Ti mit tennétek? Mennétek, vagy maradnátok?
Sajnos december végén sikerült benyalnom némi betegséget, amiről újév első napjaiban derült ki, hogy egy komoly tüdőgyulladás.
Egyetemista vagyok, az orvosom szigorúan "megkért", hogy a vizsgáimat napoljam el, ilyen állapotban ne menjek emberek közé mások és magam miatt sem, pláne ne utazzak 3 órát oda és ugyanennyit vissza, feküdjek, fel se keljek. Eleget tettem a kérésének, egészen eddig itthon feküdtem, az első 2 hétben nem is tudtam volna mást csinálni őszintén szólva.
Ez azt jelenti, hogy a 3 vizsgám erre a hétre maradt és ha most nem csinálom meg, akkor buktam az összes tárgyat.
Pénteken vissza kellett mennem kontrollra az orvosomhoz, aki ugyan azt mondta, hogy a tüneteim lehet enyhültek, de a röntgenemen szinte alig változott valami, ráadásul folyamatos fejfájásra panaszkodva erős a gyanú, hogy egy homloküreg gyulladás is kialakult nálam. A diagnózis ismét az, hogy nem kényszeríthet rá, de ő nem javasolná, hogy elmenjek vizsgázni!
3 hét antibiotikum szedés után inkább beutalna a kórházba, ahol valamilyen intenzívebb kezeléssel megpróbálnák gyorsítani a gyógyulási folyamatot.
A szüleimnek is elég volt ezt egyszer mondani, azóta áll itthon a bál, hogy hogy képzelem, hogy én ennek ellenére mégis állandóan tanulok és el akarok menni vizsgázni!? Fontosnak tartják az iskolát, de az egészségemet tartják az elsőnek, amit megértek, de valahol ki is vagyok bukva.
Az a baj, hogy én értem, hogy az egészségem az első, de nem akarom veszni hagyni ezeket a tárgyakat és nem érzem azt, hogy ne lenne erőm most ehhez. Megszenvedtem velük, teljesítettem minden követelményt (évközi feladatok, zh-k), már csak egy hajszál választ el attól, hogy meglegyenek. Felkészültem rájuk, menni fognak! 2
A döntés az enyém, de az orvos erősen javasol, a szüleim pedig kézzel lábbal kapálózva tiltakoznak. Én szívem szerint mennék, érzek magamban elég erőt ehhez.
Holnap ismét vissza kell mennem az orvoshoz, ismét egy antibiotikum kúra végére értem, de már előre rettegek az újabb ellen véleményektől.
Én úgy érzem ez csak 3 nap! Mindent teljesítettem, amit az orvosom az utóbbi majdnem 3 hétben kért tőlem, mégsem javult a helyzet, nem gondolom, hogy ez a 3 nap már akkora súllyal bírna. Nem vagyok h*lye, a vizsgák idejét leszámítva ott is tudok feküdni az ágyamban és fogok is.
Ti mit választanátok? Engednétek a nyomásnak és hiába készültetek fel, maradnátok itthon az ágyban fekve (avagy kórházba vonulnátok ha kell), esetleg elmennétek a vizsgákra szembeszállva minden akarattal?
Nem tudom, melyik egyetemre jársz, de nálunk simán adnak dékáni engedélyt ilyen helyzetre, ráadásul az Erasmus hallgatók miatt úgyis kell egy időpont vizsgaidőszakon kívülre, akkorra hívják a többi engedélyest is. Egymásra épülő tárgyaknál sincs gond, a TO megoldja, csak utána kell járni.
Persze, ha ez a "Nagy nehezen ki lehet sírni méltányosságot, de azzal is kb. arra megyek, hogy ezer igazolást begyűjtve egy hét múlva levizsgázhatok soron kívül, egyedül. Nem vagyok vele előrébb, sőt... " arra vonatkozik, hogy puskázási lehetőség nélkül már nem érdekel a dolog, akkor felejtős, de a tanulmányi és vizsgaszabályzatban lévő pótlási lehetőségeket nem arra találták ki, hogy díszek legyenek, hanem hogy legyen vizsga-lehetőség ilyen esetben.
UV hétre venném fel a vizsgákat, addig még javulhat is az állapotod, de ha nem, akkor is bemennék, hóembernek öltözve és ha kell ilyen maszkkal vagy miafenével a fejemen, már csak a többiek miatt is.
hajrá, gyógyulj meg :)
Menj el vizsgázni, még a kedélyállapotod is jobb lesz, meg fogsz gyógyulni, túl leszel vizsgán, betegségen.
Halkan jegyezném meg, tavaly engem is teletömtek antibiotikummal, egyiket a másik után, teljesen félrekezeltek, már végül a gyógyszerektől elgombásodott végig a nyelőcsövem. Amint abbahagytam az összes antibiotikumot, rohamosan javulásnak indultam.
Köszönöm szépen a válaszokat, volt néhány álmatlan éjszakám. A tüdőm javult, a homloküregem pedig tényleg gyulladt hál'istennek, ami már szövődményként alakult ki.
A doki ma sem javasolta, hogy menjek, de azt mondta ő nem tart vissza. Szedjem a gyógyszereimet, minél kevesebbet tömegközlekedjek, addig legyen sűrűn szövött sál a szám előtt nehogy elkapjak valamit, utána rögtön alapos kézmosás. Betegekkel, ha lehet ne érintkezzek. Szerinte én nem fertőzök, de nekem már nem kéne összeszednem semmit.
Az anyagot már tudom. Szóbeli vizsgákon elég esélytelen a puskázás, de ha lenne rá esély is olyan parázós vagyok, hogy tuti lebuknék. Nem az én műfajom, egyszerűen csak sejtem mennyire élveznék a tanáraim, ha csak miattam kellene mégegy vizsgát tartani. Kinézem egyikből-másikból, hogy már csak ezért sem engedne át.
Egyébként BME, nagyipar... egy évfolyamtársam anno egy hónapot volt kórházban, a követelményeket teljesítette. Méltányossági alapon indítottak neki vizsgakurzust keresztféléven. Nem számítok túl sok jóra ilyen alapon, nem akarom tologatni ha nem muszáj. Kifejezetten uv időszakunk nincs. Addig lehet menni vizsgázni, amíg van alkalom (nyilván mennyiségre a tvsz szerint).
Úgy döntöttem, hogy elmegyek. Inkább legyen meg most. Teljesíthetem egy év múlva is, de ha véletlen akkor nem sikerül valamiért, akkor már tutira csúszok egy évet. Jó kis dopping szer lesz, ha sikerül mind. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!