Mit csináljak? Hogy segítsek Neki? Félek, hogy belehal
Hárman élünk. Anyukám, én és a mostohaapám.
Anya férje totál kihasználja őt... De tényleg. Rábeszélte Anyut, hogy vegye meg a mostani házunkat. Mi eladtuk a lakásunkat, de még így is kellett Anyának hitelt felvennie. Felvette, mert a férje megígérte, hogy majd ő fizeti a számlákat, a bevásárlásokat, mindent, anyának csak a hitelt kell. Aha.
Anya fizuját elviszi a bank és a számlák, 5 ezer forintja marad a hónap első hetében, utána már könyörögnie kell 2000 Ft-ért. A férje szállodának gondolja ezt a helyet, reggel kiabál, ha nincs meleg reggeli és kávé, mire felébred, elmegy, hazajön 3-4 körül, átöltözik, elmegy teniszezni, úszni, vagy focizni, utána megint hazajön, átöltözik és tévézik, olvas a szobájában, majd 8-9 körül felébreszti anyát, hogy csináljon neki vacsorát (Anya nagyon hamar elalszik, mert hajnalban ébred).
Semmit nem tesz meg, Anya télen maga hordja be a fát, ő vágja fel (mert ugye a tűzifáért is cirkuszolni kell és amit már feldarabolva hoznak, az drágább és minek fizessen többet, ha Anya megteszi ingyen...), hajnalban ő megy ki a -20 fokba, hogy ellapátolja a havat a ház elől és a kertben, hogy a garázsból ki lehessen állni.
Nyáron nagyon felmelegszik a ház, de légkondit nem csináltat, mert "minek, amikor ő egész nap nincs itthon". Viszont volt olyan, hogy már éjszaka is meleg volt fent és fogta magát, elment a régi lakásába aludni, mert "ő ilyen melegben nem szenved".
Szerinte amit anya dolgozik, az nem is munka, hanem csak egy széken ül egész nap és figyeli, ahogy a gyerekek játszanak (vezetőóvónő). Magának több százezres dolgokat vesz, de tegnap egész este üvöltött anyával, mert nem talált 5.000 Ft-ot és azt mondta, hogy biztos anya lopta el, meg hasonlókat. Hallgatni is szörnyű volt. Ilyenkor annyira kiabál, hogy bevörösödik a feje, elkezd remegni. Ma reggel kiderült, hogy a fürdőszobában kiesett a zsebéből a pénz...
Nagyon kihasználja Anyát és csak bántani tudja. Nem fizikailag, de gonosz megjegyzéseket tesz Rá.
Anya szép nő, még most, 39 évesen is és attól félek, ez lesz neki a veszte. Pedig simán találhatna valaki jobbat ennél.
Én jövőre egyetemre megyek és félek itt hagyni.
Simán csak kapcsolatfüggő. Fél a változástól, fél hogy rosszabb lesz...
Én megértem nem könnyű neki de amig ilyen addig nem tudom, hogy lehetne neki segiteni...
Ezt neki is akarni kellene...
nem társ függő a helyes szó.
kapcsolatfüggő.
mert ez ami van neki nem társ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!