Nálatok mi a "szokás"?
"Anyósod sokszor megy amikor nincs itthon a férjed, tehát a menyét és unokáját látogatja meg olyankor, nem a fiát. "
Ó, és attól a kérdezőnek jobb lesz :)
Köszönöm a válaszokat! Azért írtam ki a kérdést, mert kíváncsi voltam, hogy máshol ez , hogy megy, mert számomra elképzelhetetlen , hogy beállítsak telefonálás nélkül valahová, a férjemnek meg az telefonálni kelljen. Így nem értünk egyet.
Amit az egyik válaszoló írt, hogy hozzám meg az unokájához jön az jó érv. Meg fogom kérdezni a férjem, hogy ő menne-e anyuékhoz szó nélkül illetve mit szólna, ha anyuék állítanának be hozzánk, úgy hogy nem szólnak.
Hétköznap azért alap, hogy odaszólunk (oda-vissza), mégha csak egy beugrásról is van szó, mert mindenki dolgozik, gyerek van, rengeteg elintéznivaló, fáradtak vagyunk stb., és korántsem biztos, hogy a másiknak éppen arra van szüksége, hogy 2-3-4en ott csücsüljenek a nappalijában, amikor munka után főzni kell, napi házimunkát elintézni, gyereknek lecke, edzés stb. és ha mindez megvan, akkor esetleg pihenni kicsit.
Hétvégén pedig bármilyen program lehet, ha csak mondjuk nagybevásárlás is az, de nem biztos, hogy otthon vannak, vagy éppen olyan a kedvük, hogy délig alszanak vagy ejtőznek.
Az én szuleim (55 és 60) is odaszólnak, ha megyunk meglátogatni a nagyszuloket. Mi férjemmel kulfoldon élunk, ha hazalátogatunk, akkor ott is alszunk pár napot, így számomra elképzelhetetlen lenne, hogy csak beállítanánk boronddel. A normál hétkoznapokban meg szeretem ha mielott bárki meglátogat, ideszól. A napi rutin, hogy munka vagy iskola, majd itthon fozok végul elmerulok egy kád forró vízben és várom haza férjemet akivel utána kettesben leszunk. Tehát bármilyen váratlan látogatás zavaró számomra.
Ha nagyszulokre gondolunk, még ha otthon ulo nyugdíjasok is, akkor is illik odaszólni. Nem kerul sokba felhívni, vagy dobni egy sms-t hogy egy óra múlva mentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!