Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek már, hogy egy...

Mit tegyek már, hogy egy kicsit is engedjenek nekem?

Figyelt kérdés
Na szóval, van egy 5 éves telefonom, ami elég gagyi, még Wifit se tud, csak hívásra jó, talán zenét hallgatni, én vigyáztam rá, 5-év óta megvan rajta még a gyári(!!) fólia is, és semmi baja! De ennyi idő után gondoltam lecserélném, mert hát akartam újat, meg azért ami tud is valamit, meg azt látom hogy minden osztálytársamnak új telója van, még a 6 éves kis majmok is okostelóval szaladgálnak, de a társadalom csak másodlagos, mert én magam miatt akarnék újat. Van aki félévente cseréli a 100 ezer forintos telefonját, én 5 év után gondoltam sima menet lesz, ráadásúl még olcsóra is gondoltam, mert nem kell nekem olyan drága. Van saját pénzem, tudnám én állni, ezt anyának adnám, aki örűlne is. Montam nekik hogy vennék újat, erre jöttek azzal hogy minek, merthogy nekem jó(!), meg szuper telóm van, jó az ő 10 éves telójukhoz képest biztos. Aztán jött hogy nincs pénzük, majd ha lesz (ki a fene kért tőlük, jó, anyám venné meg az én telcsám, így jönne ki, dehát akkor se ő állja, meg elég keeset kérnék tőle érte.) Jó, elmentünk erre elkezdik hogy gagyi, meg gyenge, meghogy könnyű, mert hát ők a nehézhez vannak szokva, és apám eldöntötte maga, hogy ez nekem nem kell, meg hogy nincs rá pénz (mint mondom, tőle senki nem kért pénzt) meg hogy várjak,(mit ? még 8 évet ?) mert majd később olcsobbért is megkapom ( 2 év múlva 400 forintal olcsóbb lesz ? Akkor minek a kenyér, 6 nap mulva 24 forintal olcsóbb lesz) meg mutogatott ilyen 30 ezer forintos telefont hogy arra gyűjtsek inkább ( az előbb még nem volt pénz! meg nem akarok hónapokat éveket várni, most kellett volna!) és hát kész. Aztán gondoltam nézek használtat, találtam egy jót, ami még olcsóbb (előző: 10 000ft, ez csak 5000 ft) gondoltam ez már tuti meglesz, tévedtem. Jött most az hogy használt, használtra ne költsek, újat vegyek ( ja, csak azt se engedi) Szóval ennyi, nem engedik hogy új telefont vegyek ÉN, pedig még azt se lehet mondani hogyí drága, hisz ezek filléresek, a legolcsóbbat néztem ki, meghogy rögtön cserélém, hisz ezt a szar 5 évig használtam (úgy látszik még fogom is 10 évig is!!) ez lenne nálam vagy 6 évet. Meg jöttek hogy semmivel se tud többet egy okostelefon (nem értenek hozzá semmit). Szóval ez van, oké lenne ha az ő pénzük lnne, de az enyém.

2015. jan. 17. 16:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
16%
Hány éves vagy? Egy öt éves gyerek sem hisztizik így a játékboltban.
2015. jan. 17. 16:35
 2/11 anonim ***** válasza:
65%
Hány éves vagy?
2015. jan. 17. 16:37
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Milyen telefont néztèl ki?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha van saját pénzed és te vennéd meg, akkor mi a gond????
 5/11 A kérdező kommentje:
14 éves, és csak az igazságot írtam. Azért nem vehetem meg a tudtuk nélkül, mert akkor vitáznának, meg eléggé mérgesek lennének, szóval nekem annyi.
2015. jan. 17. 16:41
 6/11 A kérdező kommentje:
A 10ezer forintos egy Alcatel one touch pop c1, a másik vodafone 875.
2015. jan. 17. 16:42
 7/11 anonim ***** válasza:
67%

Ha nem vigyáztál volna rá, akkor könnyebb dolgod lenne. Durcizva törődj bele, hogy nem lesz új. Majd egy hónap múlva menjen tönkre, de úgy hogy ne látszódjon rajta rongálás. 24Volt az akksi helyett...

Akkor majd kapsz újat, főleg ha párszor nem tudnak elérni... :-)

36F

2015. jan. 17. 17:02
 8/11 anonim válasza:
47%
Mikor a szüleidnek adod elő ezt a témát inkább ne ezek legyenek az érveid. Az ő szemszögükből teljesen jogos hogy nem engedik olyasmire elkölteni a pénzed ami nem "fontos". Hisz ahogy írtad a telefonod működik, elérhető vagy ergo nem kell lecserélni. Ha nem naprakészek a kütyükből hiába magyarázol wifi-ről meg android alkalmazásokról. A másnak bezzeg.. szintén nem olyasmi amit a szülők szívesen hallanak. Próbálkozz ügyesebben. Pl. 14 vagy akkor ballagás előtt állsz? Lehetne ez az ajándékot esetleg korai ajándék, szülinap egyebek. Ha megvan rá a pénzed indokolhatnád azzal hogy ez lenne ez első olyan dolog amire félretettél így jobban fogod értékelni hisz tudod sokáig kellet gyűjtened rá...
2015. jan. 17. 17:17
 9/11 A kérdező kommentje:
De ez a másik . . Örűlnének hogy ennyire vigyázok rá, és hogy jó, ezzel azt tanítják hogy legközelebb tönkre kell tennem. . .
2015. jan. 17. 17:28
 10/11 anonim ***** válasza:
51%
És még rengeteg, ilyen, és hasonló ellentmondásokkal lesz tele a te életed is. Meg kell tanulnod kezelni ezeket a helyzeteket, és azt is, hogy hogyan kell másokat úgy befolyásolni, hogy azt higgyék, hogy ők hozták a döntést. :-)
2015. jan. 17. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!