Szerintetek elmondjam a szüleimnek hogy a 16 éves húgom idősebb férfival találkozgat? 19/F
"és amikor én kerültem bajba nekem is segítettek" - Kérdező, segítettek, vagy megrendszabályoztak??? Mert nekem teljesen más fogalmaim vannak a segítségről... a segítség valahol ott kezdődik, hogy abban segítek valamit, ami a saját szándéka, nem abban, amit én magam tartok helyesnek, tehát ha pl. a húgod párkapcsolatán elkezdene hisztizni apád, és te segítenél lenyugtatni, na AZ segítség lenne.
Egyébként tudod, hiába spirázod, amikor az általad kifogásolt kapcsolat teljesen legális - függetlenül attól, hogy kinek tetszik éppen, és kinek nem.
"Csak szerintem, egy normális értékrendű, egészséges gondolkodású 16 évesnek, rohadtul nem kéne egy buliban megismert felnőtt, 40 éves faszinak felkínálnia magát anyuci/apuci házában."
Ez a kulcsmondat szerintem, teljesen jól összefoglalta a problémát!
Az egyik oldal azt hangsúlyozza, hogy jogilag nem tilos egy 16 éves lány és egy 40 éves férfi szexuális kapcsolata. Ez egyébként igaz is.
Jogilag már érdekes helyzet, hogy a szülők tulajdonában lévő ingatlanban volt a férfi, akinek nem volt erre engedélye és alapos okkal feltételezhette, hogy az ingatlan tulajdonosa nem adna erre engedélyt,ha tudna róla. Tehát jogtalanul tartózkodott.
Így aztán jogszerű volt a 19 srác eljárása, hogy kizavarta.
" akinek nem volt erre engedélye" - de volt, a szintén jogszerűen ott lakó lánytól... ugye az ingatlanban tartózkodásra, oda belépésre nem csak a tulajdonos adhat engedélyt, hanem bárki, jogszerűen ott lakó, ott bejelentett lakcímmel rendelkező. Így természetesen a húg is, max a TULAJDONOSNAK joga van ezt felülbírálni alapos okkal... Ha már jogászkodunk ugye...
De ami végképp veri a biztosítékot, az a "bevertem egyet a csávónak"... része a kérdésnek...
Ha jogászkodunk: mind a pasi, mind a lány biztosak voltak abban, hogy a tulajdonos NEM adna engedélyt rá, ha tudná.
A lány beleegyezése jogilag szerintem nem számít, hiszen nem tulajdonosa a lakásnak, hiába él ott.
"A lány beleegyezése jogilag szerintem nem számít, hiszen nem tulajdonosa a lakásnak, hiába él ott." - goondolom, erre nem tudsz paragrafust (mert nem így van) tehát csak azt gondold végig, szerinted, ahol egy pár egyik tagja a lakás tulajdonosa, oda a másik nem hívhat meg senkit????
Újra elmondom, a meghívás a rendeltetésszerű lakáshasználat része, tehát mindenki élhet ezzel a joggal, aki ott bejelentett lakcímmel bíró, jogszerűen élő személy, van joga a lakás használatára. Ha végig gondolod, ez az evidens.
De meghívhat. Azzal az előfeltételezéssel, hogy a tulajdonos nem ellenzi.
Csak itt mindketten tudták, hogy a tulajdonos nem adná engedélyét hozzá.
Egyébként mi ezzel a diskurzussal most csak a dolog jogi szintéjét érintjük (egyébként ez a legkevésbé fontos szintje).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!