Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit tennétek? Mennétek,...

Ti mit tennétek? Mennétek, vagy maradnátok?

Figyelt kérdés

Sajnos december végén sikerült benyalnom némi betegséget, amiről újév első napjaiban derült ki, hogy egy komoly tüdőgyulladás.

Egyetemista vagyok, az orvosom szigorúan "megkért", hogy a vizsgáimat napoljam el, ilyen állapotban ne menjek emberek közé mások és magam miatt sem, pláne ne utazzak 3 órát oda és ugyanennyit vissza, feküdjek, fel se keljek. Eleget tettem a kérésének, egészen eddig itthon feküdtem, az első 2 hétben nem is tudtam volna mást csinálni őszintén szólva.

Ez azt jelenti, hogy a 3 vizsgám erre a hétre maradt és ha most nem csinálom meg, akkor buktam az összes tárgyat.

Pénteken vissza kellett mennem kontrollra az orvosomhoz, aki ugyan azt mondta, hogy a tüneteim lehet enyhültek, de a röntgenemen szinte alig változott valami, ráadásul folyamatos fejfájásra panaszkodva erős a gyanú, hogy egy homloküreg gyulladás is kialakult nálam. A diagnózis ismét az, hogy nem kényszeríthet rá, de ő nem javasolná, hogy elmenjek vizsgázni!

3 hét antibiotikum szedés után inkább beutalna a kórházba, ahol valamilyen intenzívebb kezeléssel megpróbálnák gyorsítani a gyógyulási folyamatot.

A szüleimnek is elég volt ezt egyszer mondani, azóta áll itthon a bál, hogy hogy képzelem, hogy én ennek ellenére mégis állandóan tanulok és el akarok menni vizsgázni!? Fontosnak tartják az iskolát, de az egészségemet tartják az elsőnek, amit megértek, de valahol ki is vagyok bukva.

Az a baj, hogy én értem, hogy az egészségem az első, de nem akarom veszni hagyni ezeket a tárgyakat és nem érzem azt, hogy ne lenne erőm most ehhez. Megszenvedtem velük, teljesítettem minden követelményt (évközi feladatok, zh-k), már csak egy hajszál választ el attól, hogy meglegyenek. Felkészültem rájuk, menni fognak! 2

A döntés az enyém, de az orvos erősen javasol, a szüleim pedig kézzel lábbal kapálózva tiltakoznak. Én szívem szerint mennék, érzek magamban elég erőt ehhez.

Holnap ismét vissza kell mennem az orvoshoz, ismét egy antibiotikum kúra végére értem, de már előre rettegek az újabb ellen véleményektől.

Én úgy érzem ez csak 3 nap! Mindent teljesítettem, amit az orvosom az utóbbi majdnem 3 hétben kért tőlem, mégsem javult a helyzet, nem gondolom, hogy ez a 3 nap már akkora súllyal bírna. Nem vagyok h*lye, a vizsgák idejét leszámítva ott is tudok feküdni az ágyamban és fogok is.

Ti mit választanátok? Engednétek a nyomásnak és hiába készültetek fel, maradnátok itthon az ágyban fekve (avagy kórházba vonulnátok ha kell), esetleg elmennétek a vizsgákra szembeszállva minden akarattal?

2015. jan. 18. 23:43
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy sikerült, és túlélted-e!
2015. jan. 19. 21:31
 22/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Végül a héten levizsgáztam mindenből sikeresen, nem is olyan rossz eredménnyel! :)

Azt nem mondom, hogy nem fáradtam el sokkal, de sokkal jobban, mint egészségesen, de most van két hetem kipihenni a fáradalmakat és teljesen meggyógyulni. Nagyon megkönnyebbültem! :)

2015. jan. 23. 18:11
 23/26 anonim ***** válasza:
Minden jó, ha jó a vége. :)
2015. jan. 23. 18:51
 24/26 anonim ***** válasza:

Gratulálok a vizsgákhoz!

Remélem, hogy tényleg jól döntöttél, és ez nem fogja nagyon megnehezíteni a gyógyulásodat.

2015. jan. 23. 21:50
 25/26 anonim ***** válasza:

Vizsga, mert:

-Amint írtad ezzel buknál 3 tárgyat és gondolom a féléved is(ami nem olcsó)

-Az orvostudomány meg elég fejlett ahhoz, hogy túléld

2015. febr. 7. 18:39
 26/26 Költőnő? ***** válasza:

gratu! :)

jobbulj :)

2015. febr. 7. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!