Coming Out otthon? Mikor, hogyan?
Mostanság egyre jobban elgondolkozok azon, hogy itt lenne az ideje elmondani otthon, hogy meleg vagyok. Azaz, coming out-olni. Egy kicsit félek mert nem tudom, milyen lenne a reakció. Volt valakinek valami hasonló élménye? Szülők hogy reagáltatok/reagálnátok? "Gyerekek", hogy mondtátok el? Hány évesen vallottátok be? Kinek mondtátok el először a családból?
19/F
Én 17 évesen mondtam el otthon, hogy mi a helyzet, mert akkor már egy hete randiztam egy csávóval, és nem tudtam már mit kitalálni, hogy mit csinálok, meg kikkel, és különben is tudtam amgamról, hogy mi a helyzet, szóval nagyon időszerű lett, hogy ne kamuzzak tovább a szüleimnek. Először anyámnak mondtam el, majd ő elmondta apámnak, aki jobban is reagált az egészre, mint az anyám, majd a testvéremnek mondtam el, de neki később, mert akkor érettségizett és azt megvártuk, hogy lemenjen neki. De annyira leszarta, hogy igazából korábban is elmondhattam volna neki xD
21 mf
Látom sokan írták, hogy akkor érdemes, ha már együtt vagy valakivel. Szerintem ez nem igaz. Mármint ha már most úgy érzed, hogy nem tudod tovább magadban tartani, akkor mond el. Tudom, ez kicsit önzően fog hangzani, de szerintem amiatt ne tartsd magadban, mert attól félsz, hogy mások mit szólnak majd ehhez, vagy esetleg rosszul érinti majd őket. Gondolj arra, hogy ez a te életed, és az a lényeg, hogy te jól érezd magad, vagy legalábbis magadnak erre kell törekedned, és ha attól leszel jobban, hogy elmondod, akkor tedd azt. Ha később vállalod fel, amikor már idősebb leszel, akkor lehet, hogy megbánod majd, hogy nem mondtad el hamarabb. Egyébként akármilyen nehéz is elmondani, és akármi is történik utána, szerintem sokkal jobb úgy élni, hogy őszinte vagy, mintha hazugságban és titkolózva kellene. Az ismerkedés is sokkal könnyebben megy, ha nyíltan felvállalod ezt a dolgot. Ha pedig felvállalod, és ezután valaki elítél emiatt, akkor az az ő baja.
Én 19 éves voltam (most 22 vagyok), amikor először elmondtam egy lány barátomnak, azóta már többen is tudják rólam, és meglepően jól fogadta mindenki. A közel jövőben pedig igyekszem teljesen felvállalni ezt a dolgot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!