Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti elmennétek nyaralni 1...

Ti elmennétek nyaralni 1 hétre a 3,5 éves gyereketek nélkül?

Figyelt kérdés

Férjem egy ügyfelétől bónuszként kapott egy 1 hetes nyaralást Magyarországon. Annyit kért az ügyfél, hogy áprilisig menjünk, ne a nyári szezonban.

A lányunk anyósommal lenne, aki óvónő és vinné magával az oviba.

Anyósom nagyon örül neki, jó a kapcsolatuk a lányunkkal. Biztos lesznek fárasztó percek, de nagyon jó nagymama és pedagógus, nem vállalná el ha úgy gondolná, hogy nem bírná.

Ti mennétek? Nem hosszú ez az 1 hét egy ilyen kicsi gyereknek?

2015. jan. 13. 14:46
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
73%

Leszögezem úgy alkotok véleményt, hogy még nincs gyermekem. De már most azt az elvet vallom, hogy attól, hogy egy nő anyává válik, maradjon meg nőnek is, illetve attól, hogy egy pár gyereket vállal, maradjanak meg a kettesben eltöltött időszakok, a romantika és pihenés. Mert ezek nélkül sokaknál befásulhat a kapcsolat.

A kicsi már nem csecsemő, hogy teljesen rád legyen utalva. Nyugodtan egyedül hagyhatod a megbízható nagyival, főleg, hogy ő is szívesen vállalja. Ha magatokkal vinnétek az már nem kikapcsolódás lenne. Nem lehetnétek felhőtlenül együtt. Arról szólna a pihenés, hogy Szivem most menj be a szaunába maradok a gyerekkel fél óra és cserélünk. Vagy most menj te úszni, utána megyek én stb......

Én biztos elmennék, mellette persze nem állnám meg, hogy ne telefonáljak haza naponta többször.

2015. jan. 13. 20:15
 22/28 anonim ***** válasza:
78%
Ennyi idősen simán.
2015. jan. 13. 20:34
 23/28 anonim ***** válasza:
62%

Gyerekkoromban én imádtam a nagyszüleimnél lenni akár egy hétig is.

Próbáljátok ki, legyen egy hetet a gyerek a nagyszülőknél úgy, hogy egyébként otthon vagytok, és ha gáz van akkor tudtok érte menni. Akkor minden gond nélkül kipróbálhatjátok, hogy bírná.

De azért szerintem nem kéne ránevelni hogy 24/7 anyucival legyen.

2015. jan. 13. 23:44
 24/28 anonim ***** válasza:
79%
Mért pontoznak le mindenkit, aki időnként lepasszolná a gyereket pár napra? Meg nem indokolják, csak lepontoznak a majommamák.
2015. jan. 13. 23:46
 25/28 anonim ***** válasza:
67%

Mert az ősanyák szemében mindenki alkalmatlan szülőnek, aki 5 percre megválik a gyerekétől, azért.

Ja, egyébként még annyi, hogy a nagyszülőnek is biztos jó, ha unokázhat :) az én nagyszüleim imádták, most az unokaöcséim kicsik (3 és 6 évesek), papámékon látszik, hogy élnek-halnak értük, belebetegednének, ha nem láthatnák őket sokszor.

2015. jan. 13. 23:49
 26/28 anonim ***** válasza:
79%
A nagymama örül, a gyerek szeret a nagymaminál lenni, szülők meg kikapcsolódnak egy kicsit... mi lenne a baj? Ráadásul nem is a világ végére mentek.
2015. jan. 14. 00:20
 27/28 anonim ***** válasza:
27%

24-es nézd már meg a pontozást! Épp azokat pontozzák le, aki nem menne a gyereke nélkül. Épp ti nézitek le és majommamázzátok, ősanyázzátok az ilyen anyákat. Ők sehol nem írtak negatívat arra, aki menne a gyerek nélkül.

Egy 3,5 éves óvodás gyerek nincs 24/7-ben anyával. Egész évben mindenki a munkahelyén és az óvodában van, az ember örül, ha a szabadságát a családjával tudja tölteni és ez nem jelenti azt, hogy egyébként a gyerek soha nem tölt időt a nyagszülőkkel, vagy soha nincsenek a szülők kettesben. Mi örülünk, ha évente egyszer eljutunk valahova. Ha ehhez kapnék még egy alkalmat akkor abban az évben is max. kétszer mennénk és ebből a két alkalomból nem hagynám ki a gyerekemet. Ha lenne lehetőség évente 10x eljárni, akkor biztos mennénk kettesben is a férjemmel.

Ja és lehet majompapázni, meg ősapázni is, mert nálunk a férjem is így gondolkodik.

2015. jan. 14. 08:49
 28/28 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem egy ekkora gyerek egyébként rohadtul unná magát. Eddig nem sokszor voltam wellnessezni, de akkor mindig kiakasztott, hogy cipelik magukkal az emberek a gyereket. Az nem tud magával mit kezdeni, mert hát csak nem kéne rohangálni meg ugrálni, az a hely nem arra van, így nyilván egész nap hisztis lesz. Tuti le leszek emiatt pontozva, de őszintén tök unom, hogy ha pihenni akarok akkor ott visít mellettem Pistike... És nem a gyerek hibája, én őt tök megértem hogy unja a banánt, hisz szaunába nem mehet, a medence nem arra van hogy hülyéskedjünk benne, más meg nem nagyon van... A gyerek örökmozgó, nekik nem kell ilyen 1 hetes punnyadás, ami a felnőtteknek marha jól esik.

Így vagy a szülők minden energiája rámegy arra, hogy lefoglalják a gyerkőcöt (és akkor nem pihennek), vagy hagyják "tombolni".

Egyébként általában hétvégente otthon együtt van a család, nem értem ezt hogy nincs a gyerek eleget a szülőkkel... Mikor én kicsi voltam, szüleim néha otthagytak a nagyszüleimnél, és elmentek hétvégére valahova. Más hétvégéken meg velem voltak és elmentünk kirándulni, vagy valami olyan helyre ahol én is jól éreztem magam. Aztán ennyi.

Szerintem a wellness nem gyereknek való program.

(Igen, le lehet passzolni a játszóházba, de akkor megint ott vagyunk, hogy nincs a családdal egész nap.)

2015. jan. 14. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!