Olyan lány lettem, akit régen gyűlöltem volna. De ez miért baj?
Elég nagy változás állt be az életembe és eldöntöttem, hogy változtatok a stílusomon, megjelenésemen is.
Így az öltözködésem elegánsabb, nőiesebb lett, a tunikákat, együtteses pólókat lecseréltem szoknyákra, ruhákra, blézerekre, ingekre és hasonlókra, elkezdtem tervezői darabokat hordani.
A tornacipőimet is kiselejteztem, pedig nem gondoltam volna, hogy lesz olyan nap, amikor nem Vans, Converse, vagy Nike lesz rajtam.
A hajam is változott, a fogaimat is kifehérítettem és a szemüvegemtől is elbúcsúztam.
2 hete elkezdtem műszempillázni is (az igazi, szakértő által feltett, 3D-s műszempillám van, nem a tincses).
Régen mindenhova biciklivel mentem, de most inkább taxizok.
A hajam is barna lett (eddig szőkés/barnás volt).
Anyukám mondta, hogy régen az ilyen lányoktól megőrültem volna és furcsa, hogy most inkább hasonlítok rájuk. Nem mondja, hogy ne csináljam, meg ne vásároljak, mert nálunk sosem volt az, hogy bármit tiltottak volna, csak mindig elmondták a véleményüket, utána döntöttem, ahogy szerettem volna. Pl. 15 évesen elengedtek bármeddig, csak először elmondta Anya, hogyha hajnalban, vagy reggel megyek haza, a következő pár nap szörnyű lesz, mert felborul az egész rendszerem. De nem mondta, hogy nem mehetek.
Apa is elengedett 14 évesen a Balaton Soundra, meg a hasonló eseményekre, de mondta, hogy megőrülök majd a tömegben, meg akkor napokig alig fogok aludni.
Ez a változás is olyan, hogy nem biztos, hogy én most ilyen leszek életem végéig, lehet, hogy pár hónapon belül ráunok a barna hajra és inkább szőke lennék. Vagy visszatérek a tornacipőkhöz.
Nem tudom.
De most nekem ez így jó, csak nem értem, hogy anyának és apának ez miért baj. Vagyis apa annyira nem is mondott semmit, csak azt, hogy egy hónapja nem látott, de úgy érzi, mintha évek lettek volna.
17L
Jaja, megtetszett neki az általam felvetett "gazfickó" és rögtön költött is egyet.
Nem tudom, mi az igazságmagva a kérdésnek, de asszem az tuti, hogy a kérdező sérült szegény.
"Andizsuzsi, látom, Neked is sikerült megragadni a lényeget."
Arra gondolsz, hogy észrevettem, hogy csak hülyíted itt azokat, akik próbálnak a saját gyerekükből normális embert nevelni? Igen, valóban megragadtam. Egyébként az általad felvázolt tiniket (van ilyen, nekem is van szerencsém személyes ismerni ilyet) tényleg sajnálom. Sekélyes, semmitmondó élettel, igazi kapcsolatok (barát, odafigyelő szülők) nélkül tengődnek a világban. És ismerek olyat is, akinek valóban mindene megvan, amit szeme szája megkíván, de ezt arra használja, hogy olyan pozitív előnyökhöz jusson, amivel kimagasló eredményeket tud elérni az élet valamely területén. Értsd több nyelvvizsga a gimnázium alatt, mert telik jó színvonalú magánórákra, kiváló tanulmányi eredménnyel sikeres felvételi külföldi egyetemre, mert az ott szerzett diplomával bárhol a világon kapkodnak utána. Emellett belefért a buli, a milliós óra a 18. születésnapra, saját autó, mihelyt meglett a jogosítvány, de ezeket sem hivalkodva, hanem természetes módon viselve-hordva. Szóval semmi bajom azzal, ha valaki kihasználja, hogy extra anyagi lehetőségekkel indul az életben. De lehet azt is tisztességesen, nem polgárpukkasztó módon tenni, arra törekedve, hogy a szülők pénze a saját erőből boldoguláshoz legyen eszköz.
Az ilyen lányt, mint te most régen miért gyűlölted? Ugye az alapkérdés ez! De miért gyűlölnél valakit azért, mert így vagy úgy öltözködik?
És ha így volt, most miért nem érted meg azokat, akik téged "gyűlölnek", vagy legalábbis osztanak névtelenül itt a gyk-n az életstílusod miatt?
Érzek némi ellentmondást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!