Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha születik két egynemű,...

Akoos kérdése:

Ha születik két egynemű, egypetéjű ikergyerekem, akkor adhatom nekik ugyanazt a keresztnevet?

Figyelt kérdés
Tehát egyformán néznek ki, ugyanakkor születnek, és ugyanaz a nevük.

2015. jan. 25. 09:36
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
41%

Igen, adhatod, csak az egyiknek kell egy másik név is.

Pl. A-baba: Blanka; B-baba: Tünde Blanka.

2015. jan. 25. 10:40
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Miért tennél ilyet?
2015. jan. 25. 13:11
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

nem, de szerintem te se örülnél neki ha neked lenne egy ilyen testvéred.

lehet Dóra, Nóra vagy valami összecsengő . de én teljesen különbözőt adnék

2015. jan. 25. 13:21
 14/28 anonim ***** válasza:
85%
Nekem van ismerősöm, ki ugyanazt nevet adták gyerekeinek, csak fordítva. Pl Szabó János Elemér és Szabó Elemér János
2015. jan. 25. 13:56
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

de ez milyen perverz gondolat már :D

az okos dolgokat már leírták előttem, de én még annyit hozátennék, hogy ez amúgy iszonyúan károsíthatja a gyerekeket a fejlődésben, tálag gyereknél 3-4 éves korra kialakul az éntudat, de el sem tudom képzelni, hogy ilyen esetben ez mennyit ronthat. az ikreknél alapból nehéz helyzet van, már csak az ugyanolyan ruhák miatt is, nem kell még a nevükek is ugyanannak lenni.

2015. jan. 25. 14:52
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Testvéreknél egyáltalán nem lehet ugyan azt a nevet adni, de azért vannak "kiskapuk". Pl. van egy barátnőm, aki Annamária és egy húga, aki Anna Mária. Csak egy szóköz a különbség. :D Nyilván van több név, amivel ezt el lehet játszani. Bár elég fura ötlet.
2015. jan. 25. 19:02
 17/28 anonim ***** válasza:
24%
Miért jutott ilyen eszedbe? Hogy még a nevük alapján se tudják megkülönböztetni őket??? Éppen elég baj nekik, hogy ott van mellettük a másik ugyanúgy kinéző ember! Legalábbis én nem szeretnék iker lenni!
2015. jan. 26. 11:05
 18/28 anonim ***** válasza:
52%

Ez kicsit bolondság lenne már.

Inkább adj hasonló nevet, pl. ha lányok akkor Dóra és Dorottya.

Mindkettőt tudod majd Dórinak vagy inkább Dorkának becézni.

Vagy ha fiúk akkor Róbert, Norbert. Esetleg Sándor, Nándor.

Hasonló csengésű nevekben gondolkodj inkább.

2015. jan. 26. 13:53
 19/28 anonim ***** válasza:
42%

Utolsó vagyok.

Esetleg Dóra-Nóra.

2015. jan. 26. 13:54
 20/28 Dorcsi,Dorci, Dorka válasza:
65%
NEM! Ez az ikreknek is borzasztó lenne! Tapasztalatból beszélek, nekem egy egypetéjű ikertestvérem van az én nevem Dorina, az övé pedig Katica... szerintem már az is elég ha mondjuk a nevek csengése hasonló... mert mondjuk minket már az is idegesít ha összekevernek,de így legalább a nevünk nem egyforma! meg hát, annak mi értelme lenne? így is az ikrek többsége próbál egy kicsit más lenni mint a testvére! Nem szabad ezt tenni velük,semmiféle képpen sem!
2015. febr. 22. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!