Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok arról, ha...

Ti mit gondoltok arról, ha egy férfi megy el gyed-re? Mi a véleményetek ilyenkor a nőről? Milyen anyának, feleségnek tartjátok?

Figyelt kérdés
A gyerek 1 éves korában megy vissza dolgozni. Nem anyagi okokból, hanem egyrészt mert az apuka is szeretne otthon lenni a gyerekkel, másrészt hogy kicsit dolgozzon a nő a következő gyerek előtt.
2015. jan. 17. 09:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem gondolnék semmit sem, ha nekik így jó, akkor csinálják. Ahogy írod, nem rögtön megy vissza dolgozni, hanem a gyerek egyéves korában, és a férj is szeretne a babával lenni, tehát nem kényszermegoldás. Az is jó ötlet, hogy a nő egy kis munkával megtörté az otthon töltött időt. Teljesen logikus. Nekem ez egyébként szimpatikusabb, mint aki minden 3. évben szül, pontosan kiszámítva, hogy nehogy egy napot is dolgoznia kelljen :D
2015. jan. 17. 10:39
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Nem gondolok róla semmit, az ő döntésük. Semmivel sem tartom rosszabbnak, mintha végig az anya vagy az apa lenne a gyermekkel. Közösen vállalták, közösen viseljék gondját is.
2015. jan. 17. 10:49
 13/24 anonim ***** válasza:
88%

Az a véleményem, hogy itt Németországban a világ lehtermészetesebb dolga, hogy a nő már a gyerek fél éves korában visszamegy 1-2 napban dolgozni, aztán fokozatosan növekszik ez a szám. Legkésőbb 1 éves korban a nők 90%-a visszamegy. És az apák 90%-a is van gyeden 2 hónapot, mivel a rendszer olyan, hogy az anyának 12 hónap jár, plusz 2 hónap az apának eleve, és ez nem átruházható, csak választható, hogy kvieszed-e. Így a legtöbb családban vagy 2 hónapot együtt van otthon a két szülő, vagy az utolsó 2 hónapban az apa van otthon, emellé még sokan kiveszik az éves szabadságot is, és így kijön kb. 3,5 hónap is.

Bármilyen országban egyértelműen jónak tartom, ha az anya visszamegy dolgozni; nem anyagi szempontból feltétlen, hanem azért, mert a gyerek fejlődésének a legtermészetesebb része, hogy megtanulja idegen környezetben hogyan alkalmazkodjon, és hogy hozzászokjon, hogy az édesanyja nincs mellette egész nap. Ehhez az 1 éves kor teljesen ideális. Az apa gyeden pedig azért jó, mert így vele is sokkal szorosabb köteléket alakít ki a baba.

2015. jan. 17. 11:05
 14/24 anonim ***** válasza:
76%

Mit gondolnék??

Őszintén lesz..rom, ki mit csinál! Van az én életemben elég megoldandó probléma, inkább arra koncentrálok, minthogy idegenek életének döntéseit fejtegessem és véleményt formáljak egy olyan dologról, amihez semmi közöm!

2015. jan. 17. 11:08
 15/24 anonim ***** válasza:
96%
Nagyon jó anyának tartom, aki a szükséges szoptatási idő után, szeretné, ha a babának az édesapjával is erősödne a kapcsolata. Ez jó a babának, az anyának, és az apának is.
2015. jan. 17. 11:28
 16/24 anonim ***** válasza:
91%
Az apa miért ne lehetne a gyerekkel? Mindkét szülő ugyanannyit ér. Nem látsz bele az életükbe. Sokan hiszik azt hogy tudják mi folyik másoknál, de ezt csak ők tudhatják és nyilván az ő esetükben ez volt a jobb döntés.
2015. jan. 17. 11:51
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez tök jó ötlet. Egyrészt anyuka sem esik ki a munkából annyit, másrészt apuka is otthon tud lenni a gyerekkel. Én is mindenképpen ezt a megoldást szeretném választani, remélem a leendő férjem partner lesz ebben.
2015. jan. 17. 12:08
 18/24 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk a fiam nyolc hónapos korában jött el a férjem gyedre, és mentem vissza dolgozni. Több oka is volt, egyrészt a férjem akarta, hogy lehessen ő is itthon, másrészt én is akartam dolgozni, harmadrészt anyagilag is sokkal jobban jövünk így ki. Az emberek egy része támogat minket, azt mondja, hogy jó ötlet, mert látja, hogy nálunk működik. De vannak olyanok, akik szerint szivtelen vagyok és egy igazi édesanya ilyet soha nem tenne. De engem nem érdekel más véleménye. Nekünk így jó. A férjem, fiam boldog és én is. Semmiben nem szenved hiányt a fiam. A szoptatás nem ezen múlott, már 3 hónapos korától nem kapott sajnos anyatejet. Szeretetet ugyanúgy kap, s férjem is babusgatja, nem ridegtartáson van. Nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk. Bár tény, hogy előre tervezni kell ezt, hogy ne legyen nagy törés senkinek, és olyan férj is kell, aki erre alkalmas. A többi gyereknél is hasonlóan szeretnénk, annyira bejott ez a felállás. De biztos, hogy nem minden család számára optimális megoldás, az adott helyzetet kell.vizsgálni.
2015. jan. 17. 12:44
 19/24 anonim válasza:
81%
Én a gyerek szemszögéből írom. Amint lehetett bölcsibe adtak, muszáj volt, kellett a pénz. Aztán volt olyan időszak is amikor apa maradt velem otthon. Apával a mai napig a legjobb a kapcsolatom. Anyuval sajnos ez a viszony egyáltalán nincs meg. Ezzel csak azt szeretném jelezni, hogy munka mellett is ugyanúgy fordíts majd figyelmet a gyerekre, akkor is ha épp nagyon rossz napod volt. Én mindig éreztem, hogy anyu fáradtan jön haza és baromira nincs kedve még ahhoz is, hogy rajta lógjak, így egy idő után elfordultam tőle. Ha erre odafigyelsz, nem lesz semmi gond, sőt nagyon sok előnye is lehet. :) Nekem pl. minden barátom irigykedve jegyzi meg, hogy bárcsak nekik lenne ilyen jó kapcsolatuk az apukájukkal. Anyuval a mai napig alig tudjuk megérteni egymást, nem csoda, sosem töltöttük együtt hosszabb időt kettesben, még kiskoromban sem.
2015. jan. 17. 12:54
 20/24 anonim ***** válasza:
92%

Az édesanya és az édesapa ugyanolyan teljes értékű szülő.

Egyetlen eltérés van, hogy a természet rendje szerint a gyermek a nő testében fejlődik, ő hozza világra, és ő táplálja az első pár hónapban.

Más különbség anya / apa tekintetében NINCS.

2015. jan. 17. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!