Apám buta de folyton okoskodik. Megoldás?
Kedves és segíteni akar de elég unintelligens szegény,műveltsége 0. Amit kitalál ahhoz viszont nagyon ragaszkodik. Nem merek tanácsot kérni mert mindig hülyeségeket mond és azokat nagyon erőszakosan nyomatja és védelmezi. Leállítani csakis felemelt hanggal lehet de abból vita meg sértődés lesz. Meg olyan kínos hogy anyámmal próbálunk megoldani valami problémát erre lelkesen berobban és mindent lerombol.
Pl. egyetemet szeretnék váltani és azt mondja hogy olyan indokokat írjak hogy a mostanin elmaradnak az órák meg hogy nem érzem a kihívást.. értitek ha ilyet leírok,seperc alatt kiderül és az átjelentkezésig sz*patni fognak a tanárok és a jövőben is megnehezíthetik az életem.
De ezt képtelen megérteni és csak mondja a magáét.
Megoldás ilyen emberekre?
Elköltözni nem fogok tudni egy ideig.
19/F
A világ tele van ilyen emberekkel. Ha nem is most, 19 évesen de később ez lessz az egyik feladatod az életben hogy megtanuld elfogadni és kezelni őket. Ezen elfogadás nélkül csak egy beképzelt magának való emberként fog elkönyvelni a környezeted, a beosztottjaid, a kollégáid.
Szerintem fogd fel egy érdekes pszichológiai kísérletként, és fordíts energiát / időt abba hogy megtanuld kezelni. Ha "felűlről" nézed a dolgot igazából ez egy ideális lehetőség arra hogy fejlődj.
- Nagy mértékben azokat irritálja csak akik megfelelő önbizalom híján félnek attól hogy őket is ilyennek látja valaki :)
Szóval nézőpont kérdése, mint minden az életben, szinte minden dologból lehet jót kihozni, fejlődni és tanulni - ami hosszú távon hasznosabb lehet mint bármely más matematika vagy fizika tudás. Bár ennek én sem örülök, de a jelenlegi világ így működik - a dolgok lekezelésének módja sokkal többet számít egy munkahelyen pl. mint a szakmai tudás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!