Nem fogom tudni elengedni a gyermekeimet, képtelen leszek leválni róluk. Van, aki érez hasonlót?
Még picik a gyerekeim, mégis, ahogy olvasom itt a kamasz témakörben megfogalmazott kérdéseket, nem tudom elképzelni, hogy ők is lesznek majd kamaszok, akiknek az elsődleges céljuk az önállósodás, a szülőről való leszakadás lesz. Fáj a gondolat, hogy egyszer majd már nem én leszek az első, akihez rohannak, ha bajuk van. Furcsa mód viszont imádom látni, ahogy napról napra fejlődnek, ügyesednek.
Valaki hasonló érzésekkel? Hogyan lehet elfogadni, hogy ez az élet rendje?
Kedves 11-es!
Nagyon szépen megfogalmaztad mindazt, amit én érzek, ha a gyerekeimre nézek. Szeretném, hogy mindig szükségük legyen rám, de erősebb bennem a vágy, hogy boldog, kiegyensúlyozott, önálló felnőttekké cseperedjenek. Nem a tulajdonaim.
Kérlek, le tudnád nekem írni, hogy mik a céljaid azután, hogy kirepülnek a gyermekeid? Tudom, hogy nevetségesnek tűnhet a kérdésem, de ez is aggaszt, hogy úgy érzem, onnantól, hogy a gyerekeimnek már elsősorban nem rám van szükségük, haszontalanná válok, értelmetlenné az életem. Pedig imádom a munkám, nagyon izgalmas, a barátaim csak irigyelni tudnak azért, hogy így megtaláltam az utam, a férjem tökéletes társam igazi ambíciókkal, tehát húzzuk egymást előre. Mégis mintha az anyaságon túl üresség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!