Hogyan önállósodhatnék egy kicsit?
A szüleim nagyjából semmi mozgásteret nem hagynak nekem, éppenséggel néha néha elengednek a haverokkal bulizni, de az utóbbi időben már ezt is megszólták. Elegem van abból, hogy bármit szeretnék csinálni nem dönthetek semiben úgy, hogy velük nem egyeztetek meg ilyenek, pl fel kell hívjam őket ha itthonról elmegyek hogy hova mentem miért mentem kivel mentem és mikor jövök.
Bármilyen OKJ-s képzésre szeretnék beíratkozni amivel nyáron tudnék munkát találni, nem engedik, a saját pénzemmel az utlsó kávé áráig mindig el kell számolnom és ezt már nem bírom tovább.
Mit tegyek hogy ne üssék bele minden dolgomba az orrukat?
hogy egy kicsit hagyjanak már élni?
SOS pls
18/F
Véleményem szerint ez elég fura. A szülőknek már rég le kellett volna szállniuk rólad. Azzal, hogy nem hagynak dolgozni csak azt érik el, hogy felnőtt korodra be se fogod tudni osztani a pénzt, mert a szüleid megoldották helyetted. Persze, ez nem a te hibád, itt valami probléma van a szüleid felfogásában. Túlzottan féltenek szerintem, tartanak attól, hogy ha pénzed lesz, minden káros dologra költenéd, talán elsősorban drogra, mert mi másra kellene a pénz, nem? :)
Annyit tehetsz, hogy elmondod nekik a bajod.
Mondd meg nekik, hogy mit szeretnél. Szeretnéd, ha hagynának dolgozni, szeretnél venni magadnak pár cuccot, szeretnél akár egy kicsit gyűjteni a jövőre. Beszéljetek meg olyan időpontot a hazamenetelre, ami mindkettőtöknek megfelel. Te ismered őket, de az a tapasztalatom, hogy akik ilyen vaskalaposak a gyerekükkel, azok nem nagyon fognak békén hagyni. Azért kitartást.
Egy családban normális, hogy ha valaki (főleg gyerek) elmegy valahová, akkor szól, és tudatja a szüleivel, hogy hol, kivel és meddig lesz. Ezt felnőttek is megteszik, mert törődnek egymással. Jöhet bármilyen vészhelyzet, mondjuk baleset ér, és akkor jobb ha tudják, hol keressenek.
A pénzes dolog kicsit gáz, de ha megnyugtat és pl soha nem kaptam zsebpénzt, szóval úgy kellett kérjek mindig, és ha nem tetszett nekik amire költeni akartam, akkor simán nem adtak.
Mégis mi az, amitől félnek hogy veszel? Cigi, pia, drog?
A tanfolyamot miért nem engedik?
A hétköznapokban mennyire vagy önálló a házimunka és felelősségvállalás terén?
ogazából nem tudsz sokmindent tenni. én is ebben a cipőben jártam, csak én lány vagyok.
Mivel én voltam a legkisebb szerintem azért csinálták ezt. Nehezebb volt nekik elengedniük a legkisebbet.
A gimi végén közöltem nekik hogy külföldre szeretnék egyetemre menni. Csak azért engedtek mert büszkék voltak rám. Magamnak intéztem mindent és sokat készültem (pedig nem voltam egy tanulós fajta) Már alig vártam hogy önállósodhassak. Egyszerűen imádtam hogy magamról gondoskodom. hogy én osztom be az időmet, hogy akkor megyek, és oda ahová szeretnék. Végre nem kellett engedélyt kérnem. Egyetem mellett dolgoztam is.
Vannak olyan fiatalok akik szeretik ha kiszolgálják, meg hogyha mások szabályozzák az életüket. De már alig vártam hogy hagyjanak élni.
Nem értem hogy dolgozni miért nem engednek. Szerintem egy szülőnek büszkének kéne lennie, hogy fiatalon is magának szeretne pénzt keresni. De én se mertem soha szembe szállni velük mert úgy gondoltam hogy a családi béke fontosabb. Ha elkerülnél egy másik városba fősulira akkor te is szabadon élhetnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!