Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem enged az anyám...

Miért nem enged az anyám kollégiumba? 14/L (nem, nem lovászfiú :D)

Figyelt kérdés
Akárhányszor csak megemlítem neki, kiabál és veszekszik.Szerinte felesleges pénzkidobás a kolesz, meghogy nembírnám, elzüllenék, utálnám stb ...annyiban igaza van, hogy nem vagyok rászorulva.30 percre van a legközelebbi középiskola, de én nem szeretnék oda menni.Nagyon szimpatikus nekem a kollégiumi élet, szeretem a társaságot, a rendszerességet, imádok új embereket megismerni.Sokat olvastam a témában, ismerem a hátulütőjét is a dolognak, de ha más nem, meg legalább szeretném próbálni, ha nem megy félévkor kilépek.Anya azt mondja nem támogat, felejtsem el, nem engedi.Szerinte én azt gondolom, hogy a kolesz olyan, mint egy tábor, pedig tudom, hogy nem.Miért csinálja ezt? Miért nem hagyja, hogy legalább megpróbálhassam?

2014. dec. 27. 19:23
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A közeli iskola sima középsuli, én viszont (ajha, de eltaláltad :D) szeretnék biosz/kémia témában továbbmenni.
2014. dec. 27. 20:30
 12/20 anonim ***** válasza:
74%
Volt osztálytársam kolis volt, ne hidd, hogy olyan buli az. Meghatározott időben mehetett csak ki (nem sokat), minden nap fix időpontban kellett tanulni, este azt hiszem fél 10-kor volt lámpaoltás.. Én beleőrültem volna, az biztos. Szerintem amit te elképzelsz a kolis életről az inkább az egyetemi kolikra jellemző, ott már azt csinálsz, amit akarsz, az tényleg jó lehet.
2014. dec. 27. 20:54
 13/20 anonim ***** válasza:
37%
Ti egyébként teljesen kretének vagytok, hogy lepontozzátok? Csesszétek meg ezt mesélte.. nyomorékok :D
2014. dec. 27. 23:11
 14/20 anonim ***** válasza:

Én is koleszos voltam, gimi alatt is és most az egyetemen is. A gimi alatt két koleszban laktam, 3 szobában (na persze nem egyszerre). Tetszett a viszonylagos önállóság, megtanultam beosztani a pénzt, nem kellett annyit utaznom. Viszont azért volt szigor is, nem csinálhattam mindig azt, amit szerettem volna és a szobatársakkal is akadtak problémák. Az első szobatársammal 2 év után megváltozott a kapcsolatom,nem is szóltunk egymáshoz, koleszt váltottam, majd a következő szobatársakkal átéltem a poklot. Szerencsére átkerültem másik szobába, velük nagyon jól kijöttem, örültem, hogy nem otthon vagyok. Szerencse is kell hozzá, meg kompromisszumképesség.

Ha szülő lennék és ezekkel az érvekkel próbálnál meggyőzni, nem hinném, hogy elengednélek. A legfőbb ok a suli legyen, ne a koleszos élet, ezzel könnyebb őket meggyőzni. A hekyedben azt nem is említeném, csak agódásra adhat okot. Nem ismerlek téged, de láttam néhány embert, aki az évek alatt elzülött, de ha jól neveltek, akkor nem hinném, hogy ez veled is előfordul, bár sose lehet tudni...

2014. dec. 28. 10:17
 15/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat,de tényleg!Sokat gondolkoztam azokon, amit írtatok és nem is tudom most , hogy mi legyen.Tetszik a koli dolog, de ha valami miatt mégsem jönne össze (rossz szobatársak, túl erős szigor, honvágy, túl drága) akkor másik suliba kéne iratkoznom, mert annyit utazni nem jó minden nap....viszont az megint egy nagy változást jelentene, ráadásul 2 hét, de még 2 hónap után is furcsa, ha kiiratkozik a diák.

Viszont: ha a jövőben is kitartok a kollégium mellett, akkor tudom, mivel győzzem meg a szüleimet: az iskolával! :)

2014. dec. 28. 12:36
 16/20 anonim válasza:
Megdugnának és még félt téged
2015. jan. 13. 17:07
 17/20 anonim válasza:
Megvan rá az oka, ne aggódj. Legjobb barátnőm 14 évesen kollégiumba ment.. azóta iszik,füvezik és rengeteg fiúval lefekszik. Úgy viselkedik, mint az egyetemen a fiatalok. Szerintem óvd meg magad, és várj, amíg egyetemre kerülsz!
2015. ápr. 25. 21:23
 18/20 anonim ***** válasza:

Mi van a lovászfiúval?

Szerintem ne akarj ilyen hamar felnőni. Örülj, hogy anyukádnál lakhatsz és lehetsz még egy kicsit gyerek. 22 vagyok, koleszos, de mit még nem adnék azért, hogy a szülőknél lakhassak még egy kicsit.

2015. ápr. 26. 06:19
 19/20 anonim ***** válasza:

Most nagyon meglepődtem a válaszokon:O A mi sulinkban minden kolis imádja a kolit. Szerintem ha valaki elzüllik, az bejárósként is el fog. Nem biztatlak egyikre sem, a te döntésed. Én bejárós vagyok, 45 percet utazok be a városba, és még ott is kb. fél óra, mire a suliba jutok. Szeretek bejárni, de azt sem mindneki bírja.... Kolis is lehettem volna, de nem akartam, mert még nem bírtam volna :'D De most már szerintem elgondolkoznék rajta (10.-es vagyok), mert a legtöbben nagyon szeretik nálunk, és ami itthon folyik.... De már szerintem késő lenne beköltöznöm, nem biztos, hogy be tudnék úgy illeszkedni, mint aki az elejétől ott van. Ja és nem nagy a koli, átlátható szervezéssel, és sajnos tudom, hogy az egyik idióta osztálytársamhoz kerülnék. Egyik barátnőm azért lett kolis még októberben (ő is 10.-es), mert már ő sem bírta az otthoni légkört elviselni... Lassan én sem bírom. Persze ez szerencsére nem mindenhol így van, lehet, hogy nálatok teljesen nyugodt a légkör, és szeretnek :)

Egyébként ha találsz egy normális sulit, ami inkább elit (nem feltétlen fizetős, hanem követelnek, okos emberek járnak oda), akkor be lehet egy normális közegbe kerülni. Én egy jó suliba járok, itt azért kevesebb a gyökér ember (vagyis vannak, de másképp, mint általában... a lényeg, hogy nem fognak benned kárt okozni :D). Milyen környéken szeretnél továbbtanulni? Hol laksz? Hátha sulit is tudok ajánlani... :) 16/L

2015. ápr. 26. 07:27
 20/20 A kérdező kommentje:
A Lovászfiú csak egy Dancsós poèn volt :) Egyèbkènt èn magam sem tudom, hogy 6 èv múlva nem-e hiányozna a szülői ház, de pillanatnyilag kolis szeretnèk lenni, ennyit tudok :)Csepel-szigeti vagyok, Pest megyèből nem igazán szeretnèk kikerülni.Bp-ig megyek el max, sőt igazából az ottani sulik èrdekelnènek igazán.
2015. máj. 9. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!