Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Idegbeteg az apám? Mit tegyek?...

Idegbeteg az apám? Mit tegyek? 15/L

Figyelt kérdés

Apámnak állandóan dührohamai vannak, minden apró hülyeségen felhúzza magát. Ma reggel pl. odaraktam a cuccaimat az asztalra egy kicsit, neki pedig valamiért nem tetszett úgyhogy elkezdett üvöltözni meg káromkodni, megfogta őket és kib.szta mindet a hóba. Anyukámmal is úgy beszél mintha a cselédje lenne, holott mindent ő csinál otthon (meg én), mert apám egész nap otthon fekszik a TV előtt (jelenleg munkanélküli). Anya azt mondja hogy a cukorbetegsége miatt ilyen, de én nem hiszem el, ennyire idegbeteg nem lehet ennyitől... Valamint mindenen megsértődik, mint egy gyerek, van hogy egyszerűen nem szól hozzánk.

Mondtam már neki, hogy kezeltesse magát, mert ez nem normális, de csak még idegesebb lett és üvöltözött. Semmit nem lehet vele megbeszélni, mert vagy megsértődik, vagy üvöltözik meg káromkodik.. (meg nem ritka az se, hogy megpofoz engem meg a tesómat, és anyára is kezet emelt már mikor nagyon összevesztek, de szerencsére őt nem szokta bántani)

Már elegem van belőle, nem akarok egy ilyen emberrel együtt élni... nagyjából semmi szeretet nem tudok érzni iránta. Nekem ez az ember nem az apám...

Mit tudok tenni? Ti mit csinálnátok a helyemben?

2014. dec. 28. 13:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, sajnos az a rossz hír, hogy nem igazán tudsz semmit tenni ellene!

Ehhez orvosi segítség kell, és az a baj, ha nem hajlandó kezeltetni magát, nem lehet elráncigálni, mert abból csak nagyobb baj lenne. (ergo még jobban kiakadna)

Azt tudom tanácsolni, hogy ha azóta sem javult a helyzet, tényleg próbálj meg bevonni egy megbízható felnőtt rokonodat, aki tud titeket támogatni, illetve segíthet megoldást keresni nektek.

Semmiképp nem normális az, ha valaki veri a feleségét, illetve gyerekét.

Viszont azt sajnos tudnod kell, hogy maga a cukorbetegség is igen is, hogy okozhat nagy fokú idegességet.- Bár ez akkor se lehet mentség, elvégre a belátási képessége elvileg normális kell, hogy legyen attól még.

Az apósom cukorbeteg, nagyon hamar felkapja mindenen a vizet, vele se lehet semmiről beszélni igazán, mert szó szerint még a kákán is csomót keres, mindig csak megbánt mindenkit, beleköt mindenkibe, panaszkodik, morog, de attól még sose ütné meg feleségét, tudom.

Szóval könnyű csak a cukorbetegségre fogni, de itt valószínűleg más probléma is lehet. Aki nem hajlamos a tettlegességig fajuló agresszióra amúgy se, az cukorbetegségtől sem válik azzá.

2016. jan. 21. 17:50
 12/14 anonim válasza:
Baszasd pofan azt a semmirevalo here emebert. Kutyaszart tobbre nezem az ilyen embertol.En is pofankurtam apamat (ilyen volt)
2018. febr. 27. 17:09
 13/14 anonim ***** válasza:

Mert etettél és felneveltél egy gyereket az nem azt jelenti,hogy egy tiszteletreméltó szülő vagy, vagy hogy el is kell tűrnie a te bántó viselkedésedet.

Hogy tisztelje, szeresse egy gyerek a szülőt ha egy idegbeteg embert lát, aki semmilyen jó példát nem mutat,mellesleg érzelmileg mulla.

Én tudom milyen egy ilyen szülő mellett felnőni.

Utáltam apámnak a viselkedését.

Nem tudtam tisztelni,és soha nem beszéltem meg vele semmit, mert úgy éreztem semmi közöm hozzá,mint apához

2020. szept. 11. 17:16
 14/14 anonim ***** válasza:
62%

„És hát igen, pontosan, azért kevertem volna le egyet a gyerekemnek én is, hogyha olyat mondott volna nekem, hogy kezeltessem magam, mert egyenlőre én neveltem fel és etettem stb.”

1, prolikám! attól, h te felnevelsz vkit, még jelenti azt, hogy akármit megtehetsz vele, és úgy viselkedhetsz, mint egy idegbeteg

2, nem értem, a hozzád hasonló agresszív gyári melósok miért mindig a gyerekkel mernek csak keménykedni?:) gyere én is fiatal vagyok, csak kicsit nagyobb és izmosabb, mint a gyereked, próbálj engem nevelgetni.

„Egyébként kérdező, a leírásodból és stílusodból te inkább tűnsz számomra egy idegbetegnek, „

még jó, h te a nyugalom szobra vagy!!!

"itt gyikon ahogy elnézem nagyon nagy divat lett, hogy egy 15 éves kis csitri akarja megmondani a tutit a szüleinek,”

prolikám! nem!

tudom, h nehéz feldolgozni, de hozzád hasonló agresszív „nekem mindig igazam, gyereknek kuss a neve” szülőknek már vége.

mi fiatalok sokszor nyelvet beszélünk, izmosabbak vagyunk, és a hozzátok hasonló egyszerű proli szülőkből már nem kérünk, és legkésőbb felnőttkorunkban akár a kapcsolatot is megszakítjuk.

nektek marad a vinnyogás egy névtelen fórumon (hiszen itt nem vágnak szájon titeket), vagy a gyárban keménykedés az újoncokkal.

a 13asnak meg igaza van: az én apám is hirtelenharagú idegbeteg ember mérnök létére. egyszerűen nem tudom apámnak tekinteni.

2022. márc. 29. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!