Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bemutatnám a párom, de nem...

Bemutatnám a párom, de nem vagyok benne biztos, hogy kíváncsiak rá a szüleim. Megoldás?

Figyelt kérdés

Azaz, nem a szüleim, apám. Régebben volt egy veszekedésünk, ahol kifejezésre juttatta az elképzelését, hogy addig nem kíváncsi a partnereimre, amíg gyűrű nincs az ujjamon.

Ez jó pár éve volt, és azóta tartom is. Megértem, hogy nem akar átjáróházat látni az otthoni fészekből, nem mintha annyira csapongó lettem volna, de mégis.

Most viszont már nagyobbacska lettem, ösze is költöztem a párommal. Anyukám szerint rég ideje lett volna bemutatnom (hogyisne, legalább az összeköltözés előtt, szerintem is, hát melyik szülő nem akarja tudni, mégis kivel cuccol össze a gyereke?), de elismeri, hogy apám miatt nem lehet. Ő persze tud róla, néha érdeklődik is, de olyan "fantasztikus" a kommunikáció kettőnk között, hogy inkább csak visszahallom testvéremtől (aki párszor már találkozott vele, meghívtuk már magunkhoz vacsorázni is meg minden), hogy apám kérdezgette, mi a véleménye róla, mit dolgozik, satöbbi. Szóval érdekli, csak nekem nem mondja.

No, és mi a párommal gondolkodtunk rajta, hogy mivel úgyis szeretünk várost nézni, kirándulni, ezért tavasszal amikor szép idő van, a szülővárosom vennénk célba egy napra. És én akkor persze szólnék a szüleimnek, hogy ott vagyunk, anyukámmal már megbeszéltem, ő szívesen meghívna minket ebédre, és ez így oké eddig, csakhogy... Mi van, ha apám nem akarja látni? Mármint, ő tényleg ilyen. Anyukám rég nem látott rokonai mentek hozzájuk látogatóba, apám azidőre, amíg ott voltak (szintén ebédre) egy hétvégi napon fogta magát, és inkább elment dolgozni, semminthogy a rokonsággal legyen. Most mi van, ha velünk is ez lenne? Végtelenül megalázó lenne számomra, és nagyon rosszul esne, ha tényleg ez történne. És ha rokonokkal ezt csinálta, egy olyan emberrel, akihez neki köze sincs, mégis mit kezdhetne?

Szülők, valaki, aki ilyen helyzetben volt már, vagy bármi... Javaslatok? Meglátások? Bármi?

Azt ne mondjátok, hogy javítsam apámmal a kapcsolatom. Ahhoz két ember kellene, és nem 22 év után kéne elkezdeni. Sokszor próbálkoztam már, de többnyire falakba ütköztem. Nagyon ritka az, amikor az iskolán/vizsgákon kívül bármiről is tudunk beszélni. Konkrétan sírva fakadtam örömömben, amikor most karácsonykor személyesen odajött, és adott egy csokit ajándékként, az ilyen emberi megnyilvánulások részéről szinte a nullához közelítenek...

Tehát, hogy tudnám mégis eljegyzés előtt bemutatni a párom nekik? Lehetőleg úgy, hogy apám is ott legyen. Vagy ha elmenekül, akkor hogy kezeljem? Nyilván a barátomnak is rosszul esne a dolog, és nem tudnám hibáztatni ezért.

Előre is köszönöm!

Én 22 éves lány vagyok, a barátom 29 éves.

2015. jan. 16. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
62%
nálunk engem nem akart megismerni a párom (most már férjem) anyukája, mi úgy oldottuk meg, hogy Szenteste vitt el hozzájuk :) nem tudott mit tenni anyukája :) azóta már rendeződött a kapcsolatunk és nagyon jóban vagyunk, de hogy a kérdésedre válaszoljak: szerintem apukád már el is felejtette azt a mondatát, csak benned maradt meg ennyire, mivel érdeklődik a testvéredtől, nagyon is kíváncsi rá és hidd el nem hagyná ki azt a napot, hogy megismerje, Amúgy anyukádat kérném meg, hogy beszéljen apukád fejével, hogy te mindenképp szeretnéd, ha ő is otthon lenne.
2015. jan. 16. 12:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem találkozzatok anyukáddal egy étteremben, ebédeljetek ott és apukád ha akar csatlakozik, ha akar nem.

Talán így nem lenne kellemetlen senkinek.

Amúgy apukád viselkedése tényleg fura, én se örülnék neki h ilyen. Barátodnak mond el őszintén mi a helyzet, ha nem jön apukád, túl fogja élni,h nem találkozik vele:)

2015. jan. 16. 12:42
 3/4 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Az lenne a legjobb, ha valamilyen eseményre, amire a szüleid biztosan elmennek, ti is elmennétek a pároddal és ott bemutatnád.

Te nagyon megértő vagy édesapáddal szemben, holott ő ezt nem érdemli meg. Felmerül bennem az a kérdés, hogy felnőttként is erőltetni akarsz egy nem működő kapcsolatot az édesapáddal?

engem a helyedben nem is nagyon érdekelne egy ilyen rideg elutasító ember, akkor se, ha az apám, sőt! Főleg akkor nem. EGy apának nem ilyennek kell lennie. De ha neked fontos, hogy megismerjék egymást, akkor mutasd be valahogy, de készülj fel a legrosszabbra. Talán jobban járnál, ha csak édesanyádnak mutatnád őt be.

2015. jan. 16. 12:44
 4/4 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt. Hazavittem, nem számítottak rá, nem dobtak ki otthonról, béke van :D Néha kell a sokkterápia!
2015. jan. 16. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!