Segítenél szüleiden anyagilag, ha otthon laknál?
dolgoznál, de a szüleid jelenleg munkanélküliek...
adnál pénzt a rezsibe ? vagy nem, mivel te dolgozol és az a pénz a tied ?
Ha valaki "Otthon lakik", azaz a szülöknél, akkor minimum a sajat költségeit (rezsi, kaja) ki kell fizetnie, emellett még pluszban valamennyi lakbért is.
Aki szerint meg a munka után költözni kellene: ha vidéken van valakinek egy lakása/háza, akkor hhogyan költözne? Mert eladni nem lehet, és máshol meg lakbért kell fizetni, ami jövedelem nélkül nem megy.
Emellett ha a szülök 50 fölöttiek, és nem túl jó szakmájuk van, akkor elég kizárt, hogy kapjanak munkát.
Az én szüleim dolgoznak, akárcsak én. Otthon lakom, és bár nem kérik, de teljesen természetesnek tartom, hogy beszállok a rezsibe, és a kajaköltségekbe. Eszembe sem jutna élősködni a szüleimen amikor már dolgozó ember vagyok.
24/F
" még mindig jobban járnak, ha keresik a lehetőséget, mint ha otthon ülnek2
Persze, csak akkor legalább dupla annyiba kerül a keresgélés alatt is a megélhetésük a semmiböl, nem tudom, szerinted miböl fizetnek addig, amíg nincs munkájuk?
Ha meg a kérdezö ott lakik (mert erröl szól a kérdés), akkor kutyakötelessége a saját költségeit megtéríteni a szülök felé, ez nem segítég meg a szülök eltartása, hanem saját magáért fizet!
Hmm.. hát "nem is tudom", ...amíg gyerek voltam inkább maguktól vontak meg mindent, csak hogy legalább én megkaphassam a divatos ruhákat, a bőséges karácsonyi ajándékokat, tanulhassak és még nyaralni is mehessek, gondoskodtak rólam, foglalkoztak velem, amikor fáradtak vagy betegek voltak. És nem mondták soha semmire, hogy nem kapom meg, mert az az övék!
Nekem akkor is természetes lenne, hogy beszálljak legalább a nyamvadt rezsibe - ha már ott lakok - ha dolgoznának, mert egyrészt, amit ők tettek értem, azt meghálálni nem lehet, másrészt ha már van keresetem, akkor nem várhatom el, hogy még akkor is ők tartsanak el. Főleg úgy, hogy most nekik nincs fizujuk. Gondolj csak bele, ha külön laksz tőlük, akkor is magadat tartanád el, albérletet is fizetned kellene, tulajdonképpen még mindig ők segítenek, spórolnak neked pénzt azzal, hogy fedél van a fejed felett (ami ugye, ha már dolgozol feltehetőleg 18 éves elmúltál, így nem lenne kötelességük), így már csak ezért is kutyakötelességed beleadni a rezsibe.
HA már elköltöztél és úgy tetted fel a kérdést, megintcsak azt tudom írni, hogy az ember a szüleinek tartozik ennyivel, legalább akkor, amikor nincs munkahelyük. Persze ettől függetlenül állást is segíthetsz találni nekik.
"Persze, csak akkor legalább dupla annyiba kerül a keresgélés alatt is a megélhetésük a semmiböl, nem tudom, szerinted miböl fizetnek addig, amíg nincs munkájuk?"
Magyarul üljön otthon mert a munkakeresés drága, de úgy meg soha nem lesz munkája...ördögi kör.
"nem, mivel te dolgozol és az a pénz a tied ?"
Te dolgozol, de fűteni rád is kell, fürdeni, enni, inni te is szoktál, szóval ilyen szempontból a minimum hogy beleadsz a rezsibe és a kajába, hacsak a szülők nem kérik külön hogy ne tedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!