Nálatok mi a "szokás"?

Figyelt kérdés
Abban sem vagyok biztos, hogy ez szokás kérdése. Szóval évek óta nem élünk már a szülőkkel. Ha az én szüleimhez megyünk mindig odatelefonálok előtte,( akkor is ha csak arra járunk és beugrunk egy pár percre) hogy nem zavarunk-e. A férjem, ha csak nem ebédre megyünk, nem szól oda előtte, hogy beugorhatunk, vagy zavarunk-e. Ez nekem eddig fel sem tűnt, csak mióta meg van a fiam anyósom a nap bármely percében képes megjelenni nálunk szó nélkül. Mivel jó a kapcsolatunk, szóltam neki, hogy ez engem zavar. Mire mondta, hogy rendben akkor ezentúl ideszól,(egyelőre valóban be is tartja) de neki furcsa, hogy be kell jelentkeznie a saját fiához. Ma voltunk anyuéknál, úgy, hogy én odatelefonáltam, majd elmentünk, anyósékhoz is, szó nélkül, mire a férjem az orrom alá dörgölte, hogy neki nem kell bejelentkeznie ha hazamegy. Ez valóban így van, de nekem ez furcsa, mert én nem tudnék hazaállítani anyuékhoz szó nélkül. És ők is idetelefonálnak, ha jönnek. Ez tényleg csak szokás kérdése lenne?

2015. jan. 4. 20:48
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nekem nem a szomszédban laknak a szüleim, és még mindketten dolgoznak, ha meg nem, akkor csavarognak, élik az életüket. Még szép, hogy odatelefonálok, és ők is ide, ha jönni szeretnének.
2015. jan. 4. 22:00
 22/29 anonim ***** válasza:
82%

"Anyósod sokszor megy amikor nincs itthon a férjed, tehát a menyét és unokáját látogatja meg olyankor, nem a fiát. "

Ó, és attól a kérdezőnek jobb lesz :)

2015. jan. 4. 22:23
 23/29 anonim ***** válasza:
Mi mondjuk mindig telefonálunk, de ennek az az oka, hogy másik városban lakik minden szülő, úgyhogy csak úgy látogatóba nem ugrunk be, hanem akkor ott is alszunk. Olyan már volt hogy a szüleim csak úgy beugrottak hozzánk, de általában olyankor azért jöttek, hogy segítsenek, mert mi nyakig voltunk a vizsgákkal, vagy amúgy is jöttek vásárolni, és akkor már beugrottak. Így egyáltalán nem zavar, sőt örülünk is, ha jönnek, de napi szinten már zavaró lenne.
2015. jan. 4. 22:33
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is alap dolog, hogy sehová sem állítunk be előzetes megbeszélés nélkül, még a szüleimhez és a legközelebbi rokonhoz/baráthoz sem. Szerintem van benne valami, hogy szokás kérdése is, nálunk ez akkor is alap volt, amikor otthon laktam. Én se örülnék, de szerintem senki, ha éppen akkor állítana be egy pasi a lakásba (ha még mondjuk csak az apám is), amikor a zuhany alatt állok :D
2015. jan. 4. 22:59
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy illik telefonálni. Kb egymillió olyan dolgod lehet, amit nem lehet eldobni, mert épp csenettek, és vendéget kell fogadni. Persze ha olyan viszonyban vagytok, hogy "ó de jó hogy jöttetek, na én beültem a kádba egy órára, csináljatok, amit akartok" akkor az más, akkor tényleg nem vendégek. De aki nem lakik ott az ritkán ilyen, bár el tudom képzelni az ilyen szoros kapcsolatot.
2015. jan. 5. 00:10
 26/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Azért írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy máshol ez , hogy megy, mert számomra elképzelhetetlen , hogy beállítsak telefonálás nélkül valahová, a férjemnek meg az telefonálni kelljen. Így nem értünk egyet.

Amit az egyik válaszoló írt, hogy hozzám meg az unokájához jön az jó érv. Meg fogom kérdezni a férjem, hogy ő menne-e anyuékhoz szó nélkül illetve mit szólna, ha anyuék állítanának be hozzánk, úgy hogy nem szólnak.

2015. jan. 5. 07:44
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Hétköznap azért alap, hogy odaszólunk (oda-vissza), mégha csak egy beugrásról is van szó, mert mindenki dolgozik, gyerek van, rengeteg elintéznivaló, fáradtak vagyunk stb., és korántsem biztos, hogy a másiknak éppen arra van szüksége, hogy 2-3-4en ott csücsüljenek a nappalijában, amikor munka után főzni kell, napi házimunkát elintézni, gyereknek lecke, edzés stb. és ha mindez megvan, akkor esetleg pihenni kicsit.

Hétvégén pedig bármilyen program lehet, ha csak mondjuk nagybevásárlás is az, de nem biztos, hogy otthon vannak, vagy éppen olyan a kedvük, hogy délig alszanak vagy ejtőznek.

2015. jan. 5. 08:19
 28/29 anonim ***** válasza:

Az én szuleim (55 és 60) is odaszólnak, ha megyunk meglátogatni a nagyszuloket. Mi férjemmel kulfoldon élunk, ha hazalátogatunk, akkor ott is alszunk pár napot, így számomra elképzelhetetlen lenne, hogy csak beállítanánk boronddel. A normál hétkoznapokban meg szeretem ha mielott bárki meglátogat, ideszól. A napi rutin, hogy munka vagy iskola, majd itthon fozok végul elmerulok egy kád forró vízben és várom haza férjemet akivel utána kettesben leszunk. Tehát bármilyen váratlan látogatás zavaró számomra.

Ha nagyszulokre gondolunk, még ha otthon ulo nyugdíjasok is, akkor is illik odaszólni. Nem kerul sokba felhívni, vagy dobni egy sms-t hogy egy óra múlva mentek.

2015. jan. 5. 20:17
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem is alap, hogy telefonálok, ha megyek szüleimhez, és elvárom, hogy ők is szóljanak. Anyósomék csinálták, hogy mikor megszületett a lányom, folyton ránktörtek csak úgy. Ráadásul kulcsuk is van, úgyhogy egyszerűen bejöttek, én meg mondjuk ott szoptattam félmeztelenül, vagy altattam épp a babát. Kellett pár hét mire felfogták, hogy csak akkor jöjjenek, ha hívjuk őket...
2015. jan. 6. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!