagyóak, mert az túl egyszerű lenne, ha valami logika lenne benne.
hogy kedvet kapj kicsit hozzá, ez az être ("van") ige összes alakja, ami mindig rendhagyó, [link] ennek kábé a felét tanultuk meg, mondjuk van itt olyan igeidő is, amit a tanár szerint a franciák sem nagyon használnak, de még így is sok, akkor is, ha csak 50 igét kell megtanulni. a főneveknek meg nemük van, mondjuk az a németben is van.
szóval rengeteg kitartást hozzá, ha a franciát választod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!